Elon Musk a bătut recordul mondial

spot_img

Elon Musk intră în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare avere pierdută vreodată. Din noimebrie 2021, avuția șefului Twitter a scăzut cu aproximativ 182 de miliarde de dolari, informează Fortune.

Guinness World Records (n.r. – Cartea Recordurilor) a precizat că cifra exactă este „aproape imposibil de stabilit”, deoarece calculul se bazează pe o estimare a Forbes.

Suma reală pe care ar fi pierdut-o Musk s-ar ridica la aproape 200 de miliarde de dolari.

Proprietarul Twitter a preluat titlul de la investitorul japonez în tehnologie Masayoshi Son, care a stabilit recordul anterior pentru pierderea a 58,6 miliarde de dolari în anul 2000.

Șeful Tesla a fost cel mai bogat om din lume, însă în prezent titlul îi aparține lui Bernard Arnault, fondatorul multinaționalei de produse de lux LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), care deține o avere estimată la 190 de miliarde de dolari.

Pierderile colosale suferite de Elon Musk vin după un an tumultos pentru două dintre afacerile sale.

În 2022, potrivit sursei citate, Tesla a înregistrat o scădere record de 65% a prețului acțiunilor. Totuși, în ciuda îngrijorărilor cu privire la creșterea costurilor, amenințările competitive și riscul ca o recesiune să încetinească cererea, compania de vehicule electrice are încă o valoare bursieră de aproximativ 389 de miliarde de dolari, datorită creșterii sale fulminante în 2020 și 2021.

În luna noiembrie a anului trecut, Bloomberg a anunțat că Elon Musk a vândut alte 3,95 miliarde de dolari de acțiuni Tesla pentru a finanța cumpărarea Twitter, deși a promis că nu va face acest lucru.

După ce a achiziționat Twitter, afaceristul a mărturisit că tranzacția a reprezentat o „risipă” pentru economiile sale de o viață.

 

Recomandăm și ..

Fost președinte al României: „Republica Moldova poate adera la UE cu o singură condiție”

Republica Moldova are „o șansă” să devină membră a Uniunii Europene sau chiar să se reunească cu România, însă cu o condiție – „să renunțe la regiunea transnistreană”. Cel puțin asta declară fostul președinte român Traian Băsescu. Politicianul susține că autoritățile de la Chișinău...

Biroul Național de Statistică: Peste 1,7 milioane de persoane au fost recenzate de la începutul recensământului

În cadrul Recensământului populației și locuințelor au fost recenzate circa 1 milion 770 de mii de persoane (numărul populației recenzate include atât persoanele cu reședință obișnuită, cât și cele fără reședință obișnuită) și circa 1 milion 215 mii de locuințe (inclusiv cele ocupate, secundare...

Cu viteză excesivă și beți la volan: Peste 2800 de șoferi s-au ales cu amenzi, în acest weekend

Oamenii legii anunță că, în urma măsurilor desfășurate de INSP pentru supravegherea traficului rutier, dar și menținerea ordinii publice, pe întreg teritoriul republicii în zilele de weekend au fost sancționați peste 2800 de participanți la trafic care au încălcat regulile de circulație.

FOTO Mașini retro folosite de foștii demnitari ai țării, expuse în fața Parlamentului

Din 21 mai mașinile de epocă ale legislativului vor fi expuse în scuarul Parlamentului. Acestea vor putea fi vizitate până la data de 23 mai. Astfel, vor fi expuse mijloacele de transport cu care se deplasau foștii demnitari ai țării: Limuzina „Gaz-14”, anul producerii 1987,...

Dezvăluiri despre accidentul în care a murit Raisi: Un cleric a mai trăit o oră după impact și a încercat să ia legătura cu Teheranul

Apar noi informații despre accidentul de elicopter în care și-a pierdut viața președintele Iranului, Ebrahim Raisi, și ministrul de Externe. Unul dintre clericii de rang înalt aflat la bord a mai trăit o oră după impact, timp în care a încercat să ia...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora