ULTIMA ORĂ: Comisia Europeană va recomanda începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE

spot_img
spot_img

Comisia Europeană va recomanda în luna octombrie începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană.

Anunțul a fost făcut de corespondentul european, Rikard Jozwiak pe pagina sa de Twitter. Acesta face referire la proiectul documentului ce urmează să fie examinat în toamnă.

„A început redactarea raportului Comisiei Europene privind extinderea, care urmează să fie prezentat în a doua jumătate a lunii octombrie. Situația actuală este că vor exista recomandări pentru ca Ucraina și Moldova să înceapă negocierile de aderare la UE și Georgia să obțină statutul de candidat. Dar este nevoie de un consens al celor 27 de membri UE în decembrie”, a mai scris Rikard Jozwiak.

În data de 23 iunie 2022, Consiliul European a decis să răspundă cererii de aderare a Republicii Moldova la UE, depuse pe 3 martie a aceluiași an, și să-i ofere statut de țară candidată, în urma avizului Comisiei Europene. Avizul Comisiei a venit și cu un set de nouă recomandări pe care autoritățile de la Chișinău trebuie să le îndeplinească înainte de începerea negocierilor de aderare la UE.

 

Recomandăm și ..

Curtea Constituțională: Sesizarea comuniștilor privind decretul prin care a fost demis Stoianoglo este inadmisibilă

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea deputaților comuniști Diana Caraman, Constantin Starîș, Vladimir Voronin, Oleg Reidman și Nicolai Rusol, care au solicitat controlul constituționalității decretului de demitere a lui Alexandr Stoianoglo. Documentul a fost semnat de Maia Sandu pe 26 septembrie 2023. Conform parlamentarilor, decretul ar încălca principiul de separare a puterilor în stat, notează...

Ucraina strânge probe pentru CPI privind victimele civile ale minelor terestre lăsate de ruşi

Ucraina a documentat moartea a aproape 300 de civili din cauza minelor terestre lăsate de forţele ruse şi strânge probe pentru Curtea Penală Internaţională (CPI), a anunţat vineri Serviciul ucrainean de securitate (SBU), transmite Reuters.

Premierul Poloniei îl acuză pe fostul ambasador al ţării sale la NATO de contacte cu servicii de informaţii străine

Prim-ministrul polonez Donald Tusk l-a acuzat vineri pe fostul ambasador al Poloniei la NATO, numit în 2019 de fosta putere naţionalistă şi rechemat la sfârşitul lui mai, că a întreţinut contacte cu servicii de informaţii străine şi a obţinut avantaje financiare neautorizate, informează Agerpres.

Google blochează utilizatorii YouTube Premium care utilizează VPN-uri pentru tarife mai mici

Google a început să blocheze accesul abonaților YouTube Premium care folosesc servicii VPN pentru a-și înregistra abonamentul în țări cu tarife mai mici, scrie Playtech.ro. Acești utilizatori sperau să profite de beneficiile YouTube fără reclame la un cost redus, chiar și după ce se conectau din țara lor natală. YouTube Premium este un abonament plătit...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora