DECLARAȚIE: Contrabanda cu țigări din Moldova în UE în 2022 a fost de cinci ori mai mare decât în anii obișnuiți

spot_img
spot_img

Volumul de contrabandă cu țigări din Republica Moldova în Uniunea Europeană în anul 2022 a fost de cinci ori mai mare decât în anii obișnuiți. Acest lucru a fost comunicat de președintele Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB), Igor Munteanu, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4. În opinia sa, contrabanda cu țigări este una din cauzele problemelor mari din economia națională.

„Avem frontiere extrem de poroase în continuare, cu găuri, ca un schweizer, ca un cașcaval elvețian din care în continuare banii mari se fac pe contrabanda de țigări și nu numai de țigări. În 2022, Republica Moldova a livrat spre Uniunea Europeană de cinci ori mai multă contrabandă de țigări decât în anii obișnuiți”, a relatat Munteanu, făcând referire la raportul unei companii internaționale de cercetare care livrează statistici pentru Comisia Europeană.

 

Recomandăm și ..

Curtea Constituțională: Sesizarea comuniștilor privind decretul prin care a fost demis Stoianoglo este inadmisibilă

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea deputaților comuniști Diana Caraman, Constantin Starîș, Vladimir Voronin, Oleg Reidman și Nicolai Rusol, care au solicitat controlul constituționalității decretului de demitere a lui Alexandr Stoianoglo. Documentul a fost semnat de Maia Sandu pe 26 septembrie 2023. Conform parlamentarilor, decretul ar încălca principiul de separare a puterilor în stat, notează...

Ucraina strânge probe pentru CPI privind victimele civile ale minelor terestre lăsate de ruşi

Ucraina a documentat moartea a aproape 300 de civili din cauza minelor terestre lăsate de forţele ruse şi strânge probe pentru Curtea Penală Internaţională (CPI), a anunţat vineri Serviciul ucrainean de securitate (SBU), transmite Reuters.

Premierul Poloniei îl acuză pe fostul ambasador al ţării sale la NATO de contacte cu servicii de informaţii străine

Prim-ministrul polonez Donald Tusk l-a acuzat vineri pe fostul ambasador al Poloniei la NATO, numit în 2019 de fosta putere naţionalistă şi rechemat la sfârşitul lui mai, că a întreţinut contacte cu servicii de informaţii străine şi a obţinut avantaje financiare neautorizate, informează Agerpres.

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora