Autoturismele vor putea fi înregistrate mai simplu

spot_img

Vehiculele vor putea fi înregistrate fără prezentarea documentului ce confirmă achitarea taxei pentru folosirea drumurilor pentru anul în curs.

Totodată, sintagma „testarea tehnică obligatorie” din Codul Fiscal va fi înlocuită cu „inspecția tehnică periodică”. Un proiect de lege în acest sens a fost elaborat de un grup de deputați ai Fracțiunii PAS și votat în prima lectură în cadrul ședinței plenare de astăzi.

Potrivit proiectului, inspecția tehnică periodică a autovehiculelor este o activitate specializată, după reguli fixe și la perioade de timp exacte, prin care se certifică îndeplinirea unor reguli minime de siguranță pentru un anumit autovehicul. Prin trecerea acestei inspecții există siguranța că vehiculul nu va pune în pericol viața conducătorului auto și a celorlalți participanți la trafic din cauza unor defecțiuni tehnice. Testare tehnică presupune efectuarea unor teste (probe, încercări) a vehiculelor noi la etapa de certificare a acestora. Testele au loc în laboratoare specializate, iar vehiculele sunt supuse unei serii de probe de impact frontal, lateral sau de eficiență a sistemelor de siguranță activă.

Totodată, la înmatricularea unui vehicul (transcrierea transmiterii dreptului de proprietate, eliberarea unui duplicat al certificatului de înmatriculare), solicitantul nu va mai fi obligat să prezinte raportul de inspecție tehnică periodică în care este inclusă și dovada achitării taxei pentru folosirea drumurilor. Autorii argumentează că Agenția Servicii Publice, conform competențelor, asigură înregistrarea dreptului de proprietate, acțiune ce nu se referă la admiterea în circulație a vehiculelor.

Modificările propuse vin să aducă în concordanță prevederile Codului fiscal cu prevederile actelor normative din domeniu, cum ar fi Legea privind siguranța traficului rutier, Codul transporturilor rutiere.

De asemenea, proiectul presupune schimbarea, în toate actele normative, a denumirii Registrului de Stat al Transporturilor cu Registrul de stat al vehiculelor.

Recomandăm și ..

Dorin Recean demisionează?

După ce presa a scris vineri despre plecarea din țară a premierului Dorin Recean, acesta nu a apărut în acțiuni publice până astăzi când avea planificat briefing de presă la ora 14:30, anunță INDEX. Cu doar câteva minute până la începerea briefingului, din motive necunoscute,...

100 de mii de lei de la primărie și alte 50 de mii – de la Ministerul Justițiri. Fostul pretor de Buiucani, Valeriu Nemerenco, a obținut un nou câștig...

50 de mii de lei prejudiciu moral cauzat prin neexecutarea în termen rezonabil a hotărârii judecătorești. Este decizia primei instanțe în cazul fostului pretor de Buiucani, Valeriu Nemerenco. Soluția a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău. Suma se adaugă la cele 100 de mii câștigate...

VIDEO Organele de control cer mită? Iată ce acțiuni pot întreprinde agricultorii din Republica Moldova

Verificările spontante și așa zisele nereguli depistate în actele celor care se ocupă cu agricultura, însă fără temei, trebuie raportate la Centrul Național Anticorupție (CNA). Este îndemnul juriștilor moldoveni, în cadrul unei campanii de sensibilizare și informare a opiniei publice, care are drept scop...

Starea de urgență din Moldova ar putea să nu mai fie prelungită. Anunțul făcut de Olesea Stamate | VIDEO

Starea de urgență în Republica Moldova ar putea să nu mai fie prelungită. Despre asta a anunțat președintele Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, în cadrul unei emisiuni de la TV8. Potrivit Olesei Stamate, o nouă hotărâre ar putea fi luată de urgență doar...

Poliția a identificat unul dintre moldovenii care ar fi desenat steaua lui David, în Paris: „A fost implicat în destabilizările dirijare de grupul criminal Șor”

Oamenii legii au stabilit că unul dintre moldovenii care au desenat steaua lui David, pe clădirile din Paris, a fost anterior implicat în „acțiuni de huliganism și destabilizare dirijate de grupul criminal Șor”.

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă
- fii sociabil -spot_img

Important

ultima ora