Moscova își umflă mușchii în fața Occidentului: „În caz de dezastru nuclear, aceste ţări nu vor avea timp să fugă pe Marte”

spot_img

Rusia a acuzat, vineri, Occidentul că sponsorizează „terorismul nuclear”, după ce autorităţile au declarat că o dronă ucraineană a lovit oraşul Kurceatov din vestul Rusiei, unde se află o centrală nucleară similară cu cea de la Cernobîl.

Roman Starovoit, guvernatorul regiunii Kursk din Rusia, care se învecinează cu Ucraina, a declarat că explozia dronei ucrainene a afectat un bloc de locuinţe din Kurceatov, un oraş din epoca sovietică construit pe malul unui lac de răcire pentru centrala nucleară Kursk, care este încă în funcţiune, releatează Reuters, citată de News.ro.

„O dronă s-a prăbuşit în oraşul Kurceatov în timpul nopţii”, a anunţat Starovoit pe Telegram. „Din fericire, niciunul dintre localnici nu a fost rănit. Instalaţiile critice nu au fost avariate ca urmare a prăbuşirii dronei şi a detonării ulterioare a acesteia”, a precizat guvernatorul. Singurele daune au fost la faţada şi geamurile unui bloc de apartamente, a adăugat el, spunând că autorităţile îi vor ajuta pe locuitori să-şi repare locuinţele.

Nu a existat nicio reacţie imediată din partea Ucrainei, care la rândul ei este supusă în mod regulat atacurilor în masă cu drone ruseşti, dar care rareori comentează asupra propriilor presupuse atacuri cu drone şi acte de sabotaj pe care le-ar comite în interiorul Rusiei.

Incidentul de la Kurceatov, care vine după ce Rusia a declarat că a distrus două drone ucrainene lângă Kremlin în luna mai, a stârnit o reacţie furioasă din partea Ministerului rus de Externe, având în vedere apropierea de o centrală nucleară.

„Occidentul, acuzat că sponsorizează terorismul nuclear”

“Ţările care le furnizează (dronele) regimului de la Kiev plănuiesc să se retragă pe Marte dacă va avea loc un dezastru nuclear? Nu vor avea timp”, a declarat sarcastic purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova (foto articol). „Oamenii din ţările NATO ar trebui să realizeze că guvernele lor sponsorizează terorismul nuclear practicat de regimul de la Kiev”, a afirmat Zaharova.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că sistemele de apărare aeriană ale Rusiei funcţionează eficient, comentând informaţii neconfirmate apărute pe reţelele sociale că astfel de sisteme au fost folosite pentru a respinge atacuri cu drone, dar a spus că este evident că Ucraina continuă să încerce să lovească ţinte din interiorul Rusiei.

Serviciul de securitate rus FSB a declarat în august anul trecut că securitatea în jurul instalaţiilor nucleare a fost întărită după ce oameni despre care se spunea că sunt sabotori ucraineni au distrus liniile electrice care alimentează centrala nucleară Kursk, perturbând temporar funcţionarea acesteia.

Aleksei Lihaciov, şeful agenţiei nucleare de stat Rosatom din Rusia, a declarat joi la televiziunea de stat că securitatea centralelor nucleare este „sub control” şi că au fost luate toate măsurile necesare, inclusiv asigurarea unor capacităţi de apărare aeriană.

Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de mult timp că riscă să provoace o catastrofă nucleară prin bombardamente la o altă instalaţie, centrala nucleară Zaporojie, aflată pe teritoriul controlat de ruşi în sudul Ucrainei.

Recomandăm și ..

ULTIMA ORĂ! Socialistul Iurie Popa a fost ales președinte al raionului Ocnița.

ULTIMA ORĂ! Socialistul Iurie Popa a fost ales președinte al raionului Ocnița.

Cinci școli au rămas închise marți, iar alte șase au desfășurat orele online, anunță MEC

Cinci instituții de învățământ general nu au activat marți, 28 noiembrie, din cauza întreruperii alimentării cu energie electrică, în urma condițiilor meteorologice din ultimele zile. Alte șase școli au desfășurat lecțiile în regim online, conform unui comunicat al Ministerului Educației și Cercetării (MEC). Instituțiile...

TRANSNISTRIA. 2024 a fost declarat în regiunea transnistreană “Anul valorilor familiale”.

TRANSNISTRIA. 2024 a fost declarat în regiunea transnistreană "Anul valorilor familiale".

Mașină, distrusă de flăcări în capitală

În dimineața zilei de astăzi, pompierii au fost solicitați să stingă o mașină cuprinsă de flăcări. Cazul a avut loc în capitală pe strada Contantin Vîrnav 13. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 07:59, notează Noi.md. La fața locului, pentru stingerea arderii a...

Trei echipe canine ale Poliției de Frontieră au trecut cu succes examenul de dresaj în Republica Cehă

Trei echipe canine, care își exercită activitatea de serviciu la Sectoarele Poliției de Frontieră Ungheni, Tudora și Basarabeasca au trecut cu succes examenul de absolvire a cursului specializat în dresaj canin, organizat în orașul Hermanice, Republica Cehă. Cursul intensiv, desfășurat în perioada septembrie-noiembrie 2023, a...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă
- fii sociabil -spot_img

Important

ultima ora