SIS a destructurat o rețea de agentură implicată în acțiuni de trădare de patrie și spionaj

spot_img

La comanda Kremlinului, Iurie G. şi Vadim Y. construiau reţele de agentură a Kremlinului în Moldova şi colectau informaţii despre situaţia din ţară. Declaraţia aparține şefului Serviciului de Informații şi Securitate, Alexandru Musteaţă, transmite Telex.md.

Prin transferuri ilegale de fonduri, în 2021, din Rusia în Moldova, prin canale tenebre au fost transferați 500.000 de dolari. Unul dintre agenţi era cetăţean moldovean şi urmează să ajungă în faţa instanței. Musteaţă menţionează că acesta acţiona cu interes financiar.

„Nemijlocit, agentul respectiv a fost recrutat în bază de cointeresare materială, începând cu anul 2021. La etapa actuala, persoana se află în arest”, a precizat Musteață, citat de Realitatea.

Actualmente, sunt trei persoane vizate, inclusiv cetățeanul moldovean, care mai este bănuit și de escrocherie în proporții deosebit de mari. Un alt cetățean al țării noaste, al cărui identitate nu este dezvăluită, este anunțat în căutare.

Ambasada Rusiei la Chișinău a venit cu o replică, după ce șeful Serviciului de Informații şi Securitate, Alexandru Musteaţă, a prezentat informații din dosarul de spionaj al Kremlinului, pe teritoriul Republicii Moldova.

”Am aflat cu nedumerire, din presă, că „mâna Moscovei” a fost implicată într-un nou „scandal de spionaj” pe teritoriul Republicii Moldova. Acuzațiile aduse Federației Ruse în destabilizarea și influențarea proceselor politice ale țării au devenit un fel de ”carte de vizită”, în cadrul unei campanii anti-ruse, coordonate de către ”Occidentul colectiv”. Cu părere de rău constatăm că această practică a fost preluată și de partea moldoveneasca. Pentru a cât oară încercăm să accentuăm că Rusia, spre deosebire de Occident, respectă suveranitatea altor state și nu se implică în treburile lor interne”, se arată într-o declarație a Ambasadei.

Recomandăm și ..

Peste opt mii de persoane beneficiază în țara noastră de tratament antiretroviral. Campania socială: „Nu te lăsa dus de val. Testează-te la HIV!”

Ziua mondială de comemorare a persoanelor decedate de SIDA este marcată anual în a treia duminică din luna mai.  Toți cei care nu sunt indiferenți față de problema HIV/SIDA își consolidează eforturile de combatere a epidemiei, promovând mesaje despre căile de transmitere, îndemnând oamenii...

Localnicii din Sângereii Noi au apă la robinete datorită unor investiții românești

Un nou sat din R. Moldova va avea apă datorită investițiilor românești. Banii pentru proiect au fost alocați de România, iar la inaugurare a participat și ambasadorul României, Cristian-Leon Țurcanu. „Și la Sângereii Noi, banii românești aduc apa curentă în casele oamenilor. Azi am avut...

Faceți rezerve: Mai mulți locuitori ai capitalei și din Durlești rămân mâine fără apă

Apă Canal Chișinău anunță sistări în procesul de furnizare a apei pentru ziua de mâine, 21 mai.

Locuitorii satului Taraclia din raionul Căușeni au marcat Duminica Mironosiţelor (VIDEO)

Cu muzică, dans și voie bună! Așa au marcat ieri locuitorii satului Taraclia, raionul Căușeni, Duminica Mironosiţelor. Evenimentul a fost organizat de preot și autoritățile locale în curtea bisericii Arhanghelii Mihail și Gavriil. Sătenii spun că festivalul are drept scop păstrarea și promovarea cântecului...

BANI.MD Industria Moldovei încă nu își revine! În luna martie s-a comprimat cu 0,6%

Producția industrială a înregistrat o scădere de 0,6% în luna martie 2024 comparativ cu martie 2023, conform datelor publicate de Biroul Național de Statistică. Totuși, în primul trimestru al anului 2024, producția industrială a crescut cu 2,2% față de aceeași perioadă a anului precedent,...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora