Joe Biden pregătește un atac dur la adresa lui Vladimir Putin

spot_img

Joe Biden se pregătește să țină un discurs important cu ocazia împlinirii unui an de la debutul războiului din Ucraina. Discursul va pune în discuție aportul extrem de important al NATO în ceea ce privește susținerea Ucrainei.

Discursul pe care îl va ține Joe Biden marți la Varșovia va conține o serie de „mesaje” direcționate către liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Acest discurs va marca împlinirea unui an de la declanșarea războiului din Ucraina. De asemenea, Joe Biden urmează să salute efortul fără precedent al NATO pentru a ajuta Kievul să facă față agresiunii din parte rușilor, informează AFP.

Acest discurs va fi susținut în Polonia, o țară aliată de bază a SUA și a Ucrainei. Simultan Putin va ține propriul discurs la Moscova, în Duma de Stat, cu trei zile înainte de împlinirea unui an de când acesta a dat startul „operațiunii militare speciale” din Ucraina.

Președintele Statelor Unite ale Americii va ateriza marți la Varșovia unde va avea o întâlnire cu omologul să polonez Andrzej Duda. Ulterior, acesta își va susține discursul la Castelul Regal Arkady, pe parcursul după-amiezii. Joe Biden va mai avea o întâlnire, miercuri, cu liderii țărilor NATO din Eurpoa de Est, în aşa-numitul Format de la Bucureşti.

Itinerariul lui Joe Biden în Polonia
Totodată, liderul de la Casa Albă urmează să aibă mai multe convorbiri telefonice, pe parcursul următoarei săptămâni, cu liderii din Marea Britanie, Franța și Italia. Pe data de 3 martie, cancelarul german Olaf Scholz urmează să meargă într-o vizită oficială la Washington.

Totuși, discursul de la Castelul Regal din Varșovia rămâne principalul eveniment public al președintelui Joe Biden. Acesta va sublinia în special „modul în care Statele Unite au mobilizat lumea pentru a sprijini poporul ucrainean care își apără libertatea și democrația” a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, John Kirby.

„Preşedintele Biden va spune clar că Statele Unite vor continua să fie alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie. Şi bănuiesc că îl veţi auzi transmiţându-i nişte mesaje şi domnului Putin, precum şi poporului rus”, a mai declarat Kirby.

În presă au circulat mai multe zvonuri conform cărora Biden ar putea să aibă o întâlnire cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, în Polonia sau că acesta ar vizita și Ucraina. Totuși, oficialul de la Casa Albă a infirmat aceste informații.

Recomandăm și ..

Enigma neelucidată a zborului MH370: o decadă de căutări și întrebări rămase fără răspuns

De aproape 10 ani, Jiang Hui a încercat să afle de ce avionul care o aducea pe mama lui înapoi din vacanța în Malaezia a dispărut fără urmă. Mama lui Jiang, Jiang Cuiyun, era una dintre cele 239 de persoane aflate la bordul avionului Malaysia...

Minciuna dăunează sănătății

Sinceritatea este dureroasă uneori pentru persoanele din jurul nostru, dar pentru noi este mult mai sănătoasă decît minciuna. Persoanele care spun lucrurilor pe nume au o sănătate fizică şi psihică mai bună decît cele care obişnuiesc să mintă, potrivit cercetătorilor Universităţii din Notre Dame, Indiana...

Cercetător: Grecii antici au prezis apariția roboților 

Istoricul Adrienne Major de la Universitatea Stanford, Dr. Adrienne Major, a lansat noua sa carte, Gods and Robots, în care susține că grecii antici au prezis în miturile lor apariția roboților și a altor inovații tehnologice. Profesorul Major susține că miturile lui Hefaistos conțin predicții...

Dacă vrei să conduci țara, atunci arată mai întîi cum conduci cu familia

Dacă ești copleșit de idei despre cum să conduci o întreprindere, un oraș sau chiar mai mult - un stat, arătați-mi familia ta. Lasă-mă să văd măcar o dată cum ai făcut ordine între cel puțin trei-patru persoane. Cît de fericită este soția ta, cît...

Oamenii de știință: controlul emoțiilor prelungește durata de viață

Controlul emoțiilor prelungește durata de viață, cred oamenii de știință britanici. Aceasta este concluzia la care au ajuns în rezultatul unui studiu la care au participat 6000 de voluntari. Colectînd și analizînd datele, oamenii de știință britanicii au descoperit că persoanele ccacapăstrează în mod constant...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă
- fii sociabil -spot_img

Important

ultima ora