Procurorul Vasile Plevan contestă decizia comisiei de Pre-Vetting

spot_img
spot_img

Vasile Plevan, adjunctul interimar al șefei Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, consideră decizia Comisiei Pre-Vetting drept ilegală și spune că o va contesta.

Plevan a declarat pentru Realitatea.md că va publica decizia Comisiei: ”Nu am ce ascunde. Chiar doresc să citiți cu atenție decizia în privința mea. Să o analizați cu a altora care au promovat”.

Precizăm că Vasile Plevan a picat testul integrității pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), a anunțat azi, 12 iulie, Comisia Pre-Vetting. Potrivit deciziei, atât Vasile Plevan, cât și Gheorghe Graur, nu întrunesc criteriile de integritate financiară și etică.

Recomandăm și ..

Curtea Constituțională: Sesizarea comuniștilor privind decretul prin care a fost demis Stoianoglo este inadmisibilă

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea deputaților comuniști Diana Caraman, Constantin Starîș, Vladimir Voronin, Oleg Reidman și Nicolai Rusol, care au solicitat controlul constituționalității decretului de demitere a lui Alexandr Stoianoglo. Documentul a fost semnat de Maia Sandu pe 26 septembrie 2023. Conform parlamentarilor, decretul ar încălca principiul de separare a puterilor în stat, notează...

Ucraina strânge probe pentru CPI privind victimele civile ale minelor terestre lăsate de ruşi

Ucraina a documentat moartea a aproape 300 de civili din cauza minelor terestre lăsate de forţele ruse şi strânge probe pentru Curtea Penală Internaţională (CPI), a anunţat vineri Serviciul ucrainean de securitate (SBU), transmite Reuters.

Premierul Poloniei îl acuză pe fostul ambasador al ţării sale la NATO de contacte cu servicii de informaţii străine

Prim-ministrul polonez Donald Tusk l-a acuzat vineri pe fostul ambasador al Poloniei la NATO, numit în 2019 de fosta putere naţionalistă şi rechemat la sfârşitul lui mai, că a întreţinut contacte cu servicii de informaţii străine şi a obţinut avantaje financiare neautorizate, informează Agerpres.

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora