Momentul atacului armat pe aeroportul din Chișinău, surprins în imagini

spot_img

Un polițist de frontieră și un inspector de securitate au fost uciși, vineri, într-un atac armat pe Aeroportul Internațional din Chișinău.

Atacatorul, un cetățean din Tadjikistan, a folosit arma polițistului de frontieră. A fost și el rănit, iar acum se află în spital, sub supraveghere.

Procurorii din Republica Moldova anchetează un posibil atac terorist.

Atenție, urmează imagini și detalii care vă pot afecta emoțional!

 

Într-un videoclip postat pe rețelele sociale se aud cinci focuri de armă. Potrivit autorităților de la Chișîinău, autorul atacului este un bărbat de 43 de ani, din Tadjikistan, pasagerul unei curse din Istanbul.

Ion Munteanu, procurorul general interimar al Republicii Moldova: „Persoana respectivă a devenit nervoasă când polițistul de frontieră a încercat să concretizeze motivul aflării persoanei respective pe teritoriul Republicii Moldova”.

Individul a reușit să ia arma polițistului de frontieră și a început să tragă. Polițistul și un angajat al securității aeroportuare au fost împușcați mortal. Atacatorul a rănit grav și un pasager, după care s-a baricadat într-o începere. Toți pasagerii și angajații aeroportului au fost evacuați imediat.

Bărbat: „Au fost trei sau cinci împușcături. Toți s-au panicat”.

Bărbat: „S-au auzit împușcături”.

Atacatorul a fost reținut în cele din urmă și, pentru că era și el rănit, a fost internat într-un spital din Chișinău, sub supraveghere.

Într-un mesaj postat pe Facebook, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că instituțiile statului sunt în alertă, iar organe de forță sunt mobilizate pe tot teritoriul statului.

Procurorii iau în calcul inclusiv un atac terorist și incearcă să afle dacă individul avea complici.

Ion Munteanu, procurorul general interimat al Republicii Moldova: „Urmează a fi verificat și examinat sub aspect de comitere a atacului terorist. La fel este verificată și versiunea de implicare a altor persoane. La etapa actuală nu avem confirmarea că ar fi afiliat vreunei structuri militare sau paramilitare”.

Recomandăm și ..

Dezvăluiri despre accidentul în care a murit Raisi: Un cleric a mai trăit o oră după impact și a încercat să ia legătura cu Teheranul

Apar noi informații despre accidentul de elicopter în care și-a pierdut viața președintele Iranului, Ebrahim Raisi, și ministrul de Externe. Unul dintre clericii de rang înalt aflat la bord a mai trăit o oră după impact, timp în care a încercat să ia...

(VIDEO) Studenții care trăiesc în căminul numărul 5 al USM sunt terorizaţi de câinii vagabonzi

O haită de câini fără stăpân a băgat frica în oamenii care pășesc pe teritoriul căminului studențesc numărul 5 al Universității de Stat din Moldova. Mulți au fost atacați și mușcați, iar această problemă rămâne nerezolvată de ani de zile. Șeful Departamentului social al...

Ministerul Apărării: unități de tehnică militară se vor deplasa pe drumurile naționale. „Nu are tangență cu situația de securitate din regiune”

În perioada mai-iulie, curent, tehnica militară din dotarea unor unități ale Armatei Naționale se va deplasa din locurile de dislocare permanentă spre cele temporare, informează luni, 20 mai, Ministerul Apărării (MA). Potrivit reprezentanților MA, acțiunea are loc în legătură cu procesul de renovare a unor unități militare ale Armatei Naționale și în acest context,...

Peste 30 de mii de oameni au participat la „Festivalul Prieteniei între Popoare”, organizat de blocul „Victorie”

Blocul politic „Victorie” a organizat la Orhei, Bălți, Taraclia și Comrat „Festivalul Prieteniei între Popoare”, marcat de unitatea poporului care are dreptul de a alege. Numeroși locuitori s-au adunat pe străzile centrale ale orașelor, venind în familii numeroase - cu copii, bunici și...

Jurnalista NewsMaker Alina Mihalchina, premiată la concursul Tulip Press Awards

Corespondenta NewsMaker Alina Mihalchina a fost apreciată cu Tulip Press Award, un trofeu care premiază eforturile jurnaliștilor de a explora subiectul drepturilor omului în materialele lor. Alina Mihalchina a câștigat premiul la secțiunea „Presa online/Presa scrisă”. Ceremonia de decernare a avut loc pe 20...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora