Erdogan: Îi vom învăța minte pe aroganții occidentali

spot_img

La o zi după ce a lăudat eforturile Suediei de a obține sprijinul Turciei, pentru aderarea la NATO, liderul turc a lansat dur la adresa Occidentului. Motivul invocat de Erdogan a fost arderea Coranului.

Președintele turc Tayyip Recep Erdogan a criticat, joi, Suedia în legătură cu arderea unui Coran la Stockholm și a spus că Turcia nu va ceda niciodată în fața unor politici de provocare sau amenințare.

„Îi vom învăța pe aroganții occidentali că libertatea de exprimare nu este despre cum să insulți valorile sacre ale musulmanilor”, a spus președintele Turciei, la o reuniune a membrilor partidului din partea căruia a candidat la alegerile prezidențiale, cu ocazia sărbătorii musulmane Eid Al-Adha.

Erdogan a mai spus că Turcia va da o ripostă hotărâtă cu privire la acest incident care a avut loc în Suedia.

Bărbatul a fost reținut pentru agitație

În Suedia dreptul persoanelor la proteste publice este respectat, drept pentru care șefii Poliției Naționale au permis protestul care a dus la arderea Coranului.

Doar că după, bărbatul cu pricina care a primit dreptul de a protesta a fost reținut pentru comiterea infracțiunii de agitație împotriva unui grup etnic sau național.

Ministrul turc de externe Hakan Fidan a condamnat protestul și a spus că este inacceptabil să se permită proteste anti-islam în numele libertății de exprimare.

O serie de proteste din Suedia împotriva Islamului și pentru drepturile kurzilor au intensificat tensiunile cu Turcia.

Suedia nu a aderat încă la NATO, după ce Turcia a refuzat să voteze acordul în Parlamentul de la Ankara.

Erdogan se enervează degeaba

Nervozitatea liderului turc vine la doar o zi după ce acesta discutate cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, și a lăudat progresele făcute de Suedia.

Erdogan a apreciat noua lege antiteroristă votată de Parlamentul Suedez, care a intrat deja în vigoare și care vizează grupurile guvernamentale kurde și anti-turce, printre care se numără Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și mișcarea Gülen, care a intrat în vigoare luna aceasta.

Potrivit jurnaliștilor suedezi, Partidul Muncitorilor din Kurdistan era deja inclus pe lista grupărilor considerate teroriste.

Recomandăm și ..

20 Mai: Ziua mondială a albinelor. „O treime din producția agricolă la nivel mondial depinde de polenizarea realizată de albine”

Ziua mondială a albinelor este marcată în fiecare an la data de 20 mai. „Albinele joacă un rol crucial în creșterea randamentului culturilor şi promovarea siguranței alimentare, precum și în atenuarea schimbărilor climatice și a conservării mediului. În prezent, populațiile de albine au scăzut...

Traian Băsescu: Moldova va putea adera la UE dacă va renunța la Transnistria

Traian Băsescu: Republica Moldova are o șansă să intre în UE sau chiar putem ajunge la situația de reunificare, cu o singură condiție, să renunțe la Transnistria. Rusia poate să renunțe la Moldova, nu la Transnistria Republica Moldova are o șansă să devină membră a...

Japonia: O lingură electrică, premiată cu Ig Nobel a fost pusă în vânzare

Gigantul japonez al băuturilor Kirin Holdings a început să vândă o lingură electrică despre care cercetătorii susțin că poate promova o alimentație mai sănătoasă prin accentuarea gustului sărat fără adăugarea de sare, informează Reuters. Lansarea de luni a produsului marchează prima comercializare a tehnologiei care...

Ce salariu are Macron; Fișa cu venitul lunar al președintelui Franței a fost publicată într-un gest fără precedent

Emmanuel Macron a fost nevoit să facă public salariul lunar pe care îl câștigă în calitate de președinte al Franței, scrie 7sur7. Dacă remunerația șefului statului era deja cunoscută, publicarea acestei fișe de salariu este fără precedent, relatează presa franceză.

Moartea președintelui iranian: Erdogan anunță o zi de doliu național în Turcia

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu național după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează AFP, citată de Agerpres.

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora