VIDEO | Momentul în care un criminal își pierde controlul în sala de judecată, după ce află că va fi condamnat la moarte

spot_img

Un bărbat condamnat pentru uciderea unei fetițe de 11 ani și a bonei acesteia, în urmă cu mai bine de trei decenii, a fost condamnat la moarte de un judecător din sud-vestul Floridei.

Când și-a aflat sentința, Joseph Zieler și-a lovit cu cotul în față propriul avocat în sala de judecată, a relatat WINK-TV, afiliat CBS, potrivit CBS WINK-TV.

Luna trecută, 10 din cei 12 jurați au recomandat ca Zieler să fie condamnat la moarte după aproximativ cinci ore de deliberări, potrivit înregistrărilor tribunalului. Același juriu l-a găsit anterior pe Zieler, în vârstă de 60 de ani, vinovat de două capete de acuzare de crimă cu premeditare în cazul uciderii în 1990 a lui Robin Cornell, în vârstă de 11 ani, și a Lisei Story, în vârstă de 32 de ani.

Înainte ca sentința să fie pronunțată oficial, Zieler a apărut în instanță încătușat, a relatat WINK-TV. Înregistrarea video îl arată cum îl cheamă pe avocatul Kevin Shirley, care s-a aplecat pentru a asculta ceva ce a presupus că Zieler urma să-i șoptească. În schimb, Zieler l-a lovit cu cotul în partea laterală a capului.

Doi executorii judecătorești l-au trântit imediat pe Zieler la pământ și l-au escortat în afara sălii de judecată.

Shirley a declarat pentru WINK-TV că se simțea bine după incident.

„Nu aveam nicio idee că va face așa ceva”, a spus el. „Evident că a plănuit asta. Dar, în timp ce cobora, a spus că îi pare rău că a ratat”.

Izbucnirea și sentința au venit după un proces în care Zieler a țipat la juriu și a făcut gesturi vulgare în timp ce se afla în boxa martorilor.

Zieler a fost încarcerat pentru o acuzație de agresiune fără legătură în 2016, când ADN-ul său s-a potrivit cu cel al crimelor din cazul nerezolvat al lui Cornell și Story, au declarat autoritățile.

Fata și femeia au fost găsite într-un apartament din Cape Coral în mai 1990, au declarat autoritățile. Mama lui Robin fusese plecată peste noapte și a descoperit corpurile sufocate când s-a întors în dimineața următoare. Anchetatorii au declarat că ambele victime au fost agresate sexual.

Cape Coral se află la aproximativ 160 de kilometri sud de Tampa.

WINK-TV a relatat anterior că Zieler a uimit sala de judecată când a afirmat că s-a culcat cu mama lui Cornell cu câteva luni înainte de crimă.

„M-am gândit că singurul mod în care ADN-ul meu ar fi putut ajunge acolo era că m-am culcat cu Jan Cornell”, a spus el.

WINK-TV a mai relatat că Zieler a țipat la juriu și a făcut gesturi vulgare în timp ce se afla în boxă.

„Comportamentul său nu a ajutat”, a declarat celălalt avocat al acestuia, Lee Hollander. „Dacă ești într-o groapă, nu mai săpa. Asta am vrut să spun chiar atunci și acolo”.

Recomandăm și ..

Detalii din cadrul ședinței CSJ privind cererea de revizuire înaintată de Vlad Filat

Astăzi, a avut loc o nouă ședință a Colegiului Penal al Curții Supreme de Justiție (CSJ) privind cererea de revizuire înaintată de Vlad Filat și apărătorii acestuia, informează Procuratura Anticorupție.

Sezonul estival 2024, deschis la „Teatrul de Vară”: „O seară magică pe melodiile lui Ion Aldea Teodorovici”

Primăria Municipiului Chișinău a dat start sezonului estival pe data de 19 aprilie 2024, la „Teatrul de Vară”, cu un concert memorabil și emoționant, în memoria lui Ion Aldea Teodorovici, sub genericul „Mi-a fost dorul, dor pribeag”, într-un recital susținut de Cristofor Aldea-Teodorovici,...

Mesajul dur a lui Zelenski către Occident: Deciziile sunt întârziate cu un an

Președintele Volodimir Zelenski a criticat aliații occidentali pentru întârzierea în luarea deciziilor privind sprijinul militar pentru Ucraina, conform unui interviu exclusiv acordat luni pentru Reuters la Kiev, informează Agerpres. El a descris livrarea sistemelor de apărare antiaeriană, cum ar fi Patriot, ca „un mare pas...

Majestatea Sa și Principele Radu au plecat la Luxemburg pentru a susține România și aspirațiile europene ale Republicii Moldova

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române și Principele Radu au plecat în această dimineață într-o vizită în Luxemburg, pentru a sublinia rolul României în Uniunea Europeană și NATO și pentru a susține aspirațiile europene ale Republicii Moldova. Custodele Coroanei și Principele Consort au fost...

„Omul din umbră”: Cine este șeful militar secret al Hamas, „creierul” asaltului din 7 octombrie asupra Israelului

Liderul militar al Hamas, Mohammed Deif, unul dintre cei care s-au aflat în spatele a ceea ce Israelul a numit momentul său „11 septembrie”, vorbește rar și nu apare niciodată în public, această existență secretă ajutându-l să scape de șapte tentative de asasinat,...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora