Maia Sandu a semnat Decretul: Dorin Recean, candidat la funcția de prim-ministru

spot_img

„Am avut consultări cu fracțiunile parlamentare. În urma discuțiilor, am semnat decretul prin care l-am desemnat pe Dorin Recean în calitate de candidat la funcția de premier al Republicii Moldova”, a declarat Maia Sandu într-un briefing.

Maia Sandu a declarat că noul guvern va trebui să își concentreze eforturile pentru revigorarea și dezvoltarea economică, precum și curățarea sistemului de justiție.

„Noul guvern va trebui să continue și să accelereze curățarea justiției. Oricâte blocaje ar încerca să pună grupările de hoți, am promis și avem responsabilitatea în fața oamenilor să facem dreptate în țara noastră. Sistemul putred va continua să pună piedici, dar noul guvern are obligația de a mări viteza de curățare de corupție a țării și nedreptate. Acestea sunt așteptările oamenilor, dar și prioritățile pe care cred că trebuie să le urmeze noul guvern”, a declarat Maia Sandu.

Președintele Parlamentului Igor Grosu a declarat că în următoarele zile, PAS va purta discuții cu Dorin Recean, transmite M1.

„În zilele următoare vom avea discuții cu colegii și cu dl Dorin Recean cu privire la prioritățile noastre și la agenda pentru perioada următoare. Îl așteptăm săptămâna viitoare cu programul de guvernare. Fracțiunea PAS și-a exprimat sprijinul pentru candidatul la funcția de prim-ministru, înaintat de doamna președinte și va acorda sprijin plenar noului guvern. Avem încredere că guvernul condus de dl Recean va implementa viziunea de dezvoltare a Republicii Moldova, propusă de dna președintă și de PAS pentru a duce la îndeplinirea proiectului nostru de țară – integrarea europeană”, a spus Igor Grosu.

La rândul său, candidatul desemnat la funcția de prim-ministru, Dorin Recean a declarat că noul guvern va purcede la acțiuni pe trei dimensiuni: ordinea și disciplina în instituții, o nouă viață pentru economie și pacea și stabilitatea.

„Dragi cetățeni vom purcede imediat la trei acțiuni cele mai importante. Unu, este ordinea și disciplina din instituții, instituțiile trebuie să deservească cetățeni, mediul de afaceri, există rezistență, dar vom depăși-o. Doi, să avem o nouă viață pentru economie. Aceasta înseamnă să oferim mai multe resurse accesibile în mod special pentru domeniul de afaceri, domeniul întreprinderilor mici și mijlocii și asta este calea ca să avem locuri de muncă, salarii mai mari și să creăm bunăstare pentru fiecare dintre noi. Trei, pacea și bunăstarea. Trebuie să conștientizăm că de la al Doilea Război Mondial încoace suntem în cel mai înalt risc de provocări. Prin urmare, avem nevoie să consolidăm sectorul de securitate așa ca toată lumea să se simtă în siguranță. Dominanta programului de guvernare este integrarea europeană. Trebuie să accelerăm procesul de armonizare a legislației, trebuie să implementăm toate condiționalitățile, dar nu pentru bifare, dar pentru că aceasta este modalitatea de a asigura siguranța în țară”, a spus Dorin Recean.

Dorin Recean este consilier al președintelui Republicii Moldova pe probleme de securitate și deține funcția de secretar general al Consiliului Suprem de Securitate, începând cu 7 februarie 2022.

Recean a fost ministru al Afacerilor Interne al Republicii Moldova în guvernul Filat în iulie 2012, înlocuindu-l pe Alexei Roibu. Astfel, Recean a devenit primul ministru de Interne civil din Republica Moldova. Anterior, el a fost și viceministru al Tehnologiei Informațiilor și Comunicațiilor.

La 31 mai 2013, după căderea guvernului Filat, Dorin Recean a rămas ministru de Interne și în noul guvern condus de Iurie Leancă.

Recomandăm și ..

Dacă vrei să conduci țara, atunci arată mai întîi cum conduci cu familia

Dacă ești copleșit de idei despre cum să conduci o întreprindere, un oraș sau chiar mai mult - un stat, arătați-mi familia ta. Lasă-mă să văd măcar o dată cum ai făcut ordine între cel puțin trei-patru persoane. Cît de fericită este soția ta, cît...

Oamenii de știință: controlul emoțiilor prelungește durata de viață

Controlul emoțiilor prelungește durata de viață, cred oamenii de știință britanici. Aceasta este concluzia la care au ajuns în rezultatul unui studiu la care au participat 6000 de voluntari. Colectînd și analizînd datele, oamenii de știință britanicii au descoperit că persoanele ccacapăstrează în mod constant...

În SUA, marea aduce la țărm sticle ciudate, care nu trebuie să le deschizi

Pe plajele din Texas au început să se găsească vase ciudate, cu un conținut neobișnuit, cunoscute sub numele de «sticlele vrăjitoarelor». Acestea sînt cu adevărat periculoase, dar nicidecum din cauza vrăjitoriei, transmite gismeteo.ro În vechime, aceste artefacte erau considerate o protecție destul de puternică împotriva vrăjitoriei...

Aveți grijă la ce vă gîndiți

Majoritatea oamenilor dau vina pentru nenorocirile lor pe alții sau pe soartă, este mai ușor decît să-și asume responsabilitatea pentru viața lor, pentru succesele și insuccesele lor. Soarta ta este în mîinile tale. Dumnezeu nu are alte mîini decît ale tale. Citiți acest articol pentru...

Vitalie Dragancea, despre refuzul Maiei Sandu de a o desemna pe Evghenia Guțul ca membru al guvernului: Urmărim un război între PAS și cei care nu votează PAS

În R. Moldova poate fi urmărit un război între PAS și cei care nu votează PAS, iar cea mai aprigă bătălie este dusă acum cu autonomia Găgăuză. O spune ex-consilierul prim-ministrului Ion Chicu, Vitalie Dragancea, referindu-se la faptul că nici până astăzi, bașcanul ales...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă
- fii sociabil -spot_img

Important

ultima ora