Comisia Europeană mai oferă un împrumut de 50 de milioane de euro

spot_img
spot_img

Comisia Europeană oferă Republicii Moldova un împrumut de 50 de milioane de euro în condiții favorabile, se arată într-un comunicat. O altă sumă de 22,5 milioane de euro sunt oferite sub formă de grant.

„Acest sprijin financiar va ajuta Moldova să-și acopere o parte din nevoile sale de finanțare pentru 2024 și să sprijine stabilitatea macroeconomică, permițând în același timp reforme ulterioare. Economia sa a înregistrat o creștere modestă în 2023, după o recesiune profundă în 2022. Cu toate acestea, rămâne afectată de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și continuă să se confrunte cu provocări serioase de securitate energetică”, se arată în comunicatul Comisiei Europene, transmite Știri.md.

Aceasta este cea de-a patra tranșă din cadrul asistenței macro-financiare în curs de desfășurare pentru Republica Moldova și vine după ce Comisia a concluzionat că țara noastră a îndeplinit condițiile de politică convenite cu UE pentru eliberarea acestei plăți.

„Mai precis, Moldova a îmbunătățit guvernanța sectorului public și a consolidat independența Băncii Naționale a Moldovei. Moldova a consolidat, de asemenea, statul de drept, adoptând o lege privind evaluarea extraordinară (adică verificarea completă) a judecătorilor. De asemenea, s-au înregistrat progrese în combaterea corupției printr-o mai bună colaborare între agențiile anticorupție și cele de aplicare a legii. Țara a luat, de asemenea, măsuri pentru a sprijini energia regenerabilă și și-a reformat Codul Vamal, care este acum pe deplin aliniat la Codul Vamal al Uniunii. Mai mult, Moldova a adoptat o Strategie Națională de Dezvoltare Economică, oferind o viziune ambițioasă pentru a-și conduce politicile economice până în 2030”, se mai menționează în comunicat.

De menționat că asistența macro-financiară face parte din efortul mai larg al UE de a sprijini Republica Moldova în urma multiplelor provocări din ultimii ani. De asemenea, va ajuta țara să avanseze pe calea sa europeană. Asistența UE însumează până la 295 de milioane de euro.

Recomandăm și ..

JO 2024: Flacăra olimpică soseşte la Paris de Ziua Naţională a Franţei

Flacăra olimpică, al cărei periplu prin Franţa a început în luna mai la Marsilia, după o ceremonie fastuoasă la sosirea sa din Grecia, este aşteptată duminică la Paris, chiar de Ziua Naţională a ţării gazdă a Jocurilor Olimpice de vară din acest an (26 iulie-11 august).

Opere ale pictorului român Ion Theodorescu-Sion, prezentate la Muzeul Național de Artă al Moldovei

Opere de artă ce aduc în prim-plan portrete ale țăranilor și portrete de femei, precum și o diversitate de naturi statice au fost prezentate publicului larg la Muzeul Național de Artă al Moldovei. Expoziția cuprinde lucrări ale celebrului pictor român Ion Theodorescu-Sion, din colecțiile private și ale muzeelor din România, transmite IPN.

Traficul rutier pe bulevardul Decebal din capitală, suspendat în totalitate până diseară; Se execută lucrări de reparație

Primăria Chișinău informează conducătorii auto și pietonii că începând de ieri, 12 iulie, ora 19:00, și până astăzi, 13 iulie, ora 21:00, traficul rutier pe bd. Decebal, tronsonul cuprins între bd. Iuri Gagarin și str. Trandafirilor, va fi suspendat total.

O femeie i-a tăiat penisul soțului supărată pentru ce a spus acesta în timpul actului sexual. Riscă de la 12 la 40 de ani de închisoare

O soție furioasă i-a tăiat penisul soțului ei după ce acesta ar fi rostit numele altei femei în timp ce făceau sex, potrivit Daily Mail Online. Bărbatul a ajuns la spital, iar femeia a fost arestată.

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora