Vremea extremă – recorduri în China de 52,2 grade Celsius

spot_img

O localitate izolată din nord-vestul arid al Chinei a îndurat duminică temperaturi de peste 52 de grade Celsius, a anunțat presa de stat, stabilind un record pentru o țară care se lupta cu o vreme de minus 50 de grade Celsius în urmă cu doar șase luni, transmite Reuters.

Temperatura de duminică a depășit recordul anterior de 50,3 grade Celsius, măsurat în 2015 în apropiere de Ayding, în depresiune, un bazin vast de dune de nisip și lacuri uscate la peste 150 m sub nivelul mării.

Începând din aprilie, țări din Asia au fost afectate de mai multe runde de temperaturi record, alimentând îngrijorările cu privire la capacitatea lor de a se adapta la o climă în schimbare rapidă. Obiectivul de a menține încălzirea globală pe termen lung în limita a 1,5 grade Celsius este tot mai departe de a fi atins, spun experții în domeniul climei.

Temperaturile ridicate și prelungite din China au pus la încercare rețelele electrice și culturile, iar îngrijorările legate de o posibilă repetare a secetei de anul trecut, cea mai severă din ultimii 60 de ani, sunt din ce în ce mai mari.

China nu este străină de variațiile dramatice ale temperaturilor de-a lungul anotimpurilor, dar aceste variații sunt din ce în ce mai mari.

La 22 ianuarie, temperaturile din Mohe, un oraș din provincia Heilongjiang din nord-estul țării, au scăzut până la minus 53 de grade Celsius, potrivit biroului meteorologic local, depășind precedentul minim istoric al Chinei, de minus 52,3 grade Celsius, stabilit în 1969.

De atunci, cele mai abundente ploi din ultimul deceniu au lovit centrul Chinei, devastând câmpurile de grâu într-o zonă cunoscută ca fiind grânarul țării.

Săptămâna aceasta, Statele Unite și China încearcă să relanseze eforturile de combatere a încălzirii globale, iar John Kerry, trimisul special al SUA pentru climă, se află la Beijing și poartă discuții cu omologul său chinez, Xie Zhenhua.

 

Recomandăm și ..

Echipa Laolaltă te invită la Marșul de noapte „LAOLALTĂ mai în siguranță”

Cartiere întunecate, alei neiluminate – cu toții am simțit la un moment dat că nesiguranța ne însoțește în călătoriile noastre nocturne. La nivel mondial, statisticile arată că femeile și fetele se simt cel mai des în pericol, atunci când merg pe stradă, în special...

O fată de 15 ani din raionul Drochia, dispărută de peste o lună

Poliția solicită sprijinul cetățenilor în vederea găsirii unei fete de 15 ani din satul Popeștii de Jos, raionul Drochia, anunță Inspectoratul General al Poliție marți, 28 noiembrie, la peste o lună de la dispariția tinerie. „Acum o săptămână am fost sesizați că minora a...

„Tânărul decedat avea 18 ani”. Noi detalii despre persoana găsită moartă lângă fostul „Hotel Național” | VIDEO

Un tânăr de 18 ani a fost găsit fără suflare lângă fostul Hotel Național din Capitală. Poliția spune că a fost sesizată în această dimineață, după ora 07:00.    NATALIA STATI, ofițerul de presă al Poliției Capitalei: „Medicii de pe ambulanță au comunicat angajaților Poliției că...

ULTIMA ORĂ! Proces penal pe cazul decesului a doi soți, aflați în…

ULTIMA ORĂ! Proces penal pe cazul decesului a doi soți, aflați în mașina acoperită cu zăpadă.

POLIȚIE. În contextul cetățenilor moldoveni implicați în desenarea stelei lui David pe…

POLIȚIE. În contextul cetățenilor moldoveni implicați în desenarea stelei lui David pe mai multe clădiri din Paris, Franța, Poliția din Republica Moldova a stabilit că este vorba de aceeași persoană care anterior a fost implicată în acțiuni de huliganism și destabilizare dirijate de grupul...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă
- fii sociabil -spot_img

Important

ultima ora