Alegătorii care primesc mită electorală ar putea risca amenzi de până la 35 de mii de lei. Reacția Promo-LEX la proiectul PAS

spot_img
spot_img

Alegătorii care vor pretinde și accepta mită pentru a favoriza sau a defavoriza un anumit candidat electoral ar putea fi sancționați de la 25 la 35 de mii de lei. Un proiect de lege în acest sens a fost inclus pe odinea de zi a ședinței plenare la doar două zile de la înregistrare. Coruperea electorală amenință corectitudinea și integritatea procesului electoral, afectează statul de drept și sporește neîncrederea în instituțiile statului, susțin autorii proiectului, deputați PAS. Experții Asociației Promo-LEX nu comentează deocamdată conținutul inițiativei, dar atrag atenția că graba cu care a fost inclusă pe ordinea de zi a Legislativului încalcă transparența decizională.

MAI MULT RADIO MOLDOVA

Recomandăm și ..

Curtea Constituțională: Sesizarea comuniștilor privind decretul prin care a fost demis Stoianoglo este inadmisibilă

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea deputaților comuniști Diana Caraman, Constantin Starîș, Vladimir Voronin, Oleg Reidman și Nicolai Rusol, care au solicitat controlul constituționalității decretului de demitere a lui Alexandr Stoianoglo. Documentul a fost semnat de Maia Sandu pe 26 septembrie 2023. Conform parlamentarilor, decretul ar încălca principiul de separare a puterilor în stat, notează...

Ucraina strânge probe pentru CPI privind victimele civile ale minelor terestre lăsate de ruşi

Ucraina a documentat moartea a aproape 300 de civili din cauza minelor terestre lăsate de forţele ruse şi strânge probe pentru Curtea Penală Internaţională (CPI), a anunţat vineri Serviciul ucrainean de securitate (SBU), transmite Reuters.

Premierul Poloniei îl acuză pe fostul ambasador al ţării sale la NATO de contacte cu servicii de informaţii străine

Prim-ministrul polonez Donald Tusk l-a acuzat vineri pe fostul ambasador al Poloniei la NATO, numit în 2019 de fosta putere naţionalistă şi rechemat la sfârşitul lui mai, că a întreţinut contacte cu servicii de informaţii străine şi a obţinut avantaje financiare neautorizate, informează Agerpres.

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora