Erdogan: Îi vom învăța minte pe aroganții occidentali

spot_img

La o zi după ce a lăudat eforturile Suediei de a obține sprijinul Turciei, pentru aderarea la NATO, liderul turc a lansat dur la adresa Occidentului. Motivul invocat de Erdogan a fost arderea Coranului.

Președintele turc Tayyip Recep Erdogan a criticat, joi, Suedia în legătură cu arderea unui Coran la Stockholm și a spus că Turcia nu va ceda niciodată în fața unor politici de provocare sau amenințare.

„Îi vom învăța pe aroganții occidentali că libertatea de exprimare nu este despre cum să insulți valorile sacre ale musulmanilor”, a spus președintele Turciei, la o reuniune a membrilor partidului din partea căruia a candidat la alegerile prezidențiale, cu ocazia sărbătorii musulmane Eid Al-Adha.

Erdogan a mai spus că Turcia va da o ripostă hotărâtă cu privire la acest incident care a avut loc în Suedia.

Bărbatul a fost reținut pentru agitație

În Suedia dreptul persoanelor la proteste publice este respectat, drept pentru care șefii Poliției Naționale au permis protestul care a dus la arderea Coranului.

Doar că după, bărbatul cu pricina care a primit dreptul de a protesta a fost reținut pentru comiterea infracțiunii de agitație împotriva unui grup etnic sau național.

Ministrul turc de externe Hakan Fidan a condamnat protestul și a spus că este inacceptabil să se permită proteste anti-islam în numele libertății de exprimare.

O serie de proteste din Suedia împotriva Islamului și pentru drepturile kurzilor au intensificat tensiunile cu Turcia.

Suedia nu a aderat încă la NATO, după ce Turcia a refuzat să voteze acordul în Parlamentul de la Ankara.

Erdogan se enervează degeaba

Nervozitatea liderului turc vine la doar o zi după ce acesta discutate cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, și a lăudat progresele făcute de Suedia.

Erdogan a apreciat noua lege antiteroristă votată de Parlamentul Suedez, care a intrat deja în vigoare și care vizează grupurile guvernamentale kurde și anti-turce, printre care se numără Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și mișcarea Gülen, care a intrat în vigoare luna aceasta.

Potrivit jurnaliștilor suedezi, Partidul Muncitorilor din Kurdistan era deja inclus pe lista grupărilor considerate teroriste.

Recomandăm și ..

Enigma neelucidată a zborului MH370: o decadă de căutări și întrebări rămase fără răspuns

De aproape 10 ani, Jiang Hui a încercat să afle de ce avionul care o aducea pe mama lui înapoi din vacanța în Malaezia a dispărut fără urmă. Mama lui Jiang, Jiang Cuiyun, era una dintre cele 239 de persoane aflate la bordul avionului Malaysia...

Minciuna dăunează sănătății

Sinceritatea este dureroasă uneori pentru persoanele din jurul nostru, dar pentru noi este mult mai sănătoasă decît minciuna. Persoanele care spun lucrurilor pe nume au o sănătate fizică şi psihică mai bună decît cele care obişnuiesc să mintă, potrivit cercetătorilor Universităţii din Notre Dame, Indiana...

Cercetător: Grecii antici au prezis apariția roboților 

Istoricul Adrienne Major de la Universitatea Stanford, Dr. Adrienne Major, a lansat noua sa carte, Gods and Robots, în care susține că grecii antici au prezis în miturile lor apariția roboților și a altor inovații tehnologice. Profesorul Major susține că miturile lui Hefaistos conțin predicții...

Dacă vrei să conduci țara, atunci arată mai întîi cum conduci cu familia

Dacă ești copleșit de idei despre cum să conduci o întreprindere, un oraș sau chiar mai mult - un stat, arătați-mi familia ta. Lasă-mă să văd măcar o dată cum ai făcut ordine între cel puțin trei-patru persoane. Cît de fericită este soția ta, cît...

Oamenii de știință: controlul emoțiilor prelungește durata de viață

Controlul emoțiilor prelungește durata de viață, cred oamenii de știință britanici. Aceasta este concluzia la care au ajuns în rezultatul unui studiu la care au participat 6000 de voluntari. Colectînd și analizînd datele, oamenii de știință britanicii au descoperit că persoanele ccacapăstrează în mod constant...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă
- fii sociabil -spot_img

Important

ultima ora