FT: NATO folosește Ucraina ca pe un teren de testare pentru armamentul lor avansat

spot_img

Războiul dintre Ucraina și Rusia oferă țărilor NATO șansa de a-și testa armamentul avansat pe un câmp de luptă real și, ca urmare, obțin informații valoroase, potrivit ziarului Financial Times, citat de Business Insider.

Statele membre NATO, inclusiv SUA, Canada, Marea Britanie, Germania și Franța, au oferit Ucrainei arme și i-au antrenat pe militarii ucraineni, de la invazia Rusiei, în februarie 2022.

Tipurile de arme pe care le-au trimis Ucrainei au devenit din ce în ce mai avansate de la începutul războiului, Kievul făcând presiuni pentru a primi tancuri moderne, sisteme de apărare aeriană și avioane.

Ministrul Apărării al Ucrainei, Oleksii Reznikov, a declarat pentru Financial Times că, din această cauză, aliații Ucrainei „pot vedea dacă armele lor funcționează, cât de eficient funcționează și dacă trebuie să fie modernizate”.

„Pentru industria militară a lumii, nu poți crea un teren de testare mai bun”, a spus el.

Reznikov a arătat că Ucraina a doborât o rachetă rusă Kinzhal în luna mai folosind un sistem Patriot, fabricat din SUA.

Experții erau de părere că sistemul Patriot era capabil să doboare un Kinzhal, dar trupele ucrainene au demonstrat acest lucru, potrivit FT. Rusia se lăudase anterior că aceste rachete sunt de neoprit.

De atunci, mai multe rachete Kinzhal au fost doborâte deasupra Ucrainei.

Reznikov a spus că Ucraina le arată, de asemenea, țărilor membre NATO cum ar putea funcționa armele lor atunci când sunt folosite laolaltă.

În același timp, el a spus că încercările Rusiei de a bruia armamentul avansat al Ucrainei au dus la actualizări constante ale tehnologiei.

„Rușii vin cu o contramăsuri, ne informăm partenerii și ei fac o nouă contramăsuri împotriva acestei contramăsuri”, a spus Reznikov.

Petro Piatakov, un colonel în retragere, care este acum consultant pentru industria armelor, a declarat pentru FT că există un „interes activ din partea producătorilor de artilerie occidentali în primirea feedback-ului de la ucraineni… pentru a elimina deficiențele”.

El a spus că luptele din Ucraina au scos la iveală unele probleme. „În timpul operațiunilor a devenit evident că aceste sisteme nu erau destinate unui război atât de intens”, a adăugat Petro Piatakov.

Pe de altă parte, Jack Watling, de la think tank-ul Royal United Services Institute din Londra, a declarat pentru că luptele au oferit Occidentului și informații noi despre modul în care funcționează armele Rusiei.

Dar el a avertizat că Occidentul „și-a expus o mulțime de capacități proprii Rusiei și Chinei și, prin urmare, va trebui să schimbe modul în care funcționează unele dintre echipamentele sale pentru a-și păstra avantajul competitiv”.

Recomandăm și ..

Locuitorii satului Taraclia din raionul Căușeni au marcat Duminica Mironosiţelor (VIDEO)

Cu muzică, dans și voie bună! Așa au marcat ieri locuitorii satului Taraclia, raionul Căușeni, Duminica Mironosiţelor. Evenimentul a fost organizat de preot și autoritățile locale în curtea bisericii Arhanghelii Mihail și Gavriil. Sătenii spun că festivalul are drept scop păstrarea și promovarea cântecului...

BANI.MD Industria Moldovei încă nu își revine! În luna martie s-a comprimat cu 0,6%

Producția industrială a înregistrat o scădere de 0,6% în luna martie 2024 comparativ cu martie 2023, conform datelor publicate de Biroul Național de Statistică. Totuși, în primul trimestru al anului 2024, producția industrială a crescut cu 2,2% față de aceeași perioadă a anului precedent,...

Fost președinte al României: „Republica Moldova poate adera la UE cu o singură condiție”

Republica Moldova are „o șansă” să devină membră a Uniunii Europene sau chiar să se reunească cu România, însă cu o condiție – „să renunțe la regiunea transnistreană”. Cel puțin asta declară fostul președinte român Traian Băsescu. Politicianul susține că autoritățile de la Chișinău...

Biroul Național de Statistică: Peste 1,7 milioane de persoane au fost recenzate de la începutul recensământului

În cadrul Recensământului populației și locuințelor au fost recenzate circa 1 milion 770 de mii de persoane (numărul populației recenzate include atât persoanele cu reședință obișnuită, cât și cele fără reședință obișnuită) și circa 1 milion 215 mii de locuințe (inclusiv cele ocupate, secundare...

Cu viteză excesivă și beți la volan: Peste 2800 de șoferi s-au ales cu amenzi, în acest weekend

Oamenii legii anunță că, în urma măsurilor desfășurate de INSP pentru supravegherea traficului rutier, dar și menținerea ordinii publice, pe întreg teritoriul republicii în zilele de weekend au fost sancționați peste 2800 de participanți la trafic care au încălcat regulile de circulație.

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora