Vlad Filat: „PAS nu este partid politic, PAS este un fenomen social periculos”

spot_img

„PAS nu a fost și nu este un partid politic. Nu a avut și nu are idei și planuri concrete de dezvoltare, modernizare și construcție. De la apariție, PAS a fost o forță de atac și distrugere. Însă, PAS nu atacă probleme, ci oameni”. Comentariul a fost făcut de liderul PLDM, Vlad Filat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, transmite Unimedia.

„PAS nu ajută oamenii să devină mai buni, mai eficienți, mai corecți. PAS atacă oamenii, îi umilește, demotivează, subordonează, blochează, asuprește, dezbină și alungă. PAS nu este un partid și nu comunică cu societatea. PAS desconsideră societatea. PAS nu este un partid și nu are un dialog intern. PAS își asuprește membrii și le cere supunere oarbă.

PAS este un fenomen social periculos, care servește o persoană și satisface dorințele personale ale dânsei. În paralel, alți, foarte puțini, cei mai importanți capi ai PAS, își mai satisfac și niște dorințe personale de-ale lor. PAS nu cunoaște compasiune, milă și dragoste față de oameni.

Aceste calități sunt în conflict direct cu ADN-ul PAS, bazat pe egoism, pe autoapreciere și pe aroganță. PAS își apără agresiv dreptul la egoism, autoapreciere și aroganță, din aceste motive, în permanență atacă oameni și păreri.

Astfel se explică derapajele dictatoriale ale PAS și eșecul lor pe toate dimensiunile: economie, finanțe publice, justiție, administrare socială, pe dimensiunea demografică. Astfel se explică și căutarea vinovaților în afara cercului PAS – când de fapt, de peste 2 ani PAS are toată puterea și ia toate deciziile în Republica Moldova. Astfel se explică de ce PAS nu vede nimic imoral în creșterea salariilor miniștrilor de la 25 000 lei până la 75 000 lei, iar a pensiilor de la 2 000 la 2 300 lei”, susține Vlad Filat.

„PAS nu se va schimba. Ăsta este ADN-ul PAS.

PAS nu poate fi altfel, iar noi, societatea Republicii Moldova, urmează să înțelegem amenințările grave ale acestui fenomen, să ne pregătim de tratarea efectelor acestui fenomen distrugător, care deja a afectat puternic potențialul nostru social, demografic și economic. Și să ne pregătim pentru a preveni în viitor ajungerea la putere a fenomenelor de acest gen.

Theodore Roosevelt, unul dintre Președinții SUA, a spus cândva: „A educa mintea unui om, fără a-l educa moral și spiritual – înseamnă a educa o amenințare pentru societate”.

Mesajul transmis de Theodore Roosevelt este unul larg și vizează inclusiv, și în special, puterea publică. Puterea nu face oamenii mai buni, sau mai răi. Oamenii ajunși în birourile publice mari, folosesc instrumentele puterii în funcție de educația lor morală și spirituală. Ori în funcție de lipsa acesteia”, a mai adăugat președintele PLDM.

„Să fie clar. Nu m-am referit și nu mă refer la valorile morale și sociale ale Dnei Maia Sandu, în calitate de cetățean obișnuit. Or, Președinta RM, fiind și conducătorul PAS, nu este cetățean obișnuit. Agenda Președintei RM, deciziile dânsei, acțiunile și inacțiunile dnei Președintă au impact asupra fiecărui cetățean al Republicii Moldova. Și atunci când în biroul Președintei RM există un deficit de compasiune, de milă și de dragoste față de oameni – deficitul îl simt și îl plătesc toți locuitorii Republicii Moldova. Când în biroul Președintei RM există prea mult egoism și prea multă autoapreciere – acestea le simt și le plătesc toți locuitorii Republicii Moldova. Când în biroul Președintei RM domnește aroganța și incompetența – o simt toți locuitorii Republicii Moldova.

Anul acesta, apoi în 2024 și în 2025, avem posibilitatea să înlăturăm de la putere fenomenul PAS și să învățăm lecțiile. Lecții, care deja ne-au costat prea mult, și încă ne vor mai costa.

Între timp, Republica Moldova încă mai are oameni competenți și cu o educație morală și spirituală valoroasă. Republica Moldova încă mai are putere intelectuală, care poate genera o putere economică suficientă, pentru a asigura un nivel decent de bunăstare pentru toți cei care locuiesc în Republica Moldova.

Acum este timpul când noi alegem cum va arăta Republica Moldova în viitor.

Vom trăi într-o țară săracă, slabă și fără perpectivă ori vom construi o Moldovă mai dezvoltată, mai modernă, mai autosuficientă economic și financiar, în care oamenii au un nivel de bunăstare mai înalt și mai multă libertate? Chiar dacă nu întotdeauna credem în asta, dar anume noi alegem viitorul nostru”,a conchis Vlad Filat.

Recomandăm și ..

ULTIMA ORĂ! Renato Usatîi este în Germania la tratament medical. Anunțul a…

ULTIMA ORĂ! Renato Usatîi este în Germania la tratament medical. Anunțul a fost făcut de către liderul PN din clinica medicală din Germania.

Cum să protejăm animalele pe timpul iernii? ANSA vine cu un șir de recomandări

Iarna este tot mai aproape, un anotimp extrem de dificil pentru animalele domestice. Frigul, umiditatea, gheața, alimentația necorespunzătoare și lipsa de activitate, pot cauza anumite probleme de sănătate animalelor. În acest context, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a emis un șir de recomandări pentru...

POLITICĂ. Moldova guvernată de Maia Sandu și PAS “a intrat în perioada…

POLITICĂ. Moldova guvernată de Maia Sandu și PAS "a intrat în perioada protestelor", spune Irina Vlah, care a lansat recent "Platforma Moldova".

FOTO Ministrul Nosatîi, întâlnire cu ambasadorii SUA la Chișinău și București: au discutat despre cooperarea în domeniul apărării

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a avut pe 28 noiembrie, la Chișinău, o întrevedere cu ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec. La întâlnire a participat și ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent Logsdon. Părțile au discutat, printre altele, despre cooperarea în domeniul apărării dintre SUA,...

Presa: Moldoveanul cu stelele lui David în Paris, manifestant pentru aderarea Găgăuziei la Uniunea Vamală

Numele moldoveanul care ar fi desenat stelele lui David pe mai multe clădiri din Paris ar fi Alexandr Cocii. Conform anticorupție.md, în 2014 și 2015 el a manifestat pentru aderarea Găgăuziei la Federația Rusă.  Jurnaliștii relatează că individul are aproximativ 50 de ani. El ar...

Stay Connected

0AbonațiAbonați-vă
- fii sociabil -spot_img

Important

ultima ora