Republica Moldova ar putea primi sisteme de apărare antiaeriană

spot_img

Participarea Republicii Moldova la summitul NATO de la Vilnius, demonstrează că țara noastră se află în vizorul Alianței Nord-Atlantice, și va primi sprijinul necesar pentru a contracara amenințările externe, a comentat pentru Radio Moldova, expertul de la București, Laurențiu Pleșca.

Potrivit analistului, nu este exclus faptul că țara noastră ar putea primi sisteme de apărare antiaeriană, solicitate anterior de către autorități.

“Vom obține mai mult sprijin politic, dar și militar prin intermediul Instrumentului European pentru Pace, în care și Republica Moldova face parte. Desigur că Maia Sandu a reiterat de mai multe ori, că Republica Moldova are nevoie de un scut aerian. Se fac multe eforturi în această direcție. Desigur avem nevoie și de mai multe traininguri pentru militarii noștri, pentru că armata Republicii Moldova a fost neglijată în toți acești ani. În același timp, ne așteptăm la o susținere față de atacurile hibride îndreptate împotriva Republicii Moldova”, a afirmat Laurențiu Pleșca.

Amintim că la Summitul NATO de la Vilnius, Republica Moldova va fi reprezentată de către vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu. În cadrul reuniunii miniștrilor de externe ai statelor NATO și ai statelor partenere, Nicu Popescu va ține un discurs în care va prezenta viziunea autorităților țării noastre asupra evoluțiilor ce țin de securitatea regională, măsurile pe care Republica Moldova le întreprinde pentru contracararea provocărilor la adresa securității Republicii Moldova, precum și despre modalitățile de aprofundare a cooperării Republica Moldova-NATO.

De asemenea, ministrul Nicu Popescu va avea întrevederi cu mai mulți omologi și oficiali din țările membre NATO și țările partenere, se arată într-un comunicat al MAEIE.

Recomandăm și ..

VESTE PROASTĂ pentru moldoveni! Din 1 ianuarie 2024, vom plăti impozite pentru coletele cu valoare de peste 45 de euro

Coletele aduse de peste hotare se vor scumpi considerabil, din 1 ianuarie 2024. Ministerul Finanţelor propune ca acestea să fie supuse taxelor vamale, dacă valoarea bunurilor din ele va depăşi 45 de euro.

IP Căușeni a deschis un proces penal, după ce doi oameni au murit în nămeți: Victimele ar fi apelat toată noaptea 112, dar nu i-a salvat nimeni

Inspectoratul de Poliție Căușeni gestionează o anchetă penală, după ce două persoane au fost găsite moarte într-o mașină îngropată în zăpadă la Coșcalia. Informația a fost comunicată pentru UNIMEDIA de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Violina Moraru.

David Cameron revine la Bruxelles pentru prima oară, după eșecul său în referendumul pentru Brexit: „E ca un divorțat ce se întoarce în casa familiei”

David Cameron va ajunge, marți, la Bruxelles, pentru prima oară de când a fost numit în funcția de șef al diplomației britanice dar și în prima ocazie de după campania sa eșuată de a păstra Regatul Unit în Uniunea Europeană, în 2016, relatează...

Marina Tauber: În cadrul Consiliului Municipal Bălți va fi creată o fracțiune „Pentru Bălți”

În cadrul Consiliului municipal Bălți ar putea fi creată fracțiunea „Pentru Bălți", din care vor face parte patru consilieri de pe lista Partidului Politic "Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei". Aceasta va ajuta noua administrație municipală să dezvolte infrastructura Bălțiului. Anunțul...

Parlamentul găzduiește Reuniunea Comitetului Parlamentar de Asociere RM – UE; Va fi discutat parcursul european

Legislativul va găzdui reuniunea Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană (CPA RM – UE). Evenimentul se va desfășura miercuri, 29 noiembrie.

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă
- fii sociabil -spot_img

Important

ultima ora