Ilan Șor: Noi nu ne dorim război

spot_img

Regimul de la Chișinău forțează un curs extern antinațional și vrea să integreze cu forța și în grabă țara în toate structurile posibile ale Occidentului, inclusiv NATO. Observația a fost făcută de către președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, în contextul participării militarilor moldoveni la cel mai mare exercițiu NATO din istorie – „Defender 23”.

„Deputatul PAS, Oazu Nantoi, se bucură că Moldova se află sub aripa NATO, UE și SUA. Cel de-al cincilea președinte moldovean, Igor Dodon, susține că majoritatea moldovenilor consideră Rusia o țară prietenoasă. În mod paradoxal, ambele declarații ale politicienilor sunt adevărate. Cum se explică acest lucru? Foarte simplu. Asta arată doar că actualul regim urmărește cursul antinațional, care nu convine majorității populației. Conducerea vrea să integreze cu forța și în grabă țara în toate structurile posibile ale Occidentului, inclusiv NATO”, a explicat Ilan Șor.

El atenționează că populația este foarte conștientă că interesele sale constau în prietenia cu vecinii, inclusiv cu Rusia, și nu dorește să devină încă un pion în mâinile păpușarilor occidentali și marionetelor politice de la Chișinău ale acestora.

„În actuala situație globală, politica guvernării este sinucigașă pentru țară – o apropiere mai mare de NATO și de Occident nu va însemna decât o confruntare mai mare cu Moscova. Moldovei i se va cere – și deja i se cere – să devină un alt front „de luptă împotriva lumii ruse””, a avertizat Ilan Șor.

Un alt aspect al intereselor ascunse ale Occidentului în raport cu Republica Moldova este disponibilitatea exprimată de autoritățile europene de a ajuta Moldova în lupta împotriva Rusiei.

„Dacă lecția Ucrainei nu a fost de ajuns, le sugerăm guvernanților să facă o retrospectivă a istoriei Europei din ultimii 30 de ani. De la victoria în Războiul Rece la expansiunea atotcuprinzătoare spre Est a NATO și, ca urmare, la utilizarea aproape a tuturor armelor cunoscute, inclusiv a tancurilor și artileriei cu rachete, în ostilitățile din centrul Europei”, a amintit Ilan Șor.

El a subliniat că, deși autorităților de la Chișinău le place foarte mult să se plângă de presiunea pe care se presupune că o simt din partea Moscovei, de fapt, presiunea asupra Moldovei din partea Occidentului și a structurilor sale militare și politice este incomparabil mai mare și mai puternică.

„Ei încearcă să ne ia țara și să o folosească împotriva intereselor noastre. Nu trebuie să permitem ca acest lucru să se întâmple. Pentru că noi tare nu ne dorim război”, a notat Ilan Șor.

Recomandăm și ..

FOTO Ministrul Nosatîi, întâlnire cu ambasadorii SUA la Chișinău și București: au discutat despre cooperarea în domeniul apărării

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a avut pe 28 noiembrie, la Chișinău, o întrevedere cu ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec. La întâlnire a participat și ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent Logsdon. Părțile au discutat, printre altele, despre cooperarea în domeniul apărării dintre SUA,...

Presa: Moldoveanul cu stelele lui David în Paris, manifestant pentru aderarea Găgăuziei la Uniunea Vamală

Numele moldoveanul care ar fi desenat stelele lui David pe mai multe clădiri din Paris ar fi Alexandr Cocii. Conform anticorupție.md, în 2014 și 2015 el a manifestat pentru aderarea Găgăuziei la Federația Rusă.  Jurnaliștii relatează că individul are aproximativ 50 de ani. El ar...

PAS face coaliția cu partidul condus de ex-deputatul transfug, Eugeniu Nichiforciuc, în Consiliul raionul Florești? Reacția partidului de guvernământ

Opt consilieri din partea partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), șase consilieri din parte Mișcării „Respect Moldova”, trei de la Partidul Nostru și un candidat independent au semnat o cerere prin care solicită convocarea ședinței extraordinare a Consiliului raional Florești, care ar urma să aibă...

(FOTO) Igor Grosu, întrevedere cu șefa Misiunii OSCE în Republica Moldova. Despre ce au discutat

Preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu Kelly Keiderling, șefa Misiunii OSCE în Republica Moldova.

FOTO O familie cu 10 copii a rămas fără casă în prag de iarnă. Are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare

O familie cu zece copii din satul Chestrosu, raionul Drochia, are nevoie de ajutorul oamenilor cu inimă mare. Membrii familiei au rămas fără acoperiș deasupra capului, în prag de iarnă, după ce locuița le-a fost în totalitate mistuită de flăcări. N-au reușit să-și salveze...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă
- fii sociabil -spot_img

Important

ultima ora