Maia Sandu a semnat Decretul: Dorin Recean, candidat la funcția de prim-ministru

spot_img

„Am avut consultări cu fracțiunile parlamentare. În urma discuțiilor, am semnat decretul prin care l-am desemnat pe Dorin Recean în calitate de candidat la funcția de premier al Republicii Moldova”, a declarat Maia Sandu într-un briefing.

Maia Sandu a declarat că noul guvern va trebui să își concentreze eforturile pentru revigorarea și dezvoltarea economică, precum și curățarea sistemului de justiție.

„Noul guvern va trebui să continue și să accelereze curățarea justiției. Oricâte blocaje ar încerca să pună grupările de hoți, am promis și avem responsabilitatea în fața oamenilor să facem dreptate în țara noastră. Sistemul putred va continua să pună piedici, dar noul guvern are obligația de a mări viteza de curățare de corupție a țării și nedreptate. Acestea sunt așteptările oamenilor, dar și prioritățile pe care cred că trebuie să le urmeze noul guvern”, a declarat Maia Sandu.

Președintele Parlamentului Igor Grosu a declarat că în următoarele zile, PAS va purta discuții cu Dorin Recean, transmite M1.

„În zilele următoare vom avea discuții cu colegii și cu dl Dorin Recean cu privire la prioritățile noastre și la agenda pentru perioada următoare. Îl așteptăm săptămâna viitoare cu programul de guvernare. Fracțiunea PAS și-a exprimat sprijinul pentru candidatul la funcția de prim-ministru, înaintat de doamna președinte și va acorda sprijin plenar noului guvern. Avem încredere că guvernul condus de dl Recean va implementa viziunea de dezvoltare a Republicii Moldova, propusă de dna președintă și de PAS pentru a duce la îndeplinirea proiectului nostru de țară – integrarea europeană”, a spus Igor Grosu.

La rândul său, candidatul desemnat la funcția de prim-ministru, Dorin Recean a declarat că noul guvern va purcede la acțiuni pe trei dimensiuni: ordinea și disciplina în instituții, o nouă viață pentru economie și pacea și stabilitatea.

„Dragi cetățeni vom purcede imediat la trei acțiuni cele mai importante. Unu, este ordinea și disciplina din instituții, instituțiile trebuie să deservească cetățeni, mediul de afaceri, există rezistență, dar vom depăși-o. Doi, să avem o nouă viață pentru economie. Aceasta înseamnă să oferim mai multe resurse accesibile în mod special pentru domeniul de afaceri, domeniul întreprinderilor mici și mijlocii și asta este calea ca să avem locuri de muncă, salarii mai mari și să creăm bunăstare pentru fiecare dintre noi. Trei, pacea și bunăstarea. Trebuie să conștientizăm că de la al Doilea Război Mondial încoace suntem în cel mai înalt risc de provocări. Prin urmare, avem nevoie să consolidăm sectorul de securitate așa ca toată lumea să se simtă în siguranță. Dominanta programului de guvernare este integrarea europeană. Trebuie să accelerăm procesul de armonizare a legislației, trebuie să implementăm toate condiționalitățile, dar nu pentru bifare, dar pentru că aceasta este modalitatea de a asigura siguranța în țară”, a spus Dorin Recean.

Dorin Recean este consilier al președintelui Republicii Moldova pe probleme de securitate și deține funcția de secretar general al Consiliului Suprem de Securitate, începând cu 7 februarie 2022.

Recean a fost ministru al Afacerilor Interne al Republicii Moldova în guvernul Filat în iulie 2012, înlocuindu-l pe Alexei Roibu. Astfel, Recean a devenit primul ministru de Interne civil din Republica Moldova. Anterior, el a fost și viceministru al Tehnologiei Informațiilor și Comunicațiilor.

La 31 mai 2013, după căderea guvernului Filat, Dorin Recean a rămas ministru de Interne și în noul guvern condus de Iurie Leancă.

Recomandăm și ..

Peste opt mii de persoane beneficiază în țara noastră de tratament antiretroviral. Campania socială: „Nu te lăsa dus de val. Testează-te la HIV!”

Ziua mondială de comemorare a persoanelor decedate de SIDA este marcată anual în a treia duminică din luna mai.  Toți cei care nu sunt indiferenți față de problema HIV/SIDA își consolidează eforturile de combatere a epidemiei, promovând mesaje despre căile de transmitere, îndemnând oamenii...

Localnicii din Sângereii Noi au apă la robinete datorită unor investiții românești

Un nou sat din R. Moldova va avea apă datorită investițiilor românești. Banii pentru proiect au fost alocați de România, iar la inaugurare a participat și ambasadorul României, Cristian-Leon Țurcanu. „Și la Sângereii Noi, banii românești aduc apa curentă în casele oamenilor. Azi am avut...

Faceți rezerve: Mai mulți locuitori ai capitalei și din Durlești rămân mâine fără apă

Apă Canal Chișinău anunță sistări în procesul de furnizare a apei pentru ziua de mâine, 21 mai.

Locuitorii satului Taraclia din raionul Căușeni au marcat Duminica Mironosiţelor (VIDEO)

Cu muzică, dans și voie bună! Așa au marcat ieri locuitorii satului Taraclia, raionul Căușeni, Duminica Mironosiţelor. Evenimentul a fost organizat de preot și autoritățile locale în curtea bisericii Arhanghelii Mihail și Gavriil. Sătenii spun că festivalul are drept scop păstrarea și promovarea cântecului...

BANI.MD Industria Moldovei încă nu își revine! În luna martie s-a comprimat cu 0,6%

Producția industrială a înregistrat o scădere de 0,6% în luna martie 2024 comparativ cu martie 2023, conform datelor publicate de Biroul Național de Statistică. Totuși, în primul trimestru al anului 2024, producția industrială a crescut cu 2,2% față de aceeași perioadă a anului precedent,...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora