Viena a devenit centrul spionilor ruși din Europa

spot_img

Cotidianul britanic Financial Times (FT), citând surse, a notat că Viena, capitala Austriei, a devenit centrul spionilor ruși din Europa.

Jurnaliștii britanici au relatat că Viena s-a transformat în centrul ofițerilor de informații ruși care lucrează în Europa, întrucât după începerea operațiunii speciale din Ucraina, Austria aproape că nu a redus misiunea diplomatică a Federației Ruse. Sursele cotidianului au spus că acest lucru se datorează particularităților legislației austriece.

„În Austria, nu există un cadru legislativ care să permită reglementarea activităților de informații care nu sunt îndreptate “în detrimentul” țării. Peste 180 de diplomați ruși acreditați rămân în Austria. Aproape o treime dintre ei folosesc acoperirea diplomatică pentru a colecta informații”, scrie FT, citată de publicația rusă Kommersant.

Austria a expulzat doar patru diplomați ruși

Britanicii mai notează că serviciile secrete rusești folosesc Viena în vederea unei operațiuni masive de supraveghere electronică. Mai mult, spun cei de la Financial Times, acoperișurile fiecărei clădiri diplomatice rusești din Austria sunt dotate cu cupole și copertine care ascund dispozitive de spionaj.

De la începutul invaziei rusești pe scară largă în Ucraina (februarie 2022), statele occidentale au expulzat în total peste 600 de diplomați ruși, mulți dintre aceștia fiind suspecați de spionaj. Peste 40 de diplomați ruși au fost expulzați din Germania, Franța și Polonia, peste 30 din Estonia, Slovacia și Slovenia, iar din Bulgaria peste 80. Între timp, Austria a expulzat doar patru diplomați ruși.

Recomandăm și ..

ANULARE. După ce presa a scris vineri despre plecarea din țară a…

ANULARE. După ce presa a scris vineri despre plecarea din țară a premierului Dorin Recean, acesta nu a apărut în acțiuni publice până astăzi când avea planificat briefing de presă la ora 14:30. Cu doar câteva minute până la începerea briefingului, din motive necunoscute,...

Proces penal în cazul celor două persoane găsite fără suflare într-o mașină blocată în nămeți

Inspectoratul de Poliție Căușeni a pornit un proces penal în cazul celor două persoane găsite moarte într-un automobil blocat în nămeți în apropiere de satul Coșcalia. Informația a fost confirmată pentru IPN de către ofițerul de presă al IP Căușeni, Mariana Didenco.Potrivit sursei citate,...

Cinci instituții de învățământ general nu au activat astăzi din cauza întreruperii de curent

Cinci instituții de învățământ general nu au activat astăzi, 28 noiembrie, din cauza întreruperii alimentării cu energie electrică, urmare a condițiilor meteorologice din ultimele zile. Alte șase școli au desfășurat lecțiile în regim online, anunță Ministerul Educației.

Un student de 18 ani din Rusia riscă 10 ani de închisoare pentru că a criticat RĂZBOIUL din Ucraina. Este cel mai tânăr rus judecat

Procesul unui student de 18 ani, cel mai tânăr rus judecat pentru răspândirea de „informaţii false” despre armata rusă, a început luni la Odinţovo, o suburbie în vestul Moscovei, notează Digi24.ro.

Echipa Laolaltă te invită la Marșul de noapte „LAOLALTĂ mai în siguranță”

Cartiere întunecate, alei neiluminate – cu toții am simțit la un moment dat că nesiguranța ne însoțește în călătoriile noastre nocturne. La nivel mondial, statisticile arată că femeile și fetele se simt cel mai des în pericol, atunci când merg pe stradă, în special...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă
- fii sociabil -spot_img

Important

ultima ora