Biden a făcut apel la Israel să respecte “legile războiului”

spot_img
spot_img

Joe Biden a cerut miercuri Israelului să respecte “legile războiului” în răspunsul său la atacul fără precedent lansat sâmbătă din Fâşia Gaza împotriva teritoriului său de mişcarea islamistă palestiniană Hamas.

“Unul dintre lucrurile pe care i le-am spus (premierului israelian Benjamin Netanyahu) este că este foarte important ca Israelul, cu toată furia şi frustrarea (…) care există, să acţioneze conform legilor războiului”, a declarat preşedintele american în timpul unei întâlniri cu reprezentanţi ai comunităţii evreieşti din Statele Unite.

Preşedintele american a declarat că atacul de sâmbătă a fost “răul pur” şi o “campanie de cruzime pură împotriva poporului evreu”.

“Tăcerea înseamnă complicitate”, a spus Biden. “Refuz să tac”. El a spus că a vorbit din nou cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, şi că SUA “suplimentază” asistenţa militară suplimentară pentru Forţele de Apărare ale Israelului.

El a spus că SUA “lucrează la fiecare aspect” al crizei ostaticilor din Israel, dar că “ideea că voi sta aici în faţa voastră şi vă voi spune ce fac este bizară”.

Recomandăm și ..

Polonia ia în calcul să doboare rachete rusești deasupra Ucrainei

Ministrul polonez de Externe Radoslaw Sikorski susține că Varșovia ia în considerare o propunere din partea Kievului de a doborî rachetele rusești care se îndreaptă spre teritoriul polonez în timp ce acestea se află încă în spațiul aerian ucrainean, scrie BBC.

Concluziile summitului NATO de la Washington: Alianţa se pregăteşte pentru un conflict direct cu Rusia

Putin nu va putea supravieţui războiului din Ucraina. Este concluzia administraţiei americane după summit-ul aniversar de la Washington. Deciziile luate de liderii NATO arată că Alianţa se pregăteşte pentru un conflict direct cu Rusia, dar şi pentru eventuale tensiuni venite dinspre China sau Iran. României i-a fost promisă securitate sporită la Marea Neagră...

Niciun strop de ploaie în acest weekend; Meteorologii anunță temperaturi de până la 40 de grade Celsius

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunță prognoza meteo pentru intervalul 13-15 iulie 2024. În acest weekend, avem parte de vreme caniculară.

DRUM. Din cauza temperaturilor atmosferice înalte, drumul se beton pe traseul Bălți – Chișinău,…

DRUM. Din cauza temperaturilor atmosferice înalte, drumul se beton pe traseul Bălți - Chișinău, în apropiere de Bălți, a fost deformat. http://t.me/indexMD

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora