Casa Albă recunoaşte că primele etape ale contraofensivei ucrainene nu au corespuns aşteptărilor

spot_img

Administraţia Biden a recunoscut, vineri, că primele etape ale contraofensivei ucrainene nu au fost pe măsura aşteptărilor, dar a reiterat că Statele Unite vor continua să ofere sprijin sub formă de instruire, echipament şi consiliere, transmite CNN.

“Suntem în contact permanent, aşa cum am spus, cu omologii noştri ucraineni”, a declarat, vineri, John Kirby, coordonatorul Consiliului de Securitate Naţională al Casei Albe pentru Comunicare Strategică.

“Şi ei ne ţin la curent – şi continuăm să facem ceea ce vom face, ceea ce putem face, pentru a-i ajuta în contraofensivă, fie că este vorba de instruire şi, după cum ştiţi, ei primesc în continuare instruire la nivel de brigadă, fie de capacităţi suplimentare şi, cu siguranţă, de consiliere şi informaţii. Adică, continuăm să le oferim sprijin pe măsură ce îşi croiesc drum prin aceste operaţiuni ofensive, dar unde vor merge şi cât de repede vor merge, asta va fi, într-adevăr, decizia lor”, a adăugat acesta.

Preşedintele Statului Major Întrunit, generalul Mark Milley, a declarat, vineri, că ritmul mai lent face “parte din natura războiului”.

“Ceea ce am spus a fost că acest lucru va dura şase, opt, zece săptămâni. Va fi foarte dificil. Va fi foarte lung şi va fi foarte, foarte sângeros. Şi nimeni nu ar trebui să îşi facă iluzii în legătură cu nimic din toate acestea”, a declarat Milley, vineri, la Clubul Naţional de Presă din Washington, DC.

“Aceasta este literalmente o luptă pentru viaţa lor”, a spus el.

“Aşa că, da, sigur, merge un pic mai încet, dar asta face parte din natura războiului”, a mai declarat oficialul.

Săptămâna trecută, CNN a relatat că oficialii consideră că contraofensiva “nu răspunde aşteptărilor pe niciun front”, în timp ce liniile de apărare ruseşti s-au dovedit a fi bine întărite, ceea ce face dificilă încălcarea lor de către forţele ucrainene.

În ceea ce priveşte contraofensiva, Kirby a recunoscut că forţele ucrainene “au făcut unele progrese – şi ei înşişi au vorbit despre faptul că nu sunt atât de multe pe cât şi-ar fi dorit, dar, din nou, ne concentrăm să ne asigurăm că au ceea ce le trebuie şi vom continua să facem acest lucru”.

El a refuzat să ofere un termen privind cât de mult ar putea dura conflictul.

Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București

Cel mai scump oraș din lume este în Europa unde chiria este cu 340% mai scumpă decât în București, anunță Roimobil O singură persoană cheltuie lunar în jur de 1.500 de euro în acest oraș sau echivalentul a 7.899 de lei, fără chirie. Acest oraș este cu 167,7% mai scump...

Recomandăm și ..

Show total în Supercupa Spaniei

FC Barcelona a învins-o pe marea rivală Real Madrid cu 5-2 și a cucerit trofeul pentru a 15-a oară. Meciul s-a disputat la Jeddah, în Arabia Saudită.

Elveţia este gata să găzduiască o întâlnire între Trump şi Putin

Purtătorul de cuvânt al Ministerului elveţian de Externe, Nicolas Bideau, a declarat că ţara sa este pregătită să organizeze o întâlnire la nivel înalt între preşedintele ales al SUA, Donald Trump, şi liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, dacă ambele părţi doresc acest lucru, relatează Ukrainskaia Pravda, care citează presa elveţiană.

Anul cultural 2024 a fost marcat de evenimente remarcabile

Întâlnirile cu valorile spirituale, participarea la evenimente, comunicarea cu oamenii care ne înnobilează viața prin spectacole, filme, creații muzicale sau opere de artă plastică au marcat anul cultural 2024. Am relatat în edițiile noastre despre unele dintre cele mai importante evenimente, iar în continuare ne vom referi doar la câteva noutăți ale anului cultural,...

Mel Gibson speră să filmeze anul viitor continuarea blockbusterului „Patimile lui Hristos”

Mel Gibson a vorbit despre continuarea mult amânată a blockbusterului biblic din 2004 „The Passion of the Christ”. La podcastul lui Joe Rogan, el a spus că producţia filmului - care a fost în dezvoltare cel puţin din 2016 - ar putea începe în 2026.

Drumul de intrare în satul Copanca pune la grea încercare șoferii și locuitorii

Nu a fost reparat din secolul trecut. Asta spun locuitorii din satul Copanca, raionul Căușeni, despre drumul din localitate care se află într-o stare deplorabilă, iar mașinile de mare tonaj cu greu pot circula. Localnicii spun că se bucură că nu este zăpadă, întrucât ar rămâne blocați în localitate.

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

TELEX LIVE