ROMÂNIA: Salariile angajaților din Sănătate vor crește

spot_img

Angajații din spitale din România vor primi mai mulți bani. Decizia a fost aprobată, în ședința de Guvern.

Astfel, medicii vor avea cu 500 de lei mai mult, dacă vor face o gardă în plus peste norma legală și 1.000 de lei, dacă vor face cel puțin două.

Asistenții medicali vor avea cu 500 de lei mai mult, la care se adaugă până la 300 de lei pentru zilele libere și sărbătorile legale.

S-a aprobat, de asemenea, plata voucherelor de vacanță, prin transfer de la bugetul de stat.

Majorările acordate sunt mai mici decât au cerut sindicaliștii la negocierile care au avut loc în ultimele săptămâni.

Tot vineri, Guvernul a aprobat memorandumul prin care sunt deblocate 4.000 de posturi în spitalele din subordinea Ministerului Sănătății.

Recomandăm și ..

Zguduieli, la nivel înalt: Premierul Recean și-a anulat un briefing, cu 20 de minute înainte de a începe

Premierul Dorin Recean a anulat briefing-ul de presă anunțat pentru astăzi, cu 20 de minute până a-l începe. Întâlnirea cu presa era planificată pentru ora 14:30, potrivit anunțul lui Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Cinci instituţii de învățământ general nu au activat astăzi din cauza lipsei energiei electrice. Alte șase școli au desfășurat lecțiile în regim online

Din cauza întreruperii alimentării cu energie electrică, urmare a condițiilor meteorologice din ultimele zile, cinci instituţii de învățământ general nu au activat astăzi, 28 noiembrie. Anunţul a fost făcut de Ministerul Educaţiei şi Cercetării al Republicii Moldova.

MEC: Cinci școli din țară nu au activat astăzi. Câte desfășoară lecțiile în regim online

Cinci instituții de învățământ general nu au activat astăzi, 28 noiembrie, din cauza întreruperii alimentării cu energie electrică, urmare a condițiilor meteorologice din ultimele zile. Alte șase școli au desfășurat lecțiile în regim online.  Potrivit Ministerului Educației și Cercetării (MEC) instituțiile care în continuare nu...

FOTO Cel mai longeviv arbore din Moldova, în pericol. Ministerul Mediului: există riscul de prăbușire sub influența ploilor și vântului

Cel mai longeviv arbore din Republicii Moldova, numit „Stejarul lui Ștefan cel Mare”, se află într-o stare puternic afectată de putrezirea lemnului și prezintă pericol de surpare sub greutatea proprie. Precizările au fost făcute de Ministerul Mediului. Potrivit autorităților, pentru prevenirea incidentelor, specialiștii recomandă...

Situația pe drumurile naționale: Unde se circulă în continuare cu dificultate

Zonele Căinari, Criuleni și Ștefan Vodă se confruntă în continuare condiții dificile de circulație, pe alocuri cu blocaje, din cauza zăpezii, anunță Administrația de Stat a Drumurilor.

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă
- fii sociabil -spot_img

Important

ultima ora