Petkov promite să nu admită revenirea „mafiei gunoiului la Bălți, promovată de consilierii PAS, socialiști și ai partidului lui Grigorișin”

spot_img
spot_img

Conducerea interimară a Direcției reparație și construcție drumuri (DRCD) Bălți, numită de socialiști, PAS și partidul lui Grigorișin, încearcă să reînvie „mafia gunoiului”.

Acest lucru a fost declarat de primarul municipiului Bălți, Alexandr Petkov, în cadrul unei conferințe de presă convocate după ședința Comisiei municipale pentru situații excepționale în legătură cu problema evacuării deșeurilor.

Primarul a calificat problema ca fiind creată artificial. El a explicat că toate contractele de evacuare a gunoiului din Bălți sunt gestionate exclusiv de DRCD. Această întreprindere colectează banii, pe care toți locuitorii din Bălți îi plătesc pentru evacuarea gunoiului, iar datoriile au fost acumulate exclusiv din cauza utilizării necorespunzătoare a fondurilor: „Datoriile au fost acumulate anul trecut în perioada de „asfaltări preelectorale” și au depășit cinci milioane de lei, ele nu au nicio legătură cu colectarea deșeurilor”.

„Cei care conduc această întreprindere municipală și cei care i-au numit sunt pe deplin responsabili pentru revenirea mafiei gunoiului. Ei vor haosul gunoiului în Bălți, dar noi nu vom permite acest lucru!”, a declarat primarul.

Viceprimarul de Bălți, Genadi Șmulschi, a argumentat că DRCD colectează anual de la populație circa 26 de milioane de lei pentru evacuarea gunoiului, cu un profit de 4,6 milioane de lei. Administrația cheltuie însă acești bani „pe ce vor ei”.

„Aceasta este problema, utilizarea necorespunzătoare a banilor pentru orice cred ei că au nevoie, chiar și dincolo de profit. Serviciul ar trebui să fie prestat în fiecare zi, în baza banilor care le sunt achitați de populație, și să nu încerce să îl lege economic și financiar de Primărie”, a spus Șmulschi.

Astăzi, în cadrul ședinței Comisiei municipale pentru situații excepționale, reprezentantul Cancelariei de Stat la Bălți, Vladimir Rusu, precum și serviciile guvernamentale din oraș, controlate de acesta, au refuzat să susțină planul de soluționare a crizei de la DRCD, propus de edilul orașului. Petkov a explicat acest lucru prin faptul că scopul PAS este lichidarea întreprinderii municipale DRCD.

Recomandăm și ..

horosCOP – 13 iulie: Racii se comportă ca niște martori credibili într-un caz complicat

Conjuncția planetară de astăzi aruncă o lumină misterioasă asupra destinelor noastre, punându-ne la încercare intuiția și capacitatea de a descifra semnele ascunse. Fiecare semn zodiacal va trebui să-și ascuțe simțurile pentru a detecta indiciile subtile ale universului. Ce revelații ne așteaptă în paginile horoscopului de astăzi? Descoperiți indiciile care vă vor ghida pașii în...

Week-end de vârf pentru pub-urile englezești: Fanii se pregătesc de finala Anglia – Spania din cadrul Euro 2024

Pub-urile, supermarketurile şi restaurantele din Anglia vor avea un weekend de vârf, pe măsură ce fanii se pregătesc să urmărească finala Anglia-Spania de la turneul Euro 2024 din Germania şi finalele de la Wimbledon.

Calendarul Zilei // 29 de ani de la semnarea de către Republica Moldova a documentelor de aderare la Consiliul Europei

Radio Moldova vă prezintă Calendarul Zilei - cele mai importante evenimente, pe care le consemnăm astăzi, 13 iulie.

Renato Usatîi: Moldova trebuie să devină republică prezidențială!

Moldova trebuie să devină republică prezidențială, în fruntea căreia se va afla un om care va lua decizii și va purta responsabilitate pentru tot ce se întâmplă. Opinia a fost expusă de către președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, în cadrul interviului cu Andrei Andrievschi. „În cei 30 de ani de prostie, corupție, tâlhărie și bădărănie a...

Vărsătorii se bucură de succes și recuperări neașteptate: Află ce-ți prezic astrele

Conjuncția dintre Mercur și Venus aduce o zi de introspecție și armonie emoțională. Nativii fiecărui semn zodiacal vor simți influența acestui eveniment, fie că este vorba de relații, carieră sau dezvoltare personală. Arhetipurile astrologice ne îndeamnă să căutăm echilibrul și să ne ascultăm inima. Horoscopul zilei ar putea dezvălui perspective personalizate și căi...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora