Maia Sandu a discutat la telefon cu omologul său portughez

spot_img
spot_img

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o convorbire telefonică cu președintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, anunță Președinția Republicii Moldova.

Maia Sandu și Marcelo Rebelo au trecut în revistă evoluțiile din regiune și au vorbit despre cooperarea economică dintre cele două țări.

Șefa statului a mulțumit pentru sprijinul și ajutorul umanitar oferit în gestionarea crizei refugiaților din Ucraina în țara noastră precum și pentru susținerea în procesul nostru de obținere a statutului de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Republica Moldova și Portugalia marchează 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice.

Relațiile diplomatice între Republica Moldova și Republica Portugheză au fost stabilite la data 10 februarie 1993.

Cele două țări au încheiate acorduri bilaterale în domeniile de securitate socială, evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale, turism, cooperare academică, științifică și culturală, transportul internațional.

Recomandăm și ..

Premierul Poloniei îl acuză pe fostul ambasador al ţării sale la NATO de contacte cu servicii de informaţii străine

Prim-ministrul polonez Donald Tusk l-a acuzat vineri pe fostul ambasador al Poloniei la NATO, numit în 2019 de fosta putere naţionalistă şi rechemat la sfârşitul lui mai, că a întreţinut contacte cu servicii de informaţii străine şi a obţinut avantaje financiare neautorizate, informează Agerpres.

Google blochează utilizatorii YouTube Premium care utilizează VPN-uri pentru tarife mai mici

Google a început să blocheze accesul abonaților YouTube Premium care folosesc servicii VPN pentru a-și înregistra abonamentul în țări cu tarife mai mici, scrie Playtech.ro. Acești utilizatori sperau să profite de beneficiile YouTube fără reclame la un cost redus, chiar și după ce se conectau din țara lor natală. YouTube Premium este un abonament plătit...

LIVE TEXT/ PIB-ul Ucrainei a crescut cu mai mult de 4% în ultimele șase luni, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Război în Ucraina, ziua 870

UPDATE 22:15 PIB-ul Ucrainei a crescut cu 4,1% în ultimele șase luni, comparativ cu primele șase luni din 2023, cu o creștere de 1,1% în iunie, a raportat Ministerul Economiei de la Kiev pe 12 iulie. „În cursul lunii iunie, economia a funcționat în condiții dificile de întrerupere a energiei electrice. Cu toate acestea,...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora