Vești rele pentru Ucraina. China a anunțat oficial că armata sa va colabora mai puternic cu armata Rusiei

spot_img
spot_img

China a anunțat că dorește legături mai strânse cu armata Rusiei, un semn că Moscova are încă sprijinul Beijingului după revolta eșuată a grupării Wagner.

Ministrul chinez al Apărării, Li Shangfu, a declarat luni, în cadrul unei întâlniri cu Nikolai Evmenov, comandantul-șef al marinei ruse, că “prin eforturile comune ale ambelor părți, relațiile dintre cele două armate vor continua să se aprofundeze și să se consolideze, să facă în mod constant noi progrese și să atingă un nou nivel”.

Li a declarat că speră ca cele două armate marine să poată consolida comunicarea, să organizeze în mod regulat exerciții comune și să “extindă cooperarea practică”, potrivit unei declarații a Ministerului Apărării de la Beijing, citată de Bloomberg.

Aceste comentarii se adaugă la semnele că Beijingul își consolidează legăturile cu Moscova în urma revoltei grupului de mercenari Wagner de luna trecută, cea mai mare amenințare la adresa regimului lui Vladimir Putin.

Ministerul de Externe al Chinei a declarat la scurt timp după aceea că susține acțiunile Rusiei pentru a menține stabilitatea națională, iar ministrul de externe Qin Gang s-a întâlnit cu ministrul adjunct de externe rus Andrei Rudenko.

China a menținut legăturile cu Putin de când acesta a ordonat o invazie pe scară largă a Ucrainei la începutul anului trecut și a refuzat să se alăture sancțiunilor conduse de SUA din cauza războiului.

Beijingul și Moscova împărtășesc un interes comun în a contesta dominația SUA în ordinea mondială, în timp ce se confruntă cu legături tot mai tensionate cu democrațiile bogate.

Li a fost sancționat de Washington în 2018 din cauza unei achiziții de arme rusești, iar China a refuzat să reia dialogul militar la nivel înalt cu SUA până când aceste restricții nu vor fi ridicate.

Recomandăm și ..

Curtea Constituțională: Sesizarea comuniștilor privind decretul prin care a fost demis Stoianoglo este inadmisibilă

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea deputaților comuniști Diana Caraman, Constantin Starîș, Vladimir Voronin, Oleg Reidman și Nicolai Rusol, care au solicitat controlul constituționalității decretului de demitere a lui Alexandr Stoianoglo. Documentul a fost semnat de Maia Sandu pe 26 septembrie 2023. Conform parlamentarilor, decretul ar încălca principiul de separare a puterilor în stat, notează...

Ucraina strânge probe pentru CPI privind victimele civile ale minelor terestre lăsate de ruşi

Ucraina a documentat moartea a aproape 300 de civili din cauza minelor terestre lăsate de forţele ruse şi strânge probe pentru Curtea Penală Internaţională (CPI), a anunţat vineri Serviciul ucrainean de securitate (SBU), transmite Reuters.

Premierul Poloniei îl acuză pe fostul ambasador al ţării sale la NATO de contacte cu servicii de informaţii străine

Prim-ministrul polonez Donald Tusk l-a acuzat vineri pe fostul ambasador al Poloniei la NATO, numit în 2019 de fosta putere naţionalistă şi rechemat la sfârşitul lui mai, că a întreţinut contacte cu servicii de informaţii străine şi a obţinut avantaje financiare neautorizate, informează Agerpres.

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora