Încasări de peste 600 milioane raportează Serviciul Vamal

spot_img

În perioada 10 – 16 iulie 2023, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 639,03 milioane de lei, iar de la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 17,6 miliarde lei, fiind atestată o creștere de 3,3 % față de încasările din intervalul corespondent al anului 2022.

Totodată, în perioada 10 – 16 iulie 2023, de către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 21 milioane lei, ceea ce reprezintă 3,3 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 11645 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 83670 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 21836 și, respectiv, 15769 traversări.

De menționat că, banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată, au fost constatate 40 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 117 mii de lei.

Recomandăm și ..

A treia zi pe întuneric: 24 de localități rămân în continuare fără lumină

Încă 24 de localități din R. Moldova au rămas parțial sau în totalitate deconectate de la energia electrică, urmare a condițiilor meteorologice din ultimele zile, informează compania Premier Energy. Potrivit instituției, serviciile specializate continuă lucrările de realimentare cu energie electrică a consumatorilor afectați de...

ULTIMA ORĂ! Socialistul Iurie Popa a fost ales președinte al raionului Ocnița.

ULTIMA ORĂ! Socialistul Iurie Popa a fost ales președinte al raionului Ocnița.

Cinci școli au rămas închise marți, iar alte șase au desfășurat orele online, anunță MEC

Cinci instituții de învățământ general nu au activat marți, 28 noiembrie, din cauza întreruperii alimentării cu energie electrică, în urma condițiilor meteorologice din ultimele zile. Alte șase școli au desfășurat lecțiile în regim online, conform unui comunicat al Ministerului Educației și Cercetării (MEC). Instituțiile...

TRANSNISTRIA. 2024 a fost declarat în regiunea transnistreană “Anul valorilor familiale”.

TRANSNISTRIA. 2024 a fost declarat în regiunea transnistreană "Anul valorilor familiale".

Mașină, distrusă de flăcări în capitală

În dimineața zilei de astăzi, pompierii au fost solicitați să stingă o mașină cuprinsă de flăcări. Cazul a avut loc în capitală pe strada Contantin Vîrnav 13. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 07:59, notează Noi.md. La fața locului, pentru stingerea arderii a...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă
- fii sociabil -spot_img

Important

ultima ora