Joe Biden merge miercuri în Israel. Planul SUA pentru a ajuta populația din Fâșia Gaza

spot_img
spot_img

Preşedintele american Joe Biden se va deplasa miercuri în Israel pentru o vizită de solidaritate în urma atacului Hamas din 7 octombrie, a anunţat secretarul american de stat Antony Blinken.

“Preşedintele va reafirma solidaritatea Statelor Unite cu Israelul şi angajamentul nostru neclintit faţă de securitatea sa”, a declarat Blinken marţi dimineaţa, după o noapte de discuţii maraton la Tel-Aviv cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu.

“Israelul are dreptul şi datoria de a-şi apăra poporul împotriva Hamas şi a altor terorişti şi de a preveni atacuri viitoare”, a adăugat şeful diplomaţiei americane.

Preşedintele Biden “va auzi de la Israel ce are nevoie pentru a-şi apăra poporul şi vom continua să lucrăm cu Congresul pentru a satisface aceste nevoi”, a continuat el.

El a anunţat că Statele Unite au obţinut garanţii din partea Israelului cu privire la livrarea de ajutor umanitar extern către Fâşia Gaza care este blocată, într-un moment în care Israelul pregăteşte o ofensivă terestră împotriva teritoriului guvernat de mişcarea islamistă Hamas.

Preşedintele Joe Biden speră să “audă de la Israel cum îşi va desfăşura operaţiunile într-un mod care să minimizeze victimele civile şi să permită furnizarea de ajutor umanitar civililor din Gaza într-un mod care să nu aducă beneficii Hamas”, a spus Blinken.

“La cererea noastră, Statele Unite şi Israel au convenit să dezvolte un plan care va permite ajutorului umanitar din partea ţărilor donatoare şi organizaţiilor multilaterale să ajungă la civilii din Gaza”, a explicat el. El a mai informat că cele două părţi discută despre “posibilitatea de a crea zone care să permită menţinerea civililor departe de pericol”.

Recomandăm și ..

JO 2024: Flacăra olimpică soseşte la Paris de Ziua Naţională a Franţei

Flacăra olimpică, al cărei periplu prin Franţa a început în luna mai la Marsilia, după o ceremonie fastuoasă la sosirea sa din Grecia, este aşteptată duminică la Paris, chiar de Ziua Naţională a ţării gazdă a Jocurilor Olimpice de vară din acest an (26 iulie-11 august).

Opere ale pictorului român Ion Theodorescu-Sion, prezentate la Muzeul Național de Artă al Moldovei

Opere de artă ce aduc în prim-plan portrete ale țăranilor și portrete de femei, precum și o diversitate de naturi statice au fost prezentate publicului larg la Muzeul Național de Artă al Moldovei. Expoziția cuprinde lucrări ale celebrului pictor român Ion Theodorescu-Sion, din colecțiile private și ale muzeelor din România, transmite IPN.

Traficul rutier pe bulevardul Decebal din capitală, suspendat în totalitate până diseară; Se execută lucrări de reparație

Primăria Chișinău informează conducătorii auto și pietonii că începând de ieri, 12 iulie, ora 19:00, și până astăzi, 13 iulie, ora 21:00, traficul rutier pe bd. Decebal, tronsonul cuprins între bd. Iuri Gagarin și str. Trandafirilor, va fi suspendat total.

O femeie i-a tăiat penisul soțului supărată pentru ce a spus acesta în timpul actului sexual. Riscă de la 12 la 40 de ani de închisoare

O soție furioasă i-a tăiat penisul soțului ei după ce acesta ar fi rostit numele altei femei în timp ce făceau sex, potrivit Daily Mail Online. Bărbatul a ajuns la spital, iar femeia a fost arestată.

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora