Gerald Darmanin, ministrul francez de Interne: „Am arestat și copii de 12 sau 13 ani”

spot_img

Peste 2.300 de persoane au fost arestate în Franța și 80 de polițiști au fost răniți, după încă o noapte de violențe. Din cauza situației explozive, președintele Macron a anunțat că își amână vizita de stat prevăzută în Germania.

Adolescentul de 17 ani, de origine algeriană, a cărui moarte a stârnit valul uriaș de revolte, a fost înmormântat sâmbătă. A fost împușcat de un polițist, după ce nu s-a supus ordinului de oprire în trafic.

Manifestațiile continuă, fără să fie clar ce vor de fapt protestatarii violenți, o treime dintre ei – minori. Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional.

Înainte de lăsarea serii, străzile din Marsilia s-au umplut de jandarmi, pregătiți să respingă atacurile violente și să diperseze mulțimea. Asta nu i-a descurajat pe vandali, care au început să arunce cu proiectile improvizate în forțele de ordine.

Gerald Darmanin, ministrul francez de Interne: „Vârsta medie (a celor arestați) este de 17 ani. Am arestat, printre cei care au provocat incendii, și (copii) de 12 sau 13 ani”.

Și autoritățile din Lyon au cerut întăriri. În cele două orașe, vandalii au trecut la jefuirea magazinelor. Așa că proprietarii au încercat să-și protejeze vitrinele cu plăci de lemn. Autoritățile spun că pe rețelele sociale au început să circule postări ce îndeamnă hoții să intre în competiție – cine reușește să fure mai mult.

Eric Dupond-Moretti, ministrul francez al Justiției: „Ceea ce se întâmplă este inadmisibil și este prea mult! Avem toate mijloacele la dispoziție și instanțele își fac datoria pentru a-i face să răspundă penal (pe vandali), așa cum am cerut ferm și sistematic. De asemenea, să urmărească și să-i identifice pe cei de pe Snapchat, să le spună părinților să aibă grijă de copiii lor. Nu este datoria statului să le crească copiii. Nu este normal, doamnelor și domnilor, ca niște copii de 13 ani să stea pe străzi și să jefuiască magazine, să fure bijuterii sau să distrugă primării, secții de poliție, tribunale. Acest lucru trebuie să înceteze!”.

Violențele au continuat și la Paris, în suburbuii sau în alte orașe precum Grenoble sau Strasbourg. În total, peste 700 de magazine au fost jefuite și devastate, în ultimele zile.

Chiar și echipa națională de fotbal a Franței s-a alăturat apelurilor pentru încetarea violenței printr-un comunicat postat pe rețelele sociale de căpitanul echipei, fotbalistul super-star Kylian Mbappe.

“Violența nu rezolva nimic, cu atât mai puțin când se întoarce inevitabil împotriva celor care o manifestă… Vă distrugeți propriile proprietăți, cartierele, orașele. E timpul ca violențele să înceteze și să lase loc doliului, dialogului și reconcilierii” – scrie în comunicatul Les Bleu.

Duminică au avut loc funeraliile tânărului Nahel, în suburbia Nanterre, acolo unde a fost împușcat mortal, marți, de un polițist, dupa ce a refuzat sa se supuna ordinului de oprire in trafic. La 17 ani, era prea tânăr ca să dețină permis de conducere. Tânărul avea antecedente și mai fusese prins la volan fără permis. Polițistul care a tras a fost reținut și este cercetat pentru omor.

Recomandăm și ..

Oamenii de știință: controlul emoțiilor prelungește durata de viață

Controlul emoțiilor prelungește durata de viață, cred oamenii de știință britanici. Aceasta este concluzia la care au ajuns în rezultatul unui studiu la care au participat 6000 de voluntari. Colectînd și analizînd datele, oamenii de știință britanicii au descoperit că persoanele ccacapăstrează în mod constant...

În SUA, marea aduce la țărm sticle ciudate, care nu trebuie să le deschizi

Pe plajele din Texas au început să se găsească vase ciudate, cu un conținut neobișnuit, cunoscute sub numele de «sticlele vrăjitoarelor». Acestea sînt cu adevărat periculoase, dar nicidecum din cauza vrăjitoriei, transmite gismeteo.ro În vechime, aceste artefacte erau considerate o protecție destul de puternică împotriva vrăjitoriei...

Aveți grijă la ce vă gîndiți

Majoritatea oamenilor dau vina pentru nenorocirile lor pe alții sau pe soartă, este mai ușor decît să-și asume responsabilitatea pentru viața lor, pentru succesele și insuccesele lor. Soarta ta este în mîinile tale. Dumnezeu nu are alte mîini decît ale tale. Citiți acest articol pentru...

Vitalie Dragancea, despre refuzul Maiei Sandu de a o desemna pe Evghenia Guțul ca membru al guvernului: Urmărim un război între PAS și cei care nu votează PAS

În R. Moldova poate fi urmărit un război între PAS și cei care nu votează PAS, iar cea mai aprigă bătălie este dusă acum cu autonomia Găgăuză. O spune ex-consilierul prim-ministrului Ion Chicu, Vitalie Dragancea, referindu-se la faptul că nici până astăzi, bașcanul ales...

Nicolae Ciubuc: Este o crimă să nu permiți intrarea pe piața R. Moldova a unui gaz mai ieftin

Livrarea gazului la preț de 10 lei este posibilă, iar piedicile puse de guvernare fac parte dintr-o luptă politică. De această părere este fostul ministru al Agriculturii, Nicolae Ciubuc. În cadrul emisiunii PULS de la Orizont TV, acesta a reamintit că R. Moldova este...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă
- fii sociabil -spot_img

Important

ultima ora