Orașul unde apartamentele sunt „ieftine ca varza”. Cu cât a cumpărat un bărbat 12 locuințe

spot_img

Hu Yongwei, rezident al Beijingului, a cumpărat mai mult de 12 apartamente în micul oraș central chinezesc Hebi pentru aproximativ 31.000 de dolari.

Hu, care a achiziționat în principal apartamente cu două sau trei camere construite în urmă cu aproximativ trei decenii, a cheltuit 18.000 de yuani (2.528 de dolari) pentru a cumpăra cea de-a 15-a proprietate în Hebi, unde prețurile au scăzut în ultimii doi ani.

„Apartamentele au fost vândute foarte ieftin, ca varza”, a declarat bărbatul, în vârstă de 39 de ani, adăugând că experiența proastă a familiei sale cu piața bursieră l-a făcut să se ferească de acțiuni.

Agenții imobiliari au declarat că apartamentele low-cost din orașele chinezești mai mici, precum Huainan și Rushan, în est, și Gejiu, în sud-vest, sunt, de asemenea, cumpărate, în mare parte de persoane care locuiesc în afara acestor localități.

Tranzacțiile demonstrează că oamenii încep să își îndrepte atenția către orașele mai mici din China, unde prețurile proprietăților sunt unele dintre cele mai ieftine din țară, după ani de zile de declin pe fondul unei încetiniri mai ample a sectorului și a unei economii generale slabe, scrie Reuters.

Deși achizițiile din orașele mici nu sunt suficient de semnificative pentru a avea un impact asupra uriașei piețe imobiliare din China, iar datele privind volumul tranzacțiilor nu sunt disponibile, ele indică totuși faptul că un mic colț al sectorului afectat de criză dă semne de viață.

Hu a plătit un preț surprinzător de mic de 1.000 de yuani, fără taxe și impozite, pentru unul dintre apartamentele sale din Hebi. Potrivit datelor furnizate de Anjuke, una dintre cele mai mari platforme imobiliare din China, prețurile sunt cu 27% mai mici decât vârful din 2021 în unele zone din oraș.

În mod similar, prețurile sunt cu până la 24% sub vârful lor în părți din Huainan, Rushan și Gejiu.

Prin comparație, prețurile din Beijing, oraș de top, unde o locuință medie la mâna a doua poate costa zeci de mii de yuani, au scăzut cu doar 1,5% în șase ani, până în luna mai a acestui an, în timp ce în orașul Chongqing, oraș de nivel 2, au scăzut cu puțin peste 10% în cinci ani, potrivit calculelor Reuters bazate pe datele Anjuke.

Recomandăm și ..

Ce salariu are Macron; Fișa cu venitul lunar al președintelui Franței a fost publicată într-un gest fără precedent

Emmanuel Macron a fost nevoit să facă public salariul lunar pe care îl câștigă în calitate de președinte al Franței, scrie 7sur7. Dacă remunerația șefului statului era deja cunoscută, publicarea acestei fișe de salariu este fără precedent, relatează presa franceză.

Moartea președintelui iranian: Erdogan anunță o zi de doliu național în Turcia

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu național după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează AFP, citată de Agerpres.

Număr record de femei, angajate în câmpul muncii, în 2023. Buzu: „Sper să înregistrăm rezultate și mai bune”

Numărul femeilor din Republica Moldova, angajate în câmpul muncii, a atins valori record, în anul precedent. Datele Ministerului Muncii și Protecției Sociale arată că, în 2023, au fost angajate cu peste 23 de mii mai multe femei decât în 2022 și cu aproape 17...

Mama Mădălinei Cojocari şi-a recunoscut vina în faţa instanţei. Riscă să fie deportată din Carolina de Nord

Mama Mădălinei Cojocari, fetiţa dispărută la sfârşitul anului 2022, în Carolina de Nord, a pledat vinovată luni în faţa instanţei. Aceasta își recunoște vina pentru că nu a raportat la timp dispariția, iar acum riscă deportarea, după ce anterior pledase nevinovată, scrie libertate.ro cu...

LIVE TEXT/ Secretarul american al Apărării: „Vom continua să ne asigurăm că Ucraina are controlul asupra cerului”. Rezultatele celei de-a 22-a întruniri a Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei....

UPDATE 21: 55 Secretarul american al Apărării: „Vom continua să ne asigurăm că Ucraina are controlul asupra cerului” Secretarul american al Apărării a subliniat unitatea tuturor membrilor Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei și a subliniat determinarea acestora de a face față amenințărilor din...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora