VIDEO: O înregistrare video în care doi bărbaţi par să facă sex ar fi fost filmată într-o celebră sală de audieri a Senatului SUA

spot_img
spot_img

Un angajat din rândul personalului Senatului SUA, acuzat că s-a filmat făcând sex cu un bărbat într-o celebră sală de audieri a Congresului, ameninţă cu acţiuni în justiţie după ce a fost concediat, relatează The Guardian şi CNN.

Imaginile explicite, publicate vineri de The Daily Caller, arată doi bărbaţi făcând sex în ceea ce pare a fi Camera 216, Camera Judiciară a Congresului.

Aidan Maese-Czeropski, un consilier al senatorului Ben Cardin din Maryland, a fost citat pe scară largă pe reţelele sociale ca fiind unul dintre bărbaţii din imagini. Biroul senatorului Cardin a declarat pentru Politico că “Aidan Maese-Czeropski nu mai este angajat al Senatului Statelor Unite”.

La rândul său, Poliţia Capitoliului a declarat că este la curent cu acest caz şi că desfăşoară o anchetă.

Camera de audieri în care care a fost făcută filmarea are caracteristici istorice importante. Ea a găzduit audieri ale Comisiei 9/11, iar James Comey, fostul director al FBI, a depus acolo mărturie despre Donald Trump în 2017. Tot acolo, Tom Daschle, pe atunci liderul majorităţii din Senat, a primit o scrisoare care conţinea antrax, în octombrie 2001, imediat după atacurile de la 11 septembrie 2001, iar această sală a fost cea în care judecătoarea Curţii Supreme Sonia Sotomayor a devenit prima latino-americană care a participat la audierile de nominalizare pentru cea mai înaltă instanţă a ţării.

Într-un mesaj postat pe LinkedIn, angajatul incriminat, Aidan Maese-Czeropski, nu a abordat direct subiectul videoclipului, dar spune că trece printr-o perioadă dificilă. “Deşi unele dintre acţiunile mele din trecut au arătat o lipsă de raţiune, îmi iubesc slujba şi nu aş da niciodată dovadă de lipsă de respect faţă de locul de muncă”, a scris el. “Orice încercare de a caracteriza acţiunile mele altfel este fabricată şi îmi voi explora opţiunile legale în această chestiune”, transmite Aidan Maese-Czeropski.

În postarea sa de pe LinkedIn, Maese-Czeropski răspunde, de asemenea, la o acuzaţie fără legătură cu scandalul în sine, potrivit căreia l-ar fi jignit miercuri pe congresmanul Max Miller la Capitol Hill. Miller, care este evreu, vorbea cu un reporter când un membru al personalului l-ar fi tulburat strigând “Free Palestine”.

“În ceea ce priveşte acuzaţiile referitoare la congresmanul Max Miller, nu l-am văzut niciodată pe congresman şi nu am avut nici ocazia, nici motivul de a ţipa la el sau de a-l înfrunta”, a declarat Aidan Maese-Czeropski.

Senatorul Ben Cardin, pentru care lucra Aidan Maese-Czeropski, prezidează Comisia pentru relaţii externe a Senatului. Biroul său a declarat vineri pentru Washington Examiner: “Am analizat relatările din mass-media. Deoarece este o problemă de personal şi este în curs de examinare, nu vom face alte comentarii în acest moment”.

Când CNN a luat, la rândul său, legătura cu biroul lui Ben Cardin, a fost direcţionat către declaraţia postată de Aidan Maese-Czeropski pe LinkedIn. Ulterior, biroul lui Cardin a emis o declaraţie prin care a anunţat că Maese-Czeropski “nu mai este angajat al Senatului SUA”.

CNN l-a contactat pe Maese-Czeropski şi nu a primit un răspuns. De asemenea, CNN a contactat Poliţia Capitoliului SUA, care a declarat că “nu poate confirma detalii cu privire la persoanele din videoclip”, dar “este la curent şi analizează această chestiune”.

CNN a contactat şi biroul liderului majorităţii din Senat, Chuck Schumer, dar nu a primit niciun răspuns.

VIDEO

Recomandăm și ..

Curtea Constituțională: Sesizarea comuniștilor privind decretul prin care a fost demis Stoianoglo este inadmisibilă

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea deputaților comuniști Diana Caraman, Constantin Starîș, Vladimir Voronin, Oleg Reidman și Nicolai Rusol, care au solicitat controlul constituționalității decretului de demitere a lui Alexandr Stoianoglo. Documentul a fost semnat de Maia Sandu pe 26 septembrie 2023. Conform parlamentarilor, decretul ar încălca principiul de separare a puterilor în stat, notează...

Ucraina strânge probe pentru CPI privind victimele civile ale minelor terestre lăsate de ruşi

Ucraina a documentat moartea a aproape 300 de civili din cauza minelor terestre lăsate de forţele ruse şi strânge probe pentru Curtea Penală Internaţională (CPI), a anunţat vineri Serviciul ucrainean de securitate (SBU), transmite Reuters.

Premierul Poloniei îl acuză pe fostul ambasador al ţării sale la NATO de contacte cu servicii de informaţii străine

Prim-ministrul polonez Donald Tusk l-a acuzat vineri pe fostul ambasador al Poloniei la NATO, numit în 2019 de fosta putere naţionalistă şi rechemat la sfârşitul lui mai, că a întreţinut contacte cu servicii de informaţii străine şi a obţinut avantaje financiare neautorizate, informează Agerpres.

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora