Încă 10 polițiști de frontieră au fost instruiți în pilotarea dronelor

spot_img

Pe parcursul ultimelor două săptămâni, la Ungheni, în incinta Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei a avut loc un curs de instruire privind „Operarea aeronavelor fără pilot la bord”.

Au beneficiat de aceste instruiri specializate 10 angajați ai Poliției de Frontieră, care vor gestiona sistemele de aeronave fără pilot în activitatea de control și supraveghere a frontierei de stat.

Partea teoretică a cuprins informații generale privind principiile de funcționare, caracteristicile tehnice și regulilor de siguranță în timpul folosirii dronelor. În cadrul ședințelor practice, polițiștii de frontieră au învățat corectitudinea operării dronelor, precum și planificarea tactică a misiunilor de zbor.

Astăzi, 14 iulie 2023, în cadrul ședinței de încheiere a instruirilor, cei 10 angajați ai Poliției de Frontieră au primit certificate ce le confirmă dreptul de pilotare a dronelor. Totodată, la diferite subdiviziuni de frontieră au fost transmise aeronavele fără pilot la bord, primite recent în cadrul proiectelor de dezvoltare.

Amintim că printre prioritățile de bază ale Poliției de Frontieră se numără dezvoltarea și modernizarea capacităților instituționale, prin aplicarea celor mai inovative tehnologii care va permite detectarea timpurie a unor situații de risc în zona de responsabilitate, dar și securizarea frontierei la cel mai înalt nivel.

Recomandăm și ..

Care sunt culorile care te pot ajuta să îți găsești dragostea

Dacă ești în căutarea cuiva special sau speri să-ți duci relația la nivelul următor, poate că ar trebui să-ți regândești ținuta. Asta nu înseamnă că ai nevoie de o schimbare de look sau de o revizuire a dulapului.

Soția lui Budanov, șeful spionajului militar ucrainean, a fost otrăvită

Marianna Budanova, soția șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, a fost otrăvită, a declarat un reprezentant al agenției de informații militare (HUR) pentru The Kyiv Independent.

Ce s-a întâmplat cu Renato Usatîi? Anunță că urmează un tratament în Germania

Renato Usatîi anunță că urmează un tratament în Germania. Declarația a fost făcută de politician pe rețelele de socializare. Liderul „Partidului Nostru” a dezvăluit inițial că nu se află în țară. Ulterior, Renato Usatîi a menționat că din acest motiv nu a avut loc emisiunea...

Controale la companiile din țară: În unele încă se practică munca nedeclarată

25 de companii din Republica Moldova au folosit munca nedeclarată, iar 74 de persoane au fost depistate că muncesc la negru, dintre care doi minori. Este rezultatul mai multor controale desfășurate în perioada octombrie - noiembrie, a declarat directorul adjunct al Inspectoratului de Stat...

Îndemn de a denunța corupția în sistemul educațional

Moldovenii sînt îndemnați să nu tolereze corupția în sistemul de învățămînt și să denunțe cazurile la linia națională de anticorupție: 080055555. „Conform prevederilor articolului 135 a Codului educației, personalului didactic îi este interzis primirea de mijloace bănești și a bunurilor sub orice formă de la...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă
- fii sociabil -spot_img

Important

ultima ora