Se caută președinte al CSM – înlocuitor pentru Nina Cernat

spot_img
spot_img

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunțat concurs privind alegerea unui nou președinte al Consiliului, funcție deținută în prezent de Nina Cernat. Într-o decizie a CSM se menționează că cererile pot fi depuse până luni, 19 iunie 2023.

„Potrivit normelor legale, președintele CSM este ales prin vot secret, pentru o perioadă de doi ani, cu votul majorității membrilor Consiliului și își exercită activitatea pe bază permanentă. Președintele Consiliului Superior al Magistraturii nu poate fi reales. În absența preşedintelui, funcţiile lui sunt exercitate de un membru al Consiliului, numit prin hotărâre a Consiliului Superior al Magistraturii”, transmite Telex.md cu referire la Realitatea.md.

În componența CSM, în prezent, sunt 9 membri. Trei aleși din partea societății civile: Tatiana Ciaglic, Alexandru Postica și Ion Guzun. Alți cinci, aleși în cadrul Adunării Generale a Judecătorilor, patru membri permanenți și unul supleant, dar și interimara Nina Cernat.

Amintim că din 21 martie curent, Nina Cernat asigură interimatul funcției de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Recomandăm și ..

Curtea Constituțională: Sesizarea comuniștilor privind decretul prin care a fost demis Stoianoglo este inadmisibilă

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea deputaților comuniști Diana Caraman, Constantin Starîș, Vladimir Voronin, Oleg Reidman și Nicolai Rusol, care au solicitat controlul constituționalității decretului de demitere a lui Alexandr Stoianoglo. Documentul a fost semnat de Maia Sandu pe 26 septembrie 2023. Conform parlamentarilor, decretul ar încălca principiul de separare a puterilor în stat, notează...

Ucraina strânge probe pentru CPI privind victimele civile ale minelor terestre lăsate de ruşi

Ucraina a documentat moartea a aproape 300 de civili din cauza minelor terestre lăsate de forţele ruse şi strânge probe pentru Curtea Penală Internaţională (CPI), a anunţat vineri Serviciul ucrainean de securitate (SBU), transmite Reuters.

Premierul Poloniei îl acuză pe fostul ambasador al ţării sale la NATO de contacte cu servicii de informaţii străine

Prim-ministrul polonez Donald Tusk l-a acuzat vineri pe fostul ambasador al Poloniei la NATO, numit în 2019 de fosta putere naţionalistă şi rechemat la sfârşitul lui mai, că a întreţinut contacte cu servicii de informaţii străine şi a obţinut avantaje financiare neautorizate, informează Agerpres.

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora