Orașul unde apartamentele sunt „ieftine ca varza”. Cu cât a cumpărat un bărbat 12 locuințe

spot_img

Hu Yongwei, rezident al Beijingului, a cumpărat mai mult de 12 apartamente în micul oraș central chinezesc Hebi pentru aproximativ 31.000 de dolari.

Hu, care a achiziționat în principal apartamente cu două sau trei camere construite în urmă cu aproximativ trei decenii, a cheltuit 18.000 de yuani (2.528 de dolari) pentru a cumpăra cea de-a 15-a proprietate în Hebi, unde prețurile au scăzut în ultimii doi ani.

„Apartamentele au fost vândute foarte ieftin, ca varza”, a declarat bărbatul, în vârstă de 39 de ani, adăugând că experiența proastă a familiei sale cu piața bursieră l-a făcut să se ferească de acțiuni.

Agenții imobiliari au declarat că apartamentele low-cost din orașele chinezești mai mici, precum Huainan și Rushan, în est, și Gejiu, în sud-vest, sunt, de asemenea, cumpărate, în mare parte de persoane care locuiesc în afara acestor localități.

Tranzacțiile demonstrează că oamenii încep să își îndrepte atenția către orașele mai mici din China, unde prețurile proprietăților sunt unele dintre cele mai ieftine din țară, după ani de zile de declin pe fondul unei încetiniri mai ample a sectorului și a unei economii generale slabe, scrie Reuters.

Deși achizițiile din orașele mici nu sunt suficient de semnificative pentru a avea un impact asupra uriașei piețe imobiliare din China, iar datele privind volumul tranzacțiilor nu sunt disponibile, ele indică totuși faptul că un mic colț al sectorului afectat de criză dă semne de viață.

Hu a plătit un preț surprinzător de mic de 1.000 de yuani, fără taxe și impozite, pentru unul dintre apartamentele sale din Hebi. Potrivit datelor furnizate de Anjuke, una dintre cele mai mari platforme imobiliare din China, prețurile sunt cu 27% mai mici decât vârful din 2021 în unele zone din oraș.

În mod similar, prețurile sunt cu până la 24% sub vârful lor în părți din Huainan, Rushan și Gejiu.

Prin comparație, prețurile din Beijing, oraș de top, unde o locuință medie la mâna a doua poate costa zeci de mii de yuani, au scăzut cu doar 1,5% în șase ani, până în luna mai a acestui an, în timp ce în orașul Chongqing, oraș de nivel 2, au scăzut cu puțin peste 10% în cinci ani, potrivit calculelor Reuters bazate pe datele Anjuke.

Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București

Cel mai scump oraș din lume este în Europa unde chiria este cu 340% mai scumpă decât în București, anunță Roimobil O singură persoană cheltuie lunar în jur de 1.500 de euro în acest oraș sau echivalentul a 7.899 de lei, fără chirie. Acest oraș este cu 167,7% mai scump...

Recomandăm și ..

Show total în Supercupa Spaniei

FC Barcelona a învins-o pe marea rivală Real Madrid cu 5-2 și a cucerit trofeul pentru a 15-a oară. Meciul s-a disputat la Jeddah, în Arabia Saudită.

Elveţia este gata să găzduiască o întâlnire între Trump şi Putin

Purtătorul de cuvânt al Ministerului elveţian de Externe, Nicolas Bideau, a declarat că ţara sa este pregătită să organizeze o întâlnire la nivel înalt între preşedintele ales al SUA, Donald Trump, şi liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, dacă ambele părţi doresc acest lucru, relatează Ukrainskaia Pravda, care citează presa elveţiană.

Anul cultural 2024 a fost marcat de evenimente remarcabile

Întâlnirile cu valorile spirituale, participarea la evenimente, comunicarea cu oamenii care ne înnobilează viața prin spectacole, filme, creații muzicale sau opere de artă plastică au marcat anul cultural 2024. Am relatat în edițiile noastre despre unele dintre cele mai importante evenimente, iar în continuare ne vom referi doar la câteva noutăți ale anului cultural,...

Mel Gibson speră să filmeze anul viitor continuarea blockbusterului „Patimile lui Hristos”

Mel Gibson a vorbit despre continuarea mult amânată a blockbusterului biblic din 2004 „The Passion of the Christ”. La podcastul lui Joe Rogan, el a spus că producţia filmului - care a fost în dezvoltare cel puţin din 2016 - ar putea începe în 2026.

Drumul de intrare în satul Copanca pune la grea încercare șoferii și locuitorii

Nu a fost reparat din secolul trecut. Asta spun locuitorii din satul Copanca, raionul Căușeni, despre drumul din localitate care se află într-o stare deplorabilă, iar mașinile de mare tonaj cu greu pot circula. Localnicii spun că se bucură că nu este zăpadă, întrucât ar rămâne blocați în localitate.

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

TELEX LIVE