Irina Vlah propune un test pentru candidații în alegerile prezidenţiale

spot_img
spot_img

Irina Vlah, fondator și președinte al “Platformei Moldova” propune un test candidaților în alegerile prezidenţiale

Una dintre cele mai mari îngrijorări care există în societatea noastră la moment este că Republica Moldova poate fi atrasă în scenarii care pot pune în pericol pacea. Noi, echipa “Platformei Moldova”, ne-am convins de acest lucru, implementând campania națională “Vocea Poporului”.

Urmare a acestei campanii, am venit cu numeroase demersuri către conducerea de vârf a țării, către organizații internaționale, către lideri din exterior. Am vorbit deschis despre îngrijorările cetățenilor, despre acțiunile și declarațiile concrete care îi fac să creadă că Moldova poate fi atrasă în război. În numele cetățenilor, am cerut informații și garanții concrete că acest lucru nu se va întâmpla. A șocat în special atitudinea guvernării, care pur și simplu nu a vrut să răspundă la nici una din întrebările care cu adevărat îi îngrijorează pe cetățeni.

Examinând situația creată, “Platforma Moldova” a decis să facă următorul pas pentru a asigura cetățenii că nici un aventurier politic nu va atrage țara în război și că în Moldova va fi pace. Astfel, atunci când vor fi cunoscuți toți candidații în alegerile prezidenţiale, le vom propune semnarea unui Angajament public, care va prevedea că, dacă ajung în funcția de Președinte, vor respecta cu stricteţe principiul de neutralitate și nu vor admite atragerea Republicii Moldova în nici un scenariu în stare să submineze pacea. Angajamentul va conține mai multe puncte concrete, pe care aspiranții la funcția de Președinte ar urma să și le asume. La moment, colegii mei din “Platforma Moldova” lucrează asupra textului viitorului Angajament.

În ultimele luni, nu o dată am fost atacată dur pentru că am venit cu inițiative scopul cărora a fost și este asigurarea păcii în Moldova. În special, au făcut-o cei de la guvernare și slugile lor. Au încercat în fel și chip să mă descurajeze, să mă determine să renunț la acțiunile mele îndreptate spre deconspirarea scenariilor ce provoacă îngrijorarea oamenilor. Aceștia au mințit constant că Moldova nu se pregătește de scenarii urâte, pe când acțiunile și declarațiile lor concrete indică exact contrariul, susține Irina Vlah.

Angajamentul pe care-l vom propune noi va fi și un test, un moment al adevărului. Dacă-l vor accepta cei de la guvernare și dacă personal Maia Sandu îl va semna, vom avea garanția că, în cazul puțin probabil al realegerii ei în funcție, vom avea un document cu care o vom ține în anumite limite. Dacă Maia Sandu nu îl va semna, își va arăta în sfârșit adevarata față. Același lucru va fi valabil și în cazul altor pretendenți la funcția de Președinte al Republicii Moldova, mai susține Irina Vlah, fondator și președinte al “Platformei Moldova”

Recomandăm și ..

Moarte învăluită în mister, la Soroca. Cadavrul unui bărbat găsit zăcând în curte

Un bărbat a fost găsit zăcând fărăr suflare în curtea casei sale. Descoperirea macabră a fost înregistrată ieri-seara, în jurul orei 19:25, în localitatea Stoicani, din raionul Soroca, susțin sursele PulsMedia.MD.

NM Espresso: în Moldova va fi și mai cald, cerealele ucrainene vorverificări, impozitul pe avere va crește

Moldova și NATO Moldova este interesată de experiența și asistența Alianței Nord-Atlantice în modernizarea sectorului de securitate și apărare. Așa a declarat ministrul de Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, vorbind la summitul NATO de la Washington, dedicat aniversării a 75 de ani de la înființarea Alianței. NATO a remarcat că sprijină eforturile autorităților moldovenești în...

NO COMMENT (VIDEO) Aventurile unui șmecher cu BMW pe străzile Chișinăului

Manevrele tupeiste efectuate de șoferul grăbit al unui BMW pe o stradă din sectorul Rîșcani au devenit virale pe internet, după ce a fost filmat de camerele de bord a altui automobil implicat în trafic

Vărsătorii se bucură de succes și recuperări neașteptate, iar nativii Berbec sunt îndemnați astăzi să se odihnească: Ce-ți prezic astrele

Conjuncția dintre Mercur și Venus aduce o zi de introspecție și armonie emoțională. Nativii fiecărui semn zodiacal vor simți influența acestui eveniment, fie că este vorba de relații, carieră sau dezvoltare personală. Arhetipurile astrologice ne îndeamnă să căutăm echilibrul și să ne ascultăm inima.

Fostul viceguvernator al BNM, Arcadie Albul, a decedat: Un specialist remarcabil și un exemplu de devotament și integritate

Fostul viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Arcadie Albul, s-a stins din viață. Anunțul trist a fost făcut de reprezentanții instituției, care au lăsat și un mesaj de condoleanțe familiei îndoliate. „Este o pierdere care lasă un gol imens în inimile celor care l-au cunoscut”, se arată în mesaj.

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora