Rusia: Doi răniţi după ce un avion de război a pierdut muniţie deasupra oraşului Belgorod

spot_img

Autorităţile ruse au anunţat că unul din avioanele sale de război a pierdut joi seară muniţie deasupra oraşului Belgorod, situat în apropierea graniţei cu Ucraina, după ce autorităţile locale au raportat o explozie puternică care a rănit două persoane şi a creat un crater imens în oraş, informează AFP.

“În timpul zborului aeronavei Su-34 ale Forţelor Aerospaţiale deasupra oraşului Belgorod s-a produs o cădere anormală a muniţiei de aviaţie”, a declarat Ministerul rus al Apărării.

Declaraţia preluată de agenţiile de presă ruse adaugă că incidentul a avut loc la ora locală 22:15 (19:15 GMT).

Avioanele ruseşti efectuează în mod regulat incursiuni peste Belgorod de la lansarea ofensivei în Ucraina, în februarie 2022.

Oficialii locali au raportat o explozie puternică în Belgorod joi seara, spunând că explozia a lăsat un crater în centrul oraşului şi a rănit două femei.”A avut loc o explozie”, a informat guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, adăugând că explozia a produs un crater cu un diametru de 20 de metri într-o intersecţie din centrul oraşului.

Citând un bilanţ intermediar, Gladkov a spus că o femeie a fost spitalizată pentru o accidentare la cap, în timp ce o alta a fost tratată la faţa locului.

“Geamurile unui bloc de apartamente din apropiere au fost avariate, suflul exploziei a avariat mai multe maşini parcate şi a doborât stâlpi de electricitate”, a adăugat el pe Telegram.

Guvernatorul Viaceslav Gladkov şi primarul Valentin Demidov au postat pe reţelele de socializare fotografii cu pagubele produse.

Regiunea rusă Belgorod, aflată în vecinătatea Ucrainei, este afectată în mod regulat de tiruri, mortale uneori, şi care sunt atribuite Ucrainei de către Moscova.

În ianuarie, Viaceslav Gladkov a declarat că 25 de persoane au fost ucise şi peste 90 au fost rănite în regiune de la începutul ofensivei. În octombrie 2022, un SU-34 s-a prăbuşit peste o clădire rezidenţială din oraşul Yeisk, în sudul Rusiei, aflat în apropierea graniţei cu Ucraina, ucigând 16 persoane, inclusiv mai mulţi copii. În iulie 2022, Gladkov a susţinut că explozii produse în apropierea centrului oraşului Belgorod au ucis cel puţin patru persoane şi au rănit alte patru. Armata rusă a susţinut apoi că a doborât trei rachete ucrainene care vizau oraşul.

Recomandăm și ..

Până în prezent, aproximativ 740 de mii de familii au depus cereri pentru a beneficia de compensații

Locuitorii Republicii Moldova care s-au înregistrat pe platforma compensatii.gov.md ar urma să-și afle gradul de vulnerabilitate în zilele următoare, conform declarațiilor anterioare făcute de autorități. Până în prezent, aproximativ 740 de mii de familii au depus cereri pentru a beneficia de compensații, inclusiv pentru...

Opinie: În situații similare celei din 26 noiembrie se apelează la ajutorul armatei

După ce în urma vijeliei din 26 noiembrie, cînd două persoane au murit în mașina care a fost acoperită de nămeți, autoritățile trebuie să creeze în regim de urgență o celulă de criză și să apeleze la ajutorul armatei. Declarațiile au fost făcut de secretarul...

Elixir miraculos. Efectele sunt fenomenale

Toxinele absorbite de la nivelul tubului digestiv trec in limfa si in sange, circuland apoi in intregul organism. Ele se pot acumula la nivelul pielii, in articulatii, in ficat sau splina, determinand boli cutanate precum urticarie, acnee, eczeme, psoriazis, afectiuni hepatosplenice, guta etc. Sangele transporta...

UPDATE/ Secția de votare din satul Aluatu, raionul Taraclia, s-a închis. La alegeri erau așteptate circa 770 de persoane

UPDATE: La ora 21:00, secția de votare din satul Aluatu, raionul Taraclia, s-a închis. UPDATE: Comisia Electorală Centrală (CEC) informează printr-un comunicat că în satul Aluatu, raionul Taraclia, către ora 18:00, dreptul la vot a fost exercitat de către 77 de alegători, ceea ce reprezintă...

UPDATE // Alegeri în satul Aluatu din raionul Taraclial: Secția de vot s-a închis

UPDATE, 21:15 // La ora 21:00, secția de votare din satul Aluatu s-a închis.UPDATE, 18:30 // Până la ora 18:00, dreptul la vot a fost exercitat de către 77 de alegători, ceea ce reprezintă 10,04% (41 de bărbați și 36 de femei), potrivit CEC.UPDATE,...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora