Decizia CSE: Guvernul va compensa cheltuielile la gaze și pentru întreprinderi

spot_img
spot_img

Comisia Situații Excepționale a decis, în cadrul ședinței de marți, 31 ianuarie, acordarea unor compensații pentru cheltuielile la gaze naturale pentru întreprinderi.

Astfel, agenții economici vor beneficia de compensații pentru primii 500 de metri cubi de gaze naturale consumați, în urma majorării tarifului la gazele naturale. Declarația a fost făcută pentru Radio Moldova de ministrul Economiei, Dumitru Alaiba. Potrivit oficialului, compensațiile vor fi oferite în perioada noiembrie 2022 până în martie 2023.

„Se compensează 12 lei din fiecare metru cub consumat de antreprenori până în 500 de metri cubi și în afară de asta, acele industrii care consumă mai multe gaze naturale, de exemplu panificație, pot accesa și mai mult. În total, suma alocată este de 230 de milioane de lei”, a declarat Dumitru Alaiba.

Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, a mai precizat că de aceste compensații vor beneficia aproximativ 10 mii de companii.

Amintim că în acest sezon rece deținătorii de întreprinderii nu au primit compensații pentru perioada rece a anului. La sfârșitul anului trecut prim-ministra, Natalia Gavrilița, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că Guvernul va oferi compensații pentru agenții economici pentru primii 500 de metri cubi de gaz, care vor fi consumați. Aceste compensații vor fi acordate retroactiv. Programul va avea același mecanism ca și în cazul compensațiilor pentru gospodăriile casnice și va fi folosită compensarea directă în factură.

Recomandăm și ..

Premierul Poloniei îl acuză pe fostul ambasador al ţării sale la NATO de contacte cu servicii de informaţii străine

Prim-ministrul polonez Donald Tusk l-a acuzat vineri pe fostul ambasador al Poloniei la NATO, numit în 2019 de fosta putere naţionalistă şi rechemat la sfârşitul lui mai, că a întreţinut contacte cu servicii de informaţii străine şi a obţinut avantaje financiare neautorizate, informează Agerpres.

Google blochează utilizatorii YouTube Premium care utilizează VPN-uri pentru tarife mai mici

Google a început să blocheze accesul abonaților YouTube Premium care folosesc servicii VPN pentru a-și înregistra abonamentul în țări cu tarife mai mici, scrie Playtech.ro. Acești utilizatori sperau să profite de beneficiile YouTube fără reclame la un cost redus, chiar și după ce se conectau din țara lor natală. YouTube Premium este un abonament plătit...

LIVE TEXT/ PIB-ul Ucrainei a crescut cu mai mult de 4% în ultimele șase luni, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Război în Ucraina, ziua 870

UPDATE 22:15 PIB-ul Ucrainei a crescut cu 4,1% în ultimele șase luni, comparativ cu primele șase luni din 2023, cu o creștere de 1,1% în iunie, a raportat Ministerul Economiei de la Kiev pe 12 iulie. „În cursul lunii iunie, economia a funcționat în condiții dificile de întrerupere a energiei electrice. Cu toate acestea,...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora