Mesaj puternic de susținere pentru Maia Sandu, de la Parlamentul European: ”Vom merge împreună”

spot_img

Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a transmis, marți, un mesaj puternic de susținere Republicii Moldova, după ce această țară și-a închis spațiul aerian din motive de securitate.

Într-un mesaj publicat pe Twitter, oficialul european i-a transmis președintelui Republcii Moldova, Maia Sandu, că ”locul Moldovei este în familia europeană” și că ”în acest context geopolitic dificil” se poate baza pe solidaritatea Parlamentului European.

”Președinte @sandumaiamd, leadership-ul și curajul dvs. în continuarea reformelor în vederea aderării la UE au tot sprijinul nostru. Vom merge împreună” – se arată în mesajul președintelui P.E., însoțit de un comunicat de presă în care se precizează următoarele:

”În numele Parlamentului European, aș dori să-mi exprim solidaritatea noastră de nezdruncinat cu Republica Moldova și încrederea noastră în conducerea pro-europeană a Republicii Moldova.

Suntem conștienți de situația internă dificilă și de contextul geopolitic cu care se confruntă țara dumneavoastră, exacerbate de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Fiți siguri că Parlamentul European va rămâne alături de Republica Moldova pe drumul său către aderarea la Uniunea Europeană. Vom continua să oferim sprijin financiar și politic și vom colabora cu dvs. pentru a consolida rezistența țării dvs. în ceea ce privește securitatea, aprovizionarea cu energie și combaterea campaniilor de propagandă și dezinformare alimentate de Rusia.

Permiteți-mi, de asemenea, să vă felicit pentru conducerea și curajul de care ați dat dovadă în continuarea reformelor cheie în Moldova.

Locul Republicii Moldova este alături de noi, în familia europeană. Sper să ne întâlnim în curând.”

Recomandăm și ..

20 Mai: Ziua mondială a albinelor. „O treime din producția agricolă la nivel mondial depinde de polenizarea realizată de albine”

Ziua mondială a albinelor este marcată în fiecare an la data de 20 mai. „Albinele joacă un rol crucial în creșterea randamentului culturilor şi promovarea siguranței alimentare, precum și în atenuarea schimbărilor climatice și a conservării mediului. În prezent, populațiile de albine au scăzut...

Traian Băsescu: Moldova va putea adera la UE dacă va renunța la Transnistria

Traian Băsescu: Republica Moldova are o șansă să intre în UE sau chiar putem ajunge la situația de reunificare, cu o singură condiție, să renunțe la Transnistria. Rusia poate să renunțe la Moldova, nu la Transnistria Republica Moldova are o șansă să devină membră a...

Japonia: O lingură electrică, premiată cu Ig Nobel a fost pusă în vânzare

Gigantul japonez al băuturilor Kirin Holdings a început să vândă o lingură electrică despre care cercetătorii susțin că poate promova o alimentație mai sănătoasă prin accentuarea gustului sărat fără adăugarea de sare, informează Reuters. Lansarea de luni a produsului marchează prima comercializare a tehnologiei care...

Ce salariu are Macron; Fișa cu venitul lunar al președintelui Franței a fost publicată într-un gest fără precedent

Emmanuel Macron a fost nevoit să facă public salariul lunar pe care îl câștigă în calitate de președinte al Franței, scrie 7sur7. Dacă remunerația șefului statului era deja cunoscută, publicarea acestei fișe de salariu este fără precedent, relatează presa franceză.

Moartea președintelui iranian: Erdogan anunță o zi de doliu național în Turcia

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu național după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează AFP, citată de Agerpres.

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora