Igor Grosu se va întâlni cu Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola,

spot_img

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, însoțit de o delegație parlamentară, va efectua o vizită oficială la Bruxelles, în perioada 3-5 iulie 2023.

Igor Grosu se va întâlni cu Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, cu care va susține și o conferință de presă. La Parlamentul European, Igor Grosu va avea o intervenție în cadrul audierilor organizate pe platforma Comitetului Parlamentar de Asociere RM-UE și va discuta cu Copreședintele Comitetului Parlamentar de Asociere UE-RM, Siegfried Mureșan, transmite moldpres.md.

Președintele Parlamentului mai are planificate întrevederi cu Comisarul european pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, cu Comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, cu mai mulți europarlamentari.

Agenda vizitei include și întrevederi cu conducerea Parlamentului Regatului Belgiei: cu Președinta Camerei Reprezentanților, Eliane Tillieux, și cu Președinta Senatului, Stephanie D’Hose. Întrevederea cu Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, va fi urmată de declarații de presă.

Tradițional, în agenda vizitei figurează întâlnirea Președintelui Parlamentului cu cetățenii moldoveni care locuiesc, învață sau muncesc în Regatul Belgiei. Discuțiile vor avea loc la sediul Ambasadei Republicii Moldova de la Bruxelles pe data de 4 iulie.

Tot în perioada 3-5 iulie, un grup de deputați ai Parlamentului Republicii Moldova vor efectua o vizită de studiu la Parlamentul European privind procesul de aderare la UE. Vizita are loc în cadrul Memorandumului de înțelegere între Parlamentul European și Parlamentul Republicii Moldova, semnat în noiembrie 2021. Programul respectiv include instruiri, inclusiv online, vizite de studiu, stagieri.

Recomandăm și ..

Kievul raportează cel puțin 10 morți și 23 răniți, după ninsorile abundente din Ucraina. Printre victime – copii

Ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile, zece persoane au fost ucise în Ucraina, iar alte 23 au fost rănite. Printre victime se află și doi copii, anunța în dimineața zilei de 28 noiembrie ministrul de Interne de la Kiev, Igor Klimenko, potrivit Ukrainskaia Pravda....

Elevii din 5 școli nu au mers nici marți la școală. Alte 6 instituții din Moldova au făcut lecțiile online 

Cinci instituții de învățământ general din Republica Moldova nu au activat, pe 28 noiembrie, din cauza întreruperii energiei electrice. Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației și Cercetării. Alte șase școli, potrivit Ministerului, au desfășurat lecțiile în regim online. Ministerul Educației a declarat că...

Autoritățile își propun să premieze promotorii integrității în sănătate

Autoritățile își propun să premieze promotorii integrității în sănătate, care vor fi selectați prin concurs.

Virgin Atlantic testează primul zbor transatlantic al unei aeronave Boeing 787 alimentată integral cu combustibil ecologic

Virgin Atlantic testează azi primul zbor transatlantic al unei aeronave Boeing 787 alimentată integral cu combustibil ecologic, obținut în principal din ulei de gătit uzat, grăsime animală reziduală și deșeuri din plante.

Situația pe drumurile naționale: La Căinari, Criuleni și Ștefan Vodă se înregistrează condiții dificile de circulație

În prezent, circulația pe toate drumurile publice naționale se desfășoară în condiții de iarnă. Despre aceasta anunță Administrația de Stat a Drumurilor (ASD). „Echipele noastre de drumari depun eforturi susținute în desfășurarea lucrărilor de deszăpezire, combaterea lunecușului, răspândirea materialului antiderapant și lărgirea părții carosabile, pentru...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă
- fii sociabil -spot_img

Important

ultima ora