BREAKING NEWS: Polonia trimite 500 de polițiști antitero la granița cu Belarus

spot_img

Polonia va trimite 500 de ofițeri de poliție la granița cu Belarus, a declarat duminică ministrul de interne Mariusz Kaminski, citat de Reuters.

Poliția de frontieră poloneză a precizat duminică faptul că 187 de persoane au încercat sâmbătă să treacă ilegal în Polonia din Belarus.

“Din cauza situației tensionate de la granița cu Belarus, am decis să ne întărim forțele cu 500 de polițiști polonezi din unitățile de prevenire și combatere a terorismului”, a scris Kaminski pe Twitter.

“Ei se vor alătura celor 5.000 de polițiști de frontieră și 2.000 de soldați care păzesc securitatea acestei frontiere”.

Anunțul vine după ce, zilele trecute, un lider din domeniul securității din Polonia a avertizat că luptătorii Wagner care se mută în Belarus după revolta lor eșuată din Rusia ar putea folosi migranții din Africa și din alte locuri în care operează grupul paramilitar pentru a destabiliza Europa Centrală și de Est.

Jacek Siewiera, șeful biroului național de securitate al Poloniei, a declarat pentru Financial Times că „riscul pentru Polonia este corelat cu numărul de mercenari Wagner care rămân la Minsk”.

Amenințarea, a adăugat el, ar trebui evaluată „în combinație cu toate mijloacele pe care Wagner le are în Africa, în Maghreb, în Sahel și în Orientul Mijlociu și cu riscul de escaladare a imigrației forțate și a atacului asimetric la granițele Poloniei, Lituaniei și Letoniei”.

Recomandăm și ..

În gimnaziul ”Taras Șevcenko” din Chișinău vor fi deschise clase cu predare în limbile ucraineană și română

Copii refugiaților ucraineni, dar și cei ai etnicilor ucraineni din țara noastră, vor putea să-și continue studiile în limba maternă și să se integreze mai ușor în sistemul educațional din Republica Moldova. Acest lucru va fi posibil după ce în următorul an de studii,...

Marți, 25 iunie 2024, Moldova va încep oficial negocierile de aderare la UE

Prima Conferință Interguvernamentală Moldova-UE va avea loc pe 25 iunie, informează Cristina Gherasimov, ministrul Integrării Europene. “Ambasadorii țărilor membre pe lângă Uniunea Europeană au agreat, de principiu, cadrele de negociere pentru deschiderea oficială a negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina. Drept urmare, la...

România are două sisteme Patriot operaționale. Armata română ar putea trimite unul din ele Ucrainei

Oficial, România este apărată de două sisteme Patriot. Al doilea echipament a devenit operațional vineri, după ce militarii români au tras două rachete în poligonul Capu Midia, din județul Constanța. Patriot reprezintă cea mai mare achiziție a României de după Revoluție. Ministerul Apărării Naționale...

Republica Moldova și Ucraina încep oficial negocierile de aderare la Uniunea Europeană pe 25 iunie

Prima conferință interguvernamentală, care este considerată începutul negocierilor de aderare a Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană, va avea loc pe data de 25 iunie. Anunțul a fost făcut de Belgia, care deține în acest semestru președinția prin rotație a Uniunii Europene...

🛑Îmi e rușine puțin că nu știam despre ziua onomastică a lui Spiridon Vangheli

🛑Îmi e rușine puțin că nu știam despre ziua onomastică a lui Spiridon Vangheli https://t.me/tudorulianovschi/64

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora