ULTIMA ORĂ: Năstase: Toți cei care au folosit trolii vor fi aduși în fața judecătorilor

spot_img

Adrian Năstase a spus că Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul Român de Informații pregătesc o operațiune de amploare, care se va încheia cu o mulțime de arestări. Fostul premier a anunțat cine sunt persoanele vizate.

Adrian Năstase a spus că deține informații că Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și Serviciul Român de Informații (SRI) au constituit un grup de monitorizare a rețelelor de troli din toate formațiunile politice și instituțiile media. Fostul premier a mai adăugat că toți cei care au folosit troli vor fi aduși în fața judecătorilor pentru a lămuri situația.„Vor urma arestări, în România, în lumea trolilor? Din ce am aflat, se pare că la nivelul Ministerului de Interne și al Serviciilor de Informații s-a constituit un colectiv de monitorizare a rețelelor de troli ce au fost constituite la nivelul unor formațiuni politice sau organe de media, urmând ca organizatorii acestora să fie aduși în fața instanțelor”.

Inteligența artificială este folosită în războiul din Ucraina

Fostul premier a explicat că rețelele de troli au căpătat o amploare și mai mare prin utilizarea Inteligenței Artificiale. Năstase a subliniat că utilizarea unor adrese IP din România și din străinătate pot genera efecte semnificatice care să distorsioneze campaniile electorale care vor începe în perioada următoare.

„Această monitorizare este legată și de felul în care acești troli/postaci (profesioniști sau plătiți) pot fi utilizați și de propaganda rusă în contextul războiului din Ucraina”, a scris Adrian Năstase pe blogul său.

Fondatorul grupării ruse de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a spus, la începutul lunii februarie, că el este cel care a fondat și finanțat compania Internet Research Agency (IRA). Este vorba o agenție cunoscută pentru rețeaua de troli folosită pentru a răspândi ideile propagandistice ale Rusiei în întreaga lume în ultimul deceniu.

„Nu am fost niciodată doar un finanțator al Internet Research Agency. Eu am inventat-o, eu am creat-o, eu am condus-o pentru o lungă perioadă“, a declarat Evgheni Prigojin în urmă cu cinci luni. Liderul mercenarilor Wagner a mai adăugat că motivul pentru care a înființat organizația a fost „pentru a proteja spațiul informațional rusesc de propaganda antirusească grosolană și agresivă din partea Occidentului”.

Recomandăm și ..

În gimnaziul ”Taras Șevcenko” din Chișinău vor fi deschise clase cu predare în limbile ucraineană și română

Copii refugiaților ucraineni, dar și cei ai etnicilor ucraineni din țara noastră, vor putea să-și continue studiile în limba maternă și să se integreze mai ușor în sistemul educațional din Republica Moldova. Acest lucru va fi posibil după ce în următorul an de studii,...

Marți, 25 iunie 2024, Moldova va încep oficial negocierile de aderare la UE

Prima Conferință Interguvernamentală Moldova-UE va avea loc pe 25 iunie, informează Cristina Gherasimov, ministrul Integrării Europene. “Ambasadorii țărilor membre pe lângă Uniunea Europeană au agreat, de principiu, cadrele de negociere pentru deschiderea oficială a negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina. Drept urmare, la...

România are două sisteme Patriot operaționale. Armata română ar putea trimite unul din ele Ucrainei

Oficial, România este apărată de două sisteme Patriot. Al doilea echipament a devenit operațional vineri, după ce militarii români au tras două rachete în poligonul Capu Midia, din județul Constanța. Patriot reprezintă cea mai mare achiziție a României de după Revoluție. Ministerul Apărării Naționale...

Republica Moldova și Ucraina încep oficial negocierile de aderare la Uniunea Europeană pe 25 iunie

Prima conferință interguvernamentală, care este considerată începutul negocierilor de aderare a Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană, va avea loc pe data de 25 iunie. Anunțul a fost făcut de Belgia, care deține în acest semestru președinția prin rotație a Uniunii Europene...

🛑Îmi e rușine puțin că nu știam despre ziua onomastică a lui Spiridon Vangheli

🛑Îmi e rușine puțin că nu știam despre ziua onomastică a lui Spiridon Vangheli https://t.me/tudorulianovschi/64

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora