EXCLUSIV (FOTO) Cine este bărbatul împușcat în Chișinău. Liderul bandei Tottenham Turks din Londra, evadat dintr-o pușcărie din Turcia

spot_img
spot_img

Au apărut noi detalii despre bărbatul care a fost împușcat mortal în plină zi, la terasa Coffe Point, din sectorul Rîșcani al capitalei. Potrivit surselor PulsMedia.MD, acesta s-a dovedit a fi un bărbat de 41 de ani, liderul unei grupări criminale din nordul Londrei, care ar fi evadat dintr-o închisoare din Turcia. Acesta a fost capturat de INI și urma a fi extrădat.

Potrivit surselor noastre este vorba despre cetățeanul turc, Izzet Eren, în vârstă de 41 de ani, acare în 2015 s fost condamnat la 21 de ani de închisoare pentru o infracțiune cu arme de foc, care s-ar fi soldat cu moartea a doi polițiști

Liderul principal al bandei Tottenham Turks își ispășea pedeapsa când a fost transferat la o închisoare din Turcia în august 2019 și a fugit din arest o lună mai târziu.

Eren a fost arestat în octombrie 2015, după ce a fost prins cu un pistol încărcat și o mitralieră în nordul Londrei, în timp ce se presupune că se îndrepta să efectueze o împușcătură.

S-a încercat să-l scoată pe Eren din duba închisorii în timp ce era transferat de la închisoare la Wood Green Crown Court, două luni mai târziu. Poliția a reușit să împiedice complotul, dar l-a împușcat pe Jermaine Baker, în vârstă de 28 de ani, în acest proces.

 

Blocul Victoria a semnat două proiecte de hotărâre prin care, în conformitate cu Regulamentul Parlamentului și legislația Republicii Moldova, se cere demisia lui Igor Grosu. Deputații au acuzat conducerea actuală a Parlamentului de transformarea sesiunilor parlamentare într-un “circ cu certuri nesfârșite și deconectări de microfoane”, unde proiectele de legi sunt impuse din exterior și votate fără o analiză reală.

“Avem nevoie de un organ legislativ modern și democratic, nu de acest panopticon”, a subliniat un alt deputat al Blocului Victoria, făcând apel la opoziția parlamentară și la toți deputații raționali să se alăture solicitării de demisie a lui Grosu.

Blocul Victoria consideră că Igor Grosu nu își îndeplinește obligațiile și reprezintă o amenințare la adresa democrației, a drepturilor și libertăților constituționale. “Încă nu este târziu să acționăm așa cum ne dictează conștiința”, au îndemnat deputații, subliniind necesitatea unității opoziției împotriva actualului regim.

Blocul Victoria își continuă lupta pentru un viitor mai bun al țării, pledând pentru o Moldovă democratică și prosperă.

Potrivit unui raport al poliției, la momentul morții dlui Baker, Eren a mai comis o infracțiune de trafic de droguri și s-a întors în Regatul Unit încălcând un ordin de deportare.


Potrivit presei engleze Eren este căutat și în Turcia pentru crimă. Cetățeanul turc făcea parte dintr-o bandă care avea o dispută de lungă durată cu banda rivală Hackney Turks.

În această dispută au avut loc “numeroase împușcături și crime începând din 2009, atât în Londra, cât și în Turcia.

Sursele noastre din cadrul INI au ținut să menționeze că cetățeanul turc a fost reținut de INI și urma să fie extrădat autorităților londoneze. însă astăzi acesta a fost împușcat mortal de un individ mascat care se deplasa cu o bicicletă.

MAI MULT PULS MEDIA

Recomandăm și ..

(foto) Fără precedent: Belgia n-are unde juca acasă. Toate orașele au refuzat să găzduiască următorul meci oficial

O situație nemaiîntâlnită pentru fotbalul belgian are loc la aproape două săptămâni după ce echipa națională a fost eliminată de Franța în faza optimilor de la EURO 2024. Primul meci al „Diavolilor Roșii” de după dezamăgirea de la Campionatul European va avea loc în septembrie, în Liga Națiunilor, dar niciun oraș din Belgia...

Un muncitor a murit electrocutat la Spitalul raional Ialoveni

Un bărbat de 45 de ani a murit electrocutat în timp de efectua lucrări la un ascensor al Spitalului raional Ialoveni.Ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, Marian Bețivu, a declarat pentru presă că bărbatul a decedat până să ajungă medicii la el. Acesta era angajat al unei companii contractate pentru reparația și...

ALEGERI. Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei,…

ALEGERI. Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale, Angelica Caraman. Alegerile prezidențiale costă 250 de milioane de lei. Pentru referendum vor fi necesare circa 37 de milioane de lei și încă circa 19 milioane de lei pentru votul prin corespondență, la care se...

Emilian Galaicu-Păun, scriitorul fără telefon mobil: „Telefonul nu este în stare să înlocuiască biblioteca”

Astăzi, când telefoanele mobile au devenit indispensabile pentru majoritatea pământenilor, există și oameni care niciodată nu au avut astfel de aparate și nici nu au nevoie de ele. Nu din cauza sărăciei sau a cine știe cărei teorii a conspirației, ci din simplul motiv că persoanele în cauză simt inutilitatea acestor dispozitive în viața...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora