Începe audierea noului grup de candidați non-judecători la funcții în CSM

spot_img

Comisia Pre-Vetting va desfășura, în perioada 14 – 21 iulie, 2023, audierea candidaților din noul grup al non-judecătorilor, înaintați de Parlament la funcția de membru al Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

În total sunt nouă candidați: Aliona Corcenco, Iulian Muntean, Ana Tipa, Veaceslav Guțan, Leonid Chirtoacă, Vitalie Sîli, Nicolae Agachi, Vanu Jereghi, Lucia Popescu.

„Interviurile vor începe vineri, 14 iulie, cu audierea Alionei Corcenco, la 10:00, și a lui Veaceslav Guțan, preconizată pentru ora 12:00, și vor continua pe 19, 20 și 21 iulie. Ora exactă a audierilor va fi anunțată complementar.

Audierile vor avea loc în incinta Institutului Național al Justiției, sala 108 (Alexandru Ion Cuza)(strada M. Kogălniceanu colț cu strada Serghei Lazo 1), iar societatea civilă, reprezentanții mass-media și publicul larg pot participa, prin notificarea prealabilă a Secretariatului Comisiei la press@vettingmd.com.

Comisia menționează că filmarea, transmisiunea live din sala de audieri, precum și fotografierea pe întreaga durată a ședințelor este interzisă. Secretariatul Comisiei va oferi jurnaliștilor interesați fotografii din timpul audierilor. După încheierea audierii, înregistrările video în limbile română și engleză vor fi plasate pe pagina web a Comisiei www.vetting.md în rubrica Transparență -> Audieri și canalul de Youtube https://www.youtube.com/@comisia.prevetting.”, anunță Comisia.

Amintim că, urmare a deciziei Comisiei juridice, numiri și imunități, din 5 mai 2023, Parlamentul a transmis Comisiei Pre-Vetting lista cu nouă candidați non-judecători la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii. Printre aceștia sunt juriști liber profesioniști, avocați și reprezentanți ai societății civile și mediului academic, care vor trece prin procesul de verificare a integrității financiare și etice a Comisiei Pre-Vetting, pentru a putea deveni eligibili să ocupe o funcție de membru permanent în CSM.

 

Recomandăm și ..

Astăzi începe postul dinaintea sărbătorii Nașterii Domnului Iisus Hristos: Zilele cu dezlegare la pește, tradiții și obiceiuri | VIDEO

Astăzi a început postul dinaintea sărbătorii Nașterii Domnului Iisus Hristos. Perioada de abstenență durează 40 de zile, timp în care creștinii trebuie să nu consume alimente de origine animală și să se abțină de la poftele trupești.   În zilele de sec, adică luni, miercuri și...

Stejarul de la Cobâlea, bătrân de peste șapte secole, riscă să se prăbușească

Stejarul secular din satul Cobâlea, raionul Șoldănești, riscă să se prăbușească din cauza unei stări avansate de putrezire. Stejarul lui Ștefan cel Mare, bătrân de șapte secole și care este considerat cel mai longeviv copac de pe teritoriul Moldovei, a fost supus unei verificări...

Război Israel-Hamas, ziua 53: Secretarul american de Stat, a treia vizită în Orientul Mijlociu de la declanșarea războiului

Update: Secretarul american de Stat, Antony Blinken, va efectua o vizită în Israel, Cisiordania și în Emiratele Arabe Unite săptămâna aceasta, a anunțat un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului de Stat al SUA. Blinken va face aceste demersuri diplomatice pentru a facilita suplimentarea...

(video) Maxim Moroșan către Renato Usatîi: Te așteptăm în Consiliul Municipal Bălți, inclusiv, cu scuze publice

Consiliul Municipal Bălți s-a întrunit astăzi în ședință. Socialistul Maxim Moroșan, în context, s-a adresat lui Renato Usatîi, președintele Partidului Nostru, consilier, care n-a venit la ședință.

PUBLIKA WORLD: Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României

2.400 de militari cu 150 de mijloace tehnice și 40 de aeronave au participat la repetiția generală pentru Ziua României.

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă
- fii sociabil -spot_img

Important

ultima ora