Irina Vlah, președinta Asociația „Platforma Moldovei”, va lua o decizie privind implicarea sa în alegerile prezidențiale

spot_img
spot_img

Irina Vlah declara ca oamenii trebuie să participe la referendum, dar să aleagă opțiunea „Nu”

Oamenii trebuie să participe la referendum, să ia buletinul de vot, dar să aleagă opțiunea NU. Acesta este îndemnul președintelui Platformei Moldova, Irina Vlah, potrivit căreia referendumul din 20 octombrie este un joc politic pus la calea de Maia Sandu. 

Potrivit Irinei Vlah, șefa statului a venit cu inițiativa referendumului pentru ca în campanie electorală oamenii să nu vorbească despre calitatea guvernării, ci despre preferințe geopolitice, notează IPN.

Irina Vlah califică drept total inoportun referendumul republican din 20 octombrie. Potrivit ex-bașcanului Găgăuziei, referendumul reprezintă o risipă de bani și are menirea de a devia atenția publică de la modul în care a fost condusă țara timp de patru ani de mandat ai Maiei Sandu.

„Acest referendum este un act politic. Intenționat Maia Sandu a inventat acest referendum pentru că știe că raitingul său a scăzut. 2024 este an electoral și după lege în acest an trebuie să fie doar alegeri prezidențiale. Maia Sandu a decis să folosească acest referendum ca să-și păstreze mandatul. Sunt sigură că acest referendum nu e potrivit la acest moment. Datorită acestui referendum nu vom adera la Uniunea Europeană. Pierdem bani. Referendumul costă 40 de milioane de lei, ceea ce este foarte mult. Alte 20 de milioane vor fi cheltuite pentru votul prin corespondență”, a spus Irina Vlah în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RliveTV.

Irina Vlah spune că toți cetățenii ar trebui să participe atât la alegerile prezidențiale, cât și la referendum, ca să există o rată de participare la urne cât mai mare. În același timp, fosta guvernatoare a autonomiei găgăuze spune că le propune simpatizanților săi să aleagă opțiunea NU la referendum.

„Desigur, toți trebuie să participăm la aceste alegeri. Toți trebuie să luăm două buletine de vot. În buletinul în care va fi lista candidaților, oamenii trebuie să-și aleagă candidatul pe care-l vor, sper că va fi unul care va promova pacea. Pe al doilea buletin propun ca cetățenii să pună ștampila NU. Acest referendum nu schimbă nimic, după acest referendum noi nu vom fi parte a Uniunii Europene. Eu nu sunt împotriva schimbării Constituției, dar nu în așa fel. Dacă în acest an avem alegeri prezidențiale, trebuie să fie doar alegeri prezidențiale. Dacă cineva vrea să schimbe Constituția, o poate face prin referendum sau prin Parlament, dar nu în an electoral”, a mai spus președinta Platformei Moldova, Irina Vlah.

Referendumul republican constituțional va avea loc la 20 octombrie, în aceeași zi cu alegerile prezidențiale. Întrebarea supusă referendumului este: „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”. Miercuri, în urma ședinței Consiliului Republican PSRM, formațiunea a anunțat că va boicota referendumul.

Recomandăm și ..

Ucraina strânge probe pentru CPI privind victimele civile ale minelor terestre lăsate de ruşi

Ucraina a documentat moartea a aproape 300 de civili din cauza minelor terestre lăsate de forţele ruse şi strânge probe pentru Curtea Penală Internaţională (CPI), a anunţat vineri Serviciul ucrainean de securitate (SBU), transmite Reuters.

Premierul Poloniei îl acuză pe fostul ambasador al ţării sale la NATO de contacte cu servicii de informaţii străine

Prim-ministrul polonez Donald Tusk l-a acuzat vineri pe fostul ambasador al Poloniei la NATO, numit în 2019 de fosta putere naţionalistă şi rechemat la sfârşitul lui mai, că a întreţinut contacte cu servicii de informaţii străine şi a obţinut avantaje financiare neautorizate, informează Agerpres.

Google blochează utilizatorii YouTube Premium care utilizează VPN-uri pentru tarife mai mici

Google a început să blocheze accesul abonaților YouTube Premium care folosesc servicii VPN pentru a-și înregistra abonamentul în țări cu tarife mai mici, scrie Playtech.ro. Acești utilizatori sperau să profite de beneficiile YouTube fără reclame la un cost redus, chiar și după ce se conectau din țara lor natală. YouTube Premium este un abonament plătit...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora