Ivan Gheorghiu fost multiplu campion la kickboxing, anunță despre un nou scandal în sportul moldovenesc

spot_img

Scandal în sportul moldovenesc, după ce Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS) ar fi anunțat că va fi un singur antrenor pentru 2 luptători ai Republicii Moldova care vor reprezenta țara la Jocurile Olimpice de la Paris, anunță Unimedia.

Anunțul a fost făcut de Ivan Gheorghiu, ex-secretar de stat al Ministerului Educației și Cercetării (MEC), fost multiplu campion la kickboxing, inclusiv campion european printre profesionişti, pe pagina sa de Facebook. În context, luptătoarea Anastasia Nichita, calificată la JO, a comentat: „Mă așteptam la diferite metode de dezorientare înainte de Jocurile Olimpice, dar chiar într-atât…”.

La rândul său, CNOS neagă că ar veni din partea sa inițiativa și afirmă că formula privind numărul de antrenori pentru fiecare probă a fost creată de comitetul organizatoric al JO.

„Stimați concetățeni, prieteni, amatori ai sportului, jurnaliști,sportivi și nu în ultimul rând, guvernanți!

După cum știți, Republica Moldova va avea în premieră 5 sportivi la proba de lupte, la Jocurile Olimpice de la Paris. În premieră, 3 dintre aceștia sunt campioni mondiali și au ȘANSE MARI să câștige medalii olimpice și chiar titlul suprem de campion olimpic! Este o premieră istorică, care va face mândră o națiune întreagă!

Doar că la noi, la moldoveni, invidia și mârșăvenia nu au limite! Comitetul Național Olimpic și Sportiv, condus de cancerul sportului moldovenesc Nicolai Juravschi, a decis că țara noastră NU merită să fie proslăvită. Juravschi a decis că Națiunea noastră trebuie să fie reprezentată doar de ”legionarii” străini, naturalizați de el în scopuri personale.

CNOS a informat federația de lupte că, din lipsă de bani, la Jocurile Olimpice de la Paris, luptătorii noștri vor fi obligați să aibă un singur antrenor pentru 2 sportivi…

Asta în timp ce normal era ca fiecare sportiv să aibă câte 2 antrenori sau cel puțin unul.

Eu nu am cuvinte pentru a descrie ceea ce simt acum. Am scris mai sus: este o premieră absolută când Moldova va avea 3 campioni mondiali la Olimpiadă, cu șanse mari pentru Aur Olimpic. Dar Juravschi are interesele lui personale. Nu cumva cineva să-l depășească… Cum? Cum acceptăm ca acest individ corupt să reprezinte țara noastră la nivel mondial?

Interesul Național Nu înseamnă nimic pentru Juravschi și banda lui de la CNOS. Sportul pentru ei este doar o modalitate de îmbogățire personală. Au vândut lotul de pământ din centrul capitalei pe bani mărunți, au cheltuit milioane – banii statului – fără să fie trași la răspundere.

Iar acum își bat joc de munca celor mai mari sportivi ai neamului nostru!

Își bat joc de o țară întreagă! De toată Națiunea noastră!

Ajutați-ne, vă rog! Nu mai știm cum să luptăm cu acești bandiți de la CNOS”, a scris Ivan Gheorghiu, ex-secretar de stat al Ministerului Educației și Cercetării (MEC), pe pagina sa de Facebook.

Luptătoarea Anastasia Nichita, calificată la JO, a comentat această situație.

„Sinceră să fiu, mă așteptam iarăși la diferite metode de dezorientare înainte de Jocurile Olimpice, dar chiar într-atât…

E normal ca fiecare sportiv să plece cu antrenorul său la competiție .Personal pentru mine contează mult persoana care stă la colț și îmi inspiră încredere .

FIECARE SPORTIV TREBUIE SĂ MEARGĂ CU ANTRENORUL SĂU!”, a scris Anastasia Nichita.

La rândul său, CNOS neagă că ar veni din partea sa inițiativa și afirmă că formula privind numărul de antrenori pentru fiecare probă a fost creată de comitetul organizatoric al JO. „Există o formulă clară, care limitează numărul de antrenori pentru fiecare probă. Formula a fost creată de comitetul organizatoric al JO de la PARIS, nu este adevărat că la Paris va merge un singur antrenor la 2 luptători”, a declarat, pentru UNIMEDIA, Eugen Draganov, persoana responsabilă de relațiile cu mass media a Comitetului Național Olimpic și Sportiv.

„Nicolae Juravschi nu dorește să răspundă la declarațiile și aberațiile lui Ivan Gheorghiu. În plus, lotul final pentru JO încă nu a fost definitivat. Numărul de antrenori depinde și de numărul total al delegației, cu cât mai mulți sportivi sunt calificați, cu atât mai mulți antrenori vor fi”, a mai precizat, pentru UNIMEDIA, Eugen Draganov.

 

The post Ivan Gheorghiu fost multiplu campion la kickboxing, anunță despre un nou scandal în sportul moldovenesc appeared first on Omniapres.

MAI MULT OMNIAPRES

Recomandăm și ..

În gimnaziul ”Taras Șevcenko” din Chișinău vor fi deschise clase cu predare în limbile ucraineană și română

Copii refugiaților ucraineni, dar și cei ai etnicilor ucraineni din țara noastră, vor putea să-și continue studiile în limba maternă și să se integreze mai ușor în sistemul educațional din Republica Moldova. Acest lucru va fi posibil după ce în următorul an de studii,...

Marți, 25 iunie 2024, Moldova va încep oficial negocierile de aderare la UE

Prima Conferință Interguvernamentală Moldova-UE va avea loc pe 25 iunie, informează Cristina Gherasimov, ministrul Integrării Europene. “Ambasadorii țărilor membre pe lângă Uniunea Europeană au agreat, de principiu, cadrele de negociere pentru deschiderea oficială a negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina. Drept urmare, la...

România are două sisteme Patriot operaționale. Armata română ar putea trimite unul din ele Ucrainei

Oficial, România este apărată de două sisteme Patriot. Al doilea echipament a devenit operațional vineri, după ce militarii români au tras două rachete în poligonul Capu Midia, din județul Constanța. Patriot reprezintă cea mai mare achiziție a României de după Revoluție. Ministerul Apărării Naționale...

Republica Moldova și Ucraina încep oficial negocierile de aderare la Uniunea Europeană pe 25 iunie

Prima conferință interguvernamentală, care este considerată începutul negocierilor de aderare a Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană, va avea loc pe data de 25 iunie. Anunțul a fost făcut de Belgia, care deține în acest semestru președinția prin rotație a Uniunii Europene...

🛑Îmi e rușine puțin că nu știam despre ziua onomastică a lui Spiridon Vangheli

🛑Îmi e rușine puțin că nu știam despre ziua onomastică a lui Spiridon Vangheli https://t.me/tudorulianovschi/64

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora