Ilan Șor: Noi nu ne dorim război

spot_img
spot_img

Regimul de la Chișinău forțează un curs extern antinațional și vrea să integreze cu forța și în grabă țara în toate structurile posibile ale Occidentului, inclusiv NATO. Observația a fost făcută de către președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, în contextul participării militarilor moldoveni la cel mai mare exercițiu NATO din istorie – „Defender 23”.

„Deputatul PAS, Oazu Nantoi, se bucură că Moldova se află sub aripa NATO, UE și SUA. Cel de-al cincilea președinte moldovean, Igor Dodon, susține că majoritatea moldovenilor consideră Rusia o țară prietenoasă. În mod paradoxal, ambele declarații ale politicienilor sunt adevărate. Cum se explică acest lucru? Foarte simplu. Asta arată doar că actualul regim urmărește cursul antinațional, care nu convine majorității populației. Conducerea vrea să integreze cu forța și în grabă țara în toate structurile posibile ale Occidentului, inclusiv NATO”, a explicat Ilan Șor.

El atenționează că populația este foarte conștientă că interesele sale constau în prietenia cu vecinii, inclusiv cu Rusia, și nu dorește să devină încă un pion în mâinile păpușarilor occidentali și marionetelor politice de la Chișinău ale acestora.

„În actuala situație globală, politica guvernării este sinucigașă pentru țară – o apropiere mai mare de NATO și de Occident nu va însemna decât o confruntare mai mare cu Moscova. Moldovei i se va cere – și deja i se cere – să devină un alt front „de luptă împotriva lumii ruse””, a avertizat Ilan Șor.

Un alt aspect al intereselor ascunse ale Occidentului în raport cu Republica Moldova este disponibilitatea exprimată de autoritățile europene de a ajuta Moldova în lupta împotriva Rusiei.

„Dacă lecția Ucrainei nu a fost de ajuns, le sugerăm guvernanților să facă o retrospectivă a istoriei Europei din ultimii 30 de ani. De la victoria în Războiul Rece la expansiunea atotcuprinzătoare spre Est a NATO și, ca urmare, la utilizarea aproape a tuturor armelor cunoscute, inclusiv a tancurilor și artileriei cu rachete, în ostilitățile din centrul Europei”, a amintit Ilan Șor.

El a subliniat că, deși autorităților de la Chișinău le place foarte mult să se plângă de presiunea pe care se presupune că o simt din partea Moscovei, de fapt, presiunea asupra Moldovei din partea Occidentului și a structurilor sale militare și politice este incomparabil mai mare și mai puternică.

„Ei încearcă să ne ia țara și să o folosească împotriva intereselor noastre. Nu trebuie să permitem ca acest lucru să se întâmple. Pentru că noi tare nu ne dorim război”, a notat Ilan Șor.

Recomandăm și ..

Curtea Constituțională: Sesizarea comuniștilor privind decretul prin care a fost demis Stoianoglo este inadmisibilă

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea deputaților comuniști Diana Caraman, Constantin Starîș, Vladimir Voronin, Oleg Reidman și Nicolai Rusol, care au solicitat controlul constituționalității decretului de demitere a lui Alexandr Stoianoglo. Documentul a fost semnat de Maia Sandu pe 26 septembrie 2023. Conform parlamentarilor, decretul ar încălca principiul de separare a puterilor în stat, notează...

Ucraina strânge probe pentru CPI privind victimele civile ale minelor terestre lăsate de ruşi

Ucraina a documentat moartea a aproape 300 de civili din cauza minelor terestre lăsate de forţele ruse şi strânge probe pentru Curtea Penală Internaţională (CPI), a anunţat vineri Serviciul ucrainean de securitate (SBU), transmite Reuters.

Premierul Poloniei îl acuză pe fostul ambasador al ţării sale la NATO de contacte cu servicii de informaţii străine

Prim-ministrul polonez Donald Tusk l-a acuzat vineri pe fostul ambasador al Poloniei la NATO, numit în 2019 de fosta putere naţionalistă şi rechemat la sfârşitul lui mai, că a întreţinut contacte cu servicii de informaţii străine şi a obţinut avantaje financiare neautorizate, informează Agerpres.

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora