Înalt oficial ucrainean a fost arestat pentru o fraudă de 36 milioane de euro

spot_img
spot_img

Un înalt responsabil din Ministerul ucrainean al Apărării a fost arestat pentru deturnarea a aproximativ 36 de milioane de euro destinate achiziţionării de obuze de artilerie.

Potrivit Parchetului, acest înalt funcţionar, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, este acuzat că ar fi “organizat un sistem de deturnare a fondurilor bugetare în timpul atribuirii contractelor publice” pentru o sumă de 1,5 miliarde de grivne, în contextul în care ţara devastată de război se confruntă cu o lipsă de muniţie.

Aceste acţiuni au vizat achiziţionarea de obuze de artilerie pentru forţele armate la preţuri supraevaluate, a precizat instanţa într-un comunicat.

“Directorul unuia dintre principalele servicii ale Ministerului Apărării a fost plasat în arest”, a mai indicat Parchetul, potrivit căreia percheziţiile efectuate de serviciile de securitate la domiciliul acuzatului au făcut posibilă “descoperirea unor documente care confirmă activităţile ilegale”.

Corupția, un rău endemic în Ucraina

Mai multe scandaluri de corupţie – un rău endemic în Ucraina – au zguduit responsabilii ucraineni în ultimele luni, în special în cadrul armatei şi al Ministerului Apărării.

Au fost deschise anchete în special cu privire la furnizarea de muniţie şi veste antiglonţ de proastă calitate ori achiziţionarea la preţuri supraevaluate de produse alimentare şi uniforme pentru soldaţi, sau chiar software de securitate cibernetică.

La începutul lui august, toţi responsabilii regionali însărcinaţi cu recrutarea militară au fost demişi de preşedintele Volodimir Zelenski, pentru a distruge un sistem de corupţie care le permite recruţilor să scape de armată.

Lupta împotriva corupţiei este unul dintre criteriile stabilite de UE pentru examinarea candidaturii Ucrainei, care a primit ajutoare occidentale de zeci de miliarde de euro de la începutul războiului.

Recomandăm și ..

Google blochează utilizatorii YouTube Premium care utilizează VPN-uri pentru tarife mai mici

Google a început să blocheze accesul abonaților YouTube Premium care folosesc servicii VPN pentru a-și înregistra abonamentul în țări cu tarife mai mici, scrie Playtech.ro. Acești utilizatori sperau să profite de beneficiile YouTube fără reclame la un cost redus, chiar și după ce se conectau din țara lor natală. YouTube Premium este un abonament plătit...

LIVE TEXT/ PIB-ul Ucrainei a crescut cu mai mult de 4% în ultimele șase luni, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Război în Ucraina, ziua 870

UPDATE 22:15 PIB-ul Ucrainei a crescut cu 4,1% în ultimele șase luni, comparativ cu primele șase luni din 2023, cu o creștere de 1,1% în iunie, a raportat Ministerul Economiei de la Kiev pe 12 iulie. „În cursul lunii iunie, economia a funcționat în condiții dificile de întrerupere a energiei electrice. Cu toate acestea,...

Veneția vrea să mărească taxa care trebuia să-i sperie pe turiștii de o zi: „Un eşec total, oraşul este încă plin”

Sistemul experimental de plată introdus pentru turişti de oraşul italian Veneţia a avut doar un impact limitat asupra reducerii aglomeraţiei în oraşul lagună. Astfel, preţurile vor fi aproape sigur majorate anul viitor, a declarat vineri un politician care a condus proiectul.

Record absolut! S-a calificat în finala Wimbledon, după cea mai lungă semifinală din istoria competiției

Jucătoarea italiană de tenis Jasmine Paolini este prima finalistă a ediţiei din acest an a turneului de Grand Slam de la Wimbledon după ce a trecut joi, într-un meci maraton, de croata Donna Vekic, 2-6, 6-4, 7-6 (10/8).

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora