Aproape 30 de tineri și-au prezentat ideile de afaceri

spot_img

Aproape 30 de tineri antreprenori au participat la un curs de planificare strategică, desfășurat la Soroca. Acțiunile au loc în cadrul Maratonului Ideilor de Afaceri, cu scopul de a învăța noi metode de inițiere și de dezvoltare a afacerilor, dar și pentru a identifica soluții în caz de reziliență economică.

Dragomir Sîrghi administrează o afacere, dar din perioada pandemiei s-a confruntat cu mai multe probleme, iar pentru a face față situației, a diversificat produsele în conformitate cu cerințele clienților.

„Avem un produs care este întrebat acum pe piața și asta ne ajută sa avem un venit să ne putem menține. Cu majorarea prețurilor la încălzire, la electricitate, am mai strâns curelele”, spune Dragomir Sîrghi, antreprenor.

Scumpirea materiei prime, majorarea tarifelor de întreținere, dar și lipsa unei piețe de desfacere, au adus în situație similară mai mulți antreprenori din raion.

„La moment e foarte greu să ne susținem pe piață. Prețurile cresc și la materie primă, și la lumină, și la tot. Facem mult efort, învățăm a duce afacerea mai corect, a finanța mai corect poate și a cheltui mai corect banul”, a menționat Aliona Chistol, antreprenoare.

„Ne ocupăm cu soțul împreună cu creșterea oilor și este o meserie foarte grea. Prin aceste sesiuni învățăm să ne dezvoltăm, să luăm idei pentru a ne promova”, menționează Cristina Bîrtea, antreprenoare.

Prin intermediul acestui proiect, participanții învață noi metode de inițiere și de dezvoltare a afacerilor.

„Ne-am propus să aducem experiența și expertiza tinerii generații, antreprenorilor existenți și acei care sunt în devenire ca să îi echipăm cu acele instrumente și să fie rezilienți la riscurile care poate nu le prevăd și nu le cunosc”, a declarat Lucia Ușurelu, expert.

Cele mai bune proiecte din regiune se vor prezenta la concursul republican, anunță M1.

„Persoanele cu idei de afaceri sperăm să-i selectăm și la finalul acestui maraton să identificam două cele mai bune idei de afaceri, care vor fi participante și la maratonul republican al ideilor de afaceri”, a spus Liliana Barbără, șefa Incubatorului de Afaceri Soroca.

Învingătorii Maratonului Ideilor de Afaceri vor primi un sprijin financiar, oferit de Organizația pentru dezvoltarea antreprenoriatului și finanțat de Organizația Internațională a Muncii.

Recomandăm și ..

Slăbeşte fără să ieşi din casă

Am fi putut să-ţi propunem ore epuizante de tae-bo ori diete cu supe minune. Ştim însă că micile trucuri sînt mai eficiente! Te uiţi cu admiraţie (şi cu un strop de invidie) la ele: au o piele perfectă, tenul asemenea, nu au niciodată cearcăne, iar...

🌙 Bună seara! Top știri de duminică:

🌙 Bună seara! Top știri de duminică: 🟠Alegerile din satul Aluatu s-au încheiat: Cum au votat cei 79 de oameni 🟠Alaiba: Nu e cea mai bună perioadă de a fi responsabil de economie 🟠Analist: Republica Moldova are nevoie de o aplicație de alertă...

Satul Aluatu, fără primar. Doar 79 de persoane și-au exercitat dreptul la vot în turul doi al votării repetate

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că, la ora 21:00, s-a încheiat procesul de votare în satul Aluatu, raionul Taraclia, unde duminică, 3 decembrie, a avut loc turul doi pentru alegerea primarului din localitate. Conform rezultatelor preliminare, a fost înregistrată o participare de 10,69 la...

Până în prezent, aproximativ 740 de mii de familii au depus cereri pentru a beneficia de compensații

Locuitorii Republicii Moldova care s-au înregistrat pe platforma compensatii.gov.md ar urma să-și afle gradul de vulnerabilitate în zilele următoare, conform declarațiilor anterioare făcute de autorități. Până în prezent, aproximativ 740 de mii de familii au depus cereri pentru a beneficia de compensații, inclusiv pentru...

Opinie: În situații similare celei din 26 noiembrie se apelează la ajutorul armatei

După ce în urma vijeliei din 26 noiembrie, cînd două persoane au murit în mașina care a fost acoperită de nămeți, autoritățile trebuie să creeze în regim de urgență o celulă de criză și să apeleze la ajutorul armatei. Declarațiile au fost făcut de secretarul...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora