CONTRADICȚII: Ucraina nu are arme capabile să doboare asemenea rachete. Arestovich: racheta a fost doborâtă

spot_img

Comandantul Forțelor Aeriene ucrainene, general-locotenent Mikola Oleschuk, a anunțat că în prezent Ucraina nu dispune de arme capabile să doboare tipul de rachete pe care rușii le-au lansat sâmbătă, 14 ianuarie, dintre care una a lovit o clădire de locuințe din Dnipro, informează Ukrainska Pravda.

„Una dintre rachetele Kh-22 a fost lansată din regiunea Kursk în jurul orei 15.00. După 30 minute, la 14 ianuarie 2023, a lovit o clădire înaltă din orașul Dnipro (pe strada Naberezhna Peremogy). Locația aproximativă de lansare, altitudinea și viteza de zbor au fost detectate prin mijloace radar. Nu există nicio îndoială că a fost o rachetă Kh-22”, a transmis Mikola Oleschuk.

„Forțele Armate ale Ucrainei nu au arme de foc capabile să doboare acest tip de rachetă. De la începutul agresiunii militare a Rusiei, pe teritoriul Ucrainei au fost lansate peste 210 de rachete de acest tip. Nici una nu a fost doborâtă cu ajutorul apărării antiaeriene”, a declarat Mikola Oleschuk.

Potrivit oficialului militar ucrainean, cinci rachete de croazieră Kh-22 au fost lansate sâmbătă asupra Ucraineni de cinci bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22m3 ale Forțelor Aeriene Ruse. Lansările au fost efectuate din regiunea Kursk și de deasupra Mării Azov.

Rachetele de croazieră Kh-22 au un focos de aproximativ 950 kg, iar autonomia maximă este de până la 600 km, conform lui Mikola Oleschuk.

„Doar sistemele de rachete antiaeriene care pot fi furnizate Ucrainei de către partenerii occidentali în viitor (vorbim despre sisteme precum Patriot PAC-3 sau SAMP-T) sunt capabile să intercepteze aceste ținte aeriene”, a spus Mikola Oleschuk.

Racheta rusă care a căzut pe o clădire de locuințe din Nipru, de fapt, a fost doborâtă

Aleksey Arestovich, consilier al biroului președintelui ucrainean, în direct a recunoscut că racheta a căzut pe o clădire de locuințe pentru că a fost doborâtă de sistemele de apărare aeriană ucraineană.

„A fost doborâtă, A explodat când a căzut”, a spus Arestovich și a adăugat în mod absurd că explozia a fost atât de puternică din cauza combustibilului proiectilului X-22.

Acest lucru a fost anunțat de consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei Oleksiy Arestovich:

– A fost doborâtă, a căzut la intrare și a explodat. În plus, există o problemă cu fumul toxic, racheta este alimentată cu combustibil extrem de toxic. Se poate presupune că acesta a devenit un element suplimentar de impact.

Comandantul Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei, general-locotenentul Oleșciuk a declarat oficial că Arestovich a mințit.

Recomandăm și ..

(VIDEO) Studenții care trăiesc în căminul numărul 5 al USM sunt terorizaţi de câinii vagabonzi

O haită de câini fără stăpân a băgat frica în oamenii care pășesc pe teritoriul căminului studențesc numărul 5 al Universității de Stat din Moldova. Mulți au fost atacați și mușcați, iar această problemă rămâne nerezolvată de ani de zile. Șeful Departamentului social al...

Ministerul Apărării: unități de tehnică militară se vor deplasa pe drumurile naționale. „Nu are tangență cu situația de securitate din regiune”

În perioada mai-iulie, curent, tehnica militară din dotarea unor unități ale Armatei Naționale se va deplasa din locurile de dislocare permanentă spre cele temporare, informează luni, 20 mai, Ministerul Apărării (MA). Potrivit reprezentanților MA, acțiunea are loc în legătură cu procesul de renovare a unor unități militare ale Armatei Naționale și în acest context,...

Peste 30 de mii de oameni au participat la „Festivalul Prieteniei între Popoare”, organizat de blocul „Victorie”

Blocul politic „Victorie” a organizat la Orhei, Bălți, Taraclia și Comrat „Festivalul Prieteniei între Popoare”, marcat de unitatea poporului care are dreptul de a alege. Numeroși locuitori s-au adunat pe străzile centrale ale orașelor, venind în familii numeroase - cu copii, bunici și...

Jurnalista NewsMaker Alina Mihalchina, premiată la concursul Tulip Press Awards

Corespondenta NewsMaker Alina Mihalchina a fost apreciată cu Tulip Press Award, un trofeu care premiază eforturile jurnaliștilor de a explora subiectul drepturilor omului în materialele lor. Alina Mihalchina a câștigat premiul la secțiunea „Presa online/Presa scrisă”. Ceremonia de decernare a avut loc pe 20...

FOTO // La Orhei, Bălți, Taraclia și Comrat au fost organizate evenimente cu genericul “Festivalul Prieteniei între Popoare”

Blocul politic “Victorie” a organizat la Orhei, Bălți, Taraclia și Comrat “Festivalul Prieteniei între Popoare”, marcat de unitatea poporului care are dreptul de a alege. Numeroși locuitori s-au adunat pe străzile centrale ale orașelor, venind în familii numeroase – cu copii, bunici și prieteni...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora