Vremea extremă – recorduri în China de 52,2 grade Celsius

spot_img

O localitate izolată din nord-vestul arid al Chinei a îndurat duminică temperaturi de peste 52 de grade Celsius, a anunțat presa de stat, stabilind un record pentru o țară care se lupta cu o vreme de minus 50 de grade Celsius în urmă cu doar șase luni, transmite Reuters.

Temperatura de duminică a depășit recordul anterior de 50,3 grade Celsius, măsurat în 2015 în apropiere de Ayding, în depresiune, un bazin vast de dune de nisip și lacuri uscate la peste 150 m sub nivelul mării.

Începând din aprilie, țări din Asia au fost afectate de mai multe runde de temperaturi record, alimentând îngrijorările cu privire la capacitatea lor de a se adapta la o climă în schimbare rapidă. Obiectivul de a menține încălzirea globală pe termen lung în limita a 1,5 grade Celsius este tot mai departe de a fi atins, spun experții în domeniul climei.

Temperaturile ridicate și prelungite din China au pus la încercare rețelele electrice și culturile, iar îngrijorările legate de o posibilă repetare a secetei de anul trecut, cea mai severă din ultimii 60 de ani, sunt din ce în ce mai mari.

China nu este străină de variațiile dramatice ale temperaturilor de-a lungul anotimpurilor, dar aceste variații sunt din ce în ce mai mari.

La 22 ianuarie, temperaturile din Mohe, un oraș din provincia Heilongjiang din nord-estul țării, au scăzut până la minus 53 de grade Celsius, potrivit biroului meteorologic local, depășind precedentul minim istoric al Chinei, de minus 52,3 grade Celsius, stabilit în 1969.

De atunci, cele mai abundente ploi din ultimul deceniu au lovit centrul Chinei, devastând câmpurile de grâu într-o zonă cunoscută ca fiind grânarul țării.

Săptămâna aceasta, Statele Unite și China încearcă să relanseze eforturile de combatere a încălzirii globale, iar John Kerry, trimisul special al SUA pentru climă, se află la Beijing și poartă discuții cu omologul său chinez, Xie Zhenhua.

 

Recomandăm și ..

FOTO Mașini retro folosite de foștii demnitari ai țării, expuse în fața Parlamentului

Din 21 mai mașinile de epocă ale legislativului vor fi expuse în scuarul Parlamentului. Acestea vor putea fi vizitate până la data de 23 mai. Astfel, vor fi expuse mijloacele de transport cu care se deplasau foștii demnitari ai țării: Limuzina „Gaz-14”, anul producerii 1987,...

Dezvăluiri despre accidentul în care a murit Raisi: Un cleric a mai trăit o oră după impact și a încercat să ia legătura cu Teheranul

Apar noi informații despre accidentul de elicopter în care și-a pierdut viața președintele Iranului, Ebrahim Raisi, și ministrul de Externe. Unul dintre clericii de rang înalt aflat la bord a mai trăit o oră după impact, timp în care a încercat să ia...

(VIDEO) Studenții care trăiesc în căminul numărul 5 al USM sunt terorizaţi de câinii vagabonzi

O haită de câini fără stăpân a băgat frica în oamenii care pășesc pe teritoriul căminului studențesc numărul 5 al Universității de Stat din Moldova. Mulți au fost atacați și mușcați, iar această problemă rămâne nerezolvată de ani de zile. Șeful Departamentului social al...

Ministerul Apărării: unități de tehnică militară se vor deplasa pe drumurile naționale. „Nu are tangență cu situația de securitate din regiune”

În perioada mai-iulie, curent, tehnica militară din dotarea unor unități ale Armatei Naționale se va deplasa din locurile de dislocare permanentă spre cele temporare, informează luni, 20 mai, Ministerul Apărării (MA). Potrivit reprezentanților MA, acțiunea are loc în legătură cu procesul de renovare a unor unități militare ale Armatei Naționale și în acest context,...

Peste 30 de mii de oameni au participat la „Festivalul Prieteniei între Popoare”, organizat de blocul „Victorie”

Blocul politic „Victorie” a organizat la Orhei, Bălți, Taraclia și Comrat „Festivalul Prieteniei între Popoare”, marcat de unitatea poporului care are dreptul de a alege. Numeroși locuitori s-au adunat pe străzile centrale ale orașelor, venind în familii numeroase - cu copii, bunici și...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora