Deputații se întrunesc joi în ședință: Patru proiecte cu sigla UE, pe ordinea de zi

spot_img
spot_img

Biroul permanent a completat ordinea de zi a ședințelor plenare ale Parlamentului din perioada 11-18 iulie 2024.

Potrivit Legislativului, deputații vor examina 4 proiecte cu sigla UE, printre care inițiativele legislative de consolidare a cadrului de activitate al Băncii Naționale a Moldovei, de facilitare a accesului antreprenorilor locali la piețe de capital externe, de prevenire și combatere a exploatării sexuale și abuzurilor sexuale comise asupra copiilor. Parlamentul urmează să dezbată și proiectul politicii bugetar-fiscale și vamale pentru anul 2025.

Printre documentele incluse pe ordinea de zi se mai regăsesc inițiativele legislative cu privire la spațiile de testare inovativă în materie de reglementare în domeniul energiei, reglementarea determinării apartenenței și domeniilor infrastructurii de irigare și de desecare proprietate publică și a administrării terenurilor proprietate publică a statului, limitrofe infrastructurii de irigare și de desecare. Agenda mai include modificări, în prima lectură, la Codul Contravențional, Legea cu privire la activitatea de evaluare, o serie de acte normative privind sistemul judecătoresc și Institutul Național al Justiției.

Parlamentul urmează să ratifice și o serie de acorduri de asistență financiară externă. Este vorba de Acordul de împrumut cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare cu privire la Proiectul „Modernizarea și îmbunătățirea serviciilor de reabilitare”, acordurile de asistență financiară în valoare de circa 98 milioane de euro pentru realizarea Proiectului „Conectivitate rurală în Moldova”.

Parlamentul se va convoca în ședință plenară joi, 11 iulie, de la ora 10.00.

Articolul Deputații se întrunesc joi în ședință: Patru proiecte cu sigla UE, pe ordinea de zi apare prima dată în Vocea Basarabiei.

MAI MULT VOCEA BASARABIEI

Recomandăm și ..

„Moldova Women Forum” are loc astăzi la Chișinău. Experte și sute de femei vor fi prezente la eveniment

Chișinăul găzduiește astăzi, 13 iulie 2024, a doua ediție a „Moldova Women Forum”, la care și-au anunțat prezența peste 300 de femei din Republica Moldova, dar și invitați și invitate de peste hotare.

Editorialistul Alecu Reniţă:„Oricât am fi noi de democrați, noi trebuie să avem și responsabilitatea de a proteja această democrație”

„Oricât am fi noi de democrați, noi trebuie să avem și responsabilitate de a proteja această democrație. Noi înțelegm foarte clar că anumite slăbiciuni ale democrației sunt utilizate la maximum de serviciile secrete rusești, ” a declarat editorialistul Alecu Reniţă, deputat în Parlamentul 90 în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova....

38 de străini aflați în conflict cu legea solicită azil în Moldova. Recean: Profită de breșele din sistem pentru a rămâne la libertate

Cadrul normativ privind acodarea azilului în Republica Moldova va fi modificat, în contextul cetățenilor străini aflați în conflict cu legea care folosesc acest statut pentru a rămâne la libertate în țara noastră. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Dorin Recean în urma unei ședinței cu reprezentanții mai multor instituții ale statutului. Premierul a menționat...

Imagini spectaculoase cu nava-şcoală ”Mircea” care traversează canalul Corint pe furtună, distribuite de Ministerul Apărării / Sarcină extrem de dificilă a echipajului – VIDEO

Ministerul Apărării publică, duminică, imagini spectaculoase cu nava-şcoală ”Mircea” care traversează canalul Corint pe furtună, în condiţii grele care au făcut ca misiunea echipajului să fie dificilă.

"F1" – Primele imagini din filmul despre Formula 1 al lui Brad Pitt – VIDEO

Viitorul film al lui Brad Pitt, 60 de ani, regizat de Joseph Kosinski şi bazat pe lumea curselor de Formula 1, va fi lansat în cinematografe în 25 iunie 2025. Cu aproape un an înainte de lansarea sa, au fost prezentate primele imagini.

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora