Republica Moldova se mai împrumută cu 86 de milioane de euro

spot_img
spot_img

A fost semnat Acordul-cadru de împrumut pentru construcția Spitalului Regional Bălți

La 16 octombrie a fost semnat Acordul-cadru de împrumut între Ministerul Sănătății și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB) pentru realizarea proiectului „Construcția Spitalului Regional Bălți”.

Documentul prevede acordarea unui împrumut din partea CEB, în valoare de 86 de milioane de euro, Guvernului Republicii Moldova.

Proiectul presupune construcția unui spital regional, de nivel terțiar, cu un număr total de 340 de paturi în regim de spitalizare și 78 de paturi în regim ambulatoriu. Noul spital va permite locuitorilor din nordul țării să aibă acces la servicii medicale de înaltă performanță.

Costul total al proiectului este estimat la 108 milioane de euro, finanțarea CEB fiind de 80,6%, iar restul banilor reprezintă contribuția Guvernului Republicii Moldova.

Recomandăm și ..

Concluziile summitului NATO de la Washington: Alianţa se pregăteşte pentru un conflict direct cu Rusia

Putin nu va putea supravieţui războiului din Ucraina. Este concluzia administraţiei americane după summit-ul aniversar de la Washington. Deciziile luate de liderii NATO arată că Alianţa se pregăteşte pentru un conflict direct cu Rusia, dar şi pentru eventuale tensiuni venite dinspre China sau Iran. României i-a fost promisă securitate sporită la Marea Neagră...

Niciun strop de ploaie în acest weekend; Meteorologii anunță temperaturi de până la 40 de grade Celsius

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunță prognoza meteo pentru intervalul 13-15 iulie 2024. În acest weekend, avem parte de vreme caniculară.

DRUM. Din cauza temperaturilor atmosferice înalte, drumul se beton pe traseul Bălți – Chișinău,…

DRUM. Din cauza temperaturilor atmosferice înalte, drumul se beton pe traseul Bălți - Chișinău, în apropiere de Bălți, a fost deformat. http://t.me/indexMD

La Chișinău au fost lansate primele licitații pentru capacități mari de energie regenerabilă

La Chișinău au fost lansate ieri, 12 iulie, primele licitații pentru construcția parcurilor eoliene și fotovoltaice cu o capacitate totală de 165 MW. Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a subliniat că acestea vor aduce investiții de peste 190 de milioane de euro în economie și ne vor ajuta să sporim independența energetică și să atingem...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă

Important

ultima ora