ULTIMA ORĂ: Năstase: Toți cei care au folosit trolii vor fi aduși în fața judecătorilor

spot_img

Adrian Năstase a spus că Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul Român de Informații pregătesc o operațiune de amploare, care se va încheia cu o mulțime de arestări. Fostul premier a anunțat cine sunt persoanele vizate.

Adrian Năstase a spus că deține informații că Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și Serviciul Român de Informații (SRI) au constituit un grup de monitorizare a rețelelor de troli din toate formațiunile politice și instituțiile media. Fostul premier a mai adăugat că toți cei care au folosit troli vor fi aduși în fața judecătorilor pentru a lămuri situația.„Vor urma arestări, în România, în lumea trolilor? Din ce am aflat, se pare că la nivelul Ministerului de Interne și al Serviciilor de Informații s-a constituit un colectiv de monitorizare a rețelelor de troli ce au fost constituite la nivelul unor formațiuni politice sau organe de media, urmând ca organizatorii acestora să fie aduși în fața instanțelor”.

Inteligența artificială este folosită în războiul din Ucraina

Fostul premier a explicat că rețelele de troli au căpătat o amploare și mai mare prin utilizarea Inteligenței Artificiale. Năstase a subliniat că utilizarea unor adrese IP din România și din străinătate pot genera efecte semnificatice care să distorsioneze campaniile electorale care vor începe în perioada următoare.

„Această monitorizare este legată și de felul în care acești troli/postaci (profesioniști sau plătiți) pot fi utilizați și de propaganda rusă în contextul războiului din Ucraina”, a scris Adrian Năstase pe blogul său.

Fondatorul grupării ruse de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a spus, la începutul lunii februarie, că el este cel care a fondat și finanțat compania Internet Research Agency (IRA). Este vorba o agenție cunoscută pentru rețeaua de troli folosită pentru a răspândi ideile propagandistice ale Rusiei în întreaga lume în ultimul deceniu.

„Nu am fost niciodată doar un finanțator al Internet Research Agency. Eu am inventat-o, eu am creat-o, eu am condus-o pentru o lungă perioadă“, a declarat Evgheni Prigojin în urmă cu cinci luni. Liderul mercenarilor Wagner a mai adăugat că motivul pentru care a înființat organizația a fost „pentru a proteja spațiul informațional rusesc de propaganda antirusească grosolană și agresivă din partea Occidentului”.

Recomandăm și ..

ULTIMA ORĂ! Renato Usatîi este în Germania la tratament medical. Anunțul a…

ULTIMA ORĂ! Renato Usatîi este în Germania la tratament medical. Anunțul a fost făcut de către liderul PN din clinica medicală din Germania.

Cum să protejăm animalele pe timpul iernii? ANSA vine cu un șir de recomandări

Iarna este tot mai aproape, un anotimp extrem de dificil pentru animalele domestice. Frigul, umiditatea, gheața, alimentația necorespunzătoare și lipsa de activitate, pot cauza anumite probleme de sănătate animalelor. În acest context, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a emis un șir de recomandări pentru...

POLITICĂ. Moldova guvernată de Maia Sandu și PAS “a intrat în perioada…

POLITICĂ. Moldova guvernată de Maia Sandu și PAS "a intrat în perioada protestelor", spune Irina Vlah, care a lansat recent "Platforma Moldova".

FOTO Ministrul Nosatîi, întâlnire cu ambasadorii SUA la Chișinău și București: au discutat despre cooperarea în domeniul apărării

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a avut pe 28 noiembrie, la Chișinău, o întrevedere cu ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec. La întâlnire a participat și ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent Logsdon. Părțile au discutat, printre altele, despre cooperarea în domeniul apărării dintre SUA,...

Presa: Moldoveanul cu stelele lui David în Paris, manifestant pentru aderarea Găgăuziei la Uniunea Vamală

Numele moldoveanul care ar fi desenat stelele lui David pe mai multe clădiri din Paris ar fi Alexandr Cocii. Conform anticorupție.md, în 2014 și 2015 el a manifestat pentru aderarea Găgăuziei la Federația Rusă.  Jurnaliștii relatează că individul are aproximativ 50 de ani. El ar...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă
- fii sociabil -spot_img

Important

ultima ora