BREAKING: O rețea care exploata refugiați ucraineni în fabrici ilegale de țigări, destructurată în Spania

spot_img

Polițiștii spanioli au destructurat o rețea de infractori care exploata refugiați ucraineni pentru a produce ilegal tutun și țigări, relatează BBC.

Grupul infracțional opera pe teritoriul a trei regiuni din Spania, iar polițiștii au reușit să aresteze 27 de persoane implicate. Infractorii au reușit să aducă în țară cantități mari de tutun pe care îl transformau în țigări contrafăcute.

Fabricile ilegale, în care erau obligați să muncească refugiați ucraineni, în condiții foarte proaste, produceau mai mult de 500.000 de pachete de țigări contrafăcute pe zi, acestea urmând să fie vândute apoi în Spania și în afara țării, transmite DIGI.

Polițiștii spun că ucrainenii, care au fugit din țara din cauza invaziei rusești, trăiau înghesuiți în adăposturi improvizate în interioriul fabricilor ilegale. Refugiații erau forțați să muncească ore în șir și nu aveau voie să iasă din spațiul respectiv pentru a nu fi detectați, în condițiile în care unii dintre ei intraseră ilegal în Spania.

Între timp, șefii organizației trăiau în lux, ocupându-se inclusiv de spălare de bani pentru operațiunea lor de contrabandă cu țigări.

Autoritățile spaniole au confiscat produse din tutun în valoare de 37,5 milioane de euro, mașini de lux, bijuterii și sume mari de bani cash în raid. Peste 20 de locuințe, spații industriale și magazine au fost percheziționate.

Prima fabrică ilegală a fost descoperită la o fermă de găini în apropiere de Sevilla, la finalul lui 2021, ceea ce i-a condus pe polițiști spre alte două operațiuni, în estul regiunii Valencia și în La Rioja, în nord.

Polițiștii spanioli au fost ajutați inclusiv de agenția europeană Europol.

Conform ONU, sunt aproape opt milioane de refugiați ucraineni peste tot în Europa. Peste 160.000 sunt înregistrați în Spania.

În noiembrie, europarlamentarii au raportat că fenomenul exploatării în muncă a refugiaților ucraineni devine o problemă tot mai mare, în condițiile în care situația lor extrem de dificilă și barierele lingvistice îi fac victime ușoare pentru exploatatorii care au nevoie de forță de muncă „ieftină”sau pentru acțiuni ilegale.

Recomandăm și ..

Minciuna dăunează sănătății

Sinceritatea este dureroasă uneori pentru persoanele din jurul nostru, dar pentru noi este mult mai sănătoasă decît minciuna. Persoanele care spun lucrurilor pe nume au o sănătate fizică şi psihică mai bună decît cele care obişnuiesc să mintă, potrivit cercetătorilor Universităţii din Notre Dame, Indiana...

Cercetător: Grecii antici au prezis apariția roboților 

Istoricul Adrienne Major de la Universitatea Stanford, Dr. Adrienne Major, a lansat noua sa carte, Gods and Robots, în care susține că grecii antici au prezis în miturile lor apariția roboților și a altor inovații tehnologice. Profesorul Major susține că miturile lui Hefaistos conțin predicții...

Dacă vrei să conduci țara, atunci arată mai întîi cum conduci cu familia

Dacă ești copleșit de idei despre cum să conduci o întreprindere, un oraș sau chiar mai mult - un stat, arătați-mi familia ta. Lasă-mă să văd măcar o dată cum ai făcut ordine între cel puțin trei-patru persoane. Cît de fericită este soția ta, cît...

Oamenii de știință: controlul emoțiilor prelungește durata de viață

Controlul emoțiilor prelungește durata de viață, cred oamenii de știință britanici. Aceasta este concluzia la care au ajuns în rezultatul unui studiu la care au participat 6000 de voluntari. Colectînd și analizînd datele, oamenii de știință britanicii au descoperit că persoanele ccacapăstrează în mod constant...

În SUA, marea aduce la țărm sticle ciudate, care nu trebuie să le deschizi

Pe plajele din Texas au început să se găsească vase ciudate, cu un conținut neobișnuit, cunoscute sub numele de «sticlele vrăjitoarelor». Acestea sînt cu adevărat periculoase, dar nicidecum din cauza vrăjitoriei, transmite gismeteo.ro În vechime, aceste artefacte erau considerate o protecție destul de puternică împotriva vrăjitoriei...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă
- fii sociabil -spot_img

Important

ultima ora